От началото на годината: КАТ свалили номерата на 1684 коли

Сред нарушителите 855 са употребили алкохол, а 599 - без книжка
18 апр 2017 22:15,
13
От началото на годината: КАТ свалили номерата на 1684 коли
Снимка: архив, Булфото

Свалени са 1684 регистрационни табели на нарушители по пътя от началото на годината, информира началникът на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" комисар Бойко Рановски.

Още по темата

"От началото на годината до 9 април имаме свалени 1684 регистрационни табели. На 1684 превозни средства е прекратена регистрацията служебно. От тях има 599 водачи, които са били неправоспособни. 855 са водачи след употреба на алкохол и 230 са водачи, които са употребили наркотици", коментира той, във връзка със започващата акция за контрол на скоростта, координирана от TISPOL.

"От 15 май 2018 година България е член на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" TISPOL. Членството ни се изразява в участие във всички организирани от TISPOL инициативи, каквато е и операция "Скорост" на територията на всички държави членки на ЕС. Конкретно на 19-ти април е обявена специализирана полицейска операция – 24 часа контрол на скоростта", посочи комисар Рановски.

Той поясни, че както в другите държави от ЕС, в България превишената скорост също е основна причина за възникване на тежки транспортни произшествия.

"Затова ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално ангажирани и максимално натоварени за контрола на скоростта. Стационарните камери също работят непрекъснато, ще наложим санкции на всички, които не спазват разрешената скорост за движение", подчерта комисар Рановски.

Според него, след скоростта, като основна причина за катастрофи, се нареждат неправилното изпреварване и други неправомерно извършени маневри, предаде "Фокус".

Във връзка с транспортните произшествия по време на празничните почивни дни, началникът на отдел "Пътна полиция" констатира, че, за съжаление, тази година имаме 8 загинали на пътя за този период, докато миналата година жертвите са били 5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ свалят номерата само на евтините коли. Мутраците не смеят и гък да им кажат светещите жилетки. Свинята е нечовешки *** и затова я мразят навсякъде.Де що е неграмотен комплексар завършва симьонувото със специалност "ханко брат" и става впоследствие пазвантин на властта.
8
0
 
5
 
! Отговори
ДИМО преди 7 години
По празниците, пътувах.По пътя срещнах четири автомобила на КАТ с камери.Имаше много луди шофьори.Минаваха като на писта с 200 км/ч.Катаджиите си играеха на телефоните.Защо ми е катаджия ???Да го храня с данъците ми.Камерите и сами могат да снимат.....
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след като съм си платил за табелата, това да ми я отнемат не се ли брои присвояване без съдебно решение? Тоест престъпление?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1684 от началото на годината - това прави по 17 на ден. Преработили са се тези от КАТ при 200 милиона нарушения на ден.
5
3
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Милиционерщината от времето на Цв.Цвсе завръща с пълна сила под маскировката на европейско сътрудничество.Щели сме да станем член на някаква европейска милиционерска организация през май 2018 година, но нашите се престарават и още отсега правят акции все едни вече сме член.Пак започна БЕЗПРИЧИННОТО спиране на автомобили без да са нарушили правилника и след това дежурното заяждане и търсене на повод за глоба.Да ви пикая на фалшивата демокрация и свобода !
4
1
 
5
 
! Отговори
jgdgg преди 7 години
Какво означава не правоспособен шофьор?Ако някой може да напише буквално кой шофьор е такъв?Благодаря предварително.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От началото на годината почувствахме,че има полиция.Преди това се чудехме защо едни хора получават годишен бюджет от над 1 милиард лева, а не усещахме,че ги има.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От 15 май 2018 година България е член на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" TISPOL. За къде сте се разбързали бре,ако не ме лъжат очите,има още повече от година до като станем член или гледаме в бъдещето !!??!! или журналята пак са се на.акали ???
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на оня пияница, пожарникарския шеф,дето катастрофира пиян с маздата и се правеше на велик,свалиха ли му номерата, или тя колата на лизинг, че с рушвети в брой не се купува.