Въпреки предупрежденията: 8 жертви покрай Великден

От утре започва акция срещу високата скорост на пътя
26

5295 гледания   |  Още видео

След изминалите празници КАТ отчете по-голям брой на загиналите в пътнотранспортни произшествия, в сравнение с миналогодишните Великденски празници.

Още по темата

"Преди празниците правихме пресконференция, обърнахме внимание на водачите, че ще има засилен трафик, че ще има натоварени участъци, че ще има места, където текат ремонтни дейности, ще има образуване на колони - да не се предприемат рискови изпреварвания, да се движат със съобразена скорост. Но както видяхте не всички водачи се съобразиха с нашите указания. Миналата година по празниците за Великден имахме 5 загинали, тази година имаме 8. Имаме инцидент на магистрала с пешеходец, имаме при оказване на помощ пътно транспортно произшествие  - друг водач, движейки се с несъобразена скорост, уби хората", коментира началникът на Пътната полиция Бойко Рановски пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Високата скорост се оказва в основата на повечето пътни произшествия през изминалите почивни дни, както и при всички от началото на годината досега.

От утре започва поредна акция срещу високата скорост на пътя. Тя не се отнася само за България, а за всички страни-членки на Европейския съюз.

Пикът на акцията за България започва още утре в 6:00 сутринта и ще продължи 24 часа до 6:00 на 20 април.

Полицаите ще проверяват както за задължителната застраховка "Гражданска отговорност", така и за винетки. Но най-вече - за висока скорост.

Това ще се случи чрез изваждането на всички налични мобилни камери на КАТ на пътя. Те ще бъдат поставени на трите най-критични точки на страната.

В София се очаква нова точка, която ще предизвиква задръствания, заради затварянето на булевард "Брюксел", което ще се осъществи от 12:00 тази нощ и ще продължи до 19 октомври.

Шест месеца булевардът ще бъде частично затворен заради ремонтни дейности на пътя до Терминал 2 на Летище София.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензин в кръвта!
...и грес в главата...
За съжаление купуването на книжки от професионални ***, пияници и наркомани, води до убийства на пътя... А уж смъртните наказания в БГ са забранени. Не е вярно! Тук ги прилагат късопишковците с БМВ-тата и лъскавите колички.
19
7
 
13
 
! Отговори
Ауу преди 1 година
Ауу от утре внимавайте, хаха.
Не можеш да спреш тиквите с БМВ-та бе, той няма мозък за 2 стотинки. И постоянно да висят полицай по улиците нищо няма да се промени със слаба найазателна система. В БГ просто такава несъществува.
ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всеки ден се правят примерно средно по над 200 милиона нарушения, а КАТ санкционира за около 2 хиляди и то обикновено след като има ПТП. Напълно липсва превантивната дейност преди да стане ПТП. Затова и нарушенията са толкова много, а от там и катастрофите, ранените и загиналите. Всеки шофьор в България (български гражданин или чужденец) е убеден, че като извърши нарушение, няма да последва санкция от страна на КАТ. В нормалните държави е обратното и затова не правят нарушения.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив санкцийте трябва да се намалят, но да се прилагат винаги. 10 лв. да е глобата като знаеш, че извършиш ли нарушение ще те глобят и ще си платиш, бързо, бързо ще влезеш в правия път. А сега КАТ-аджийски произвол и мързел. В една съседна държава с корави кратуни-Черна гора на всяко опасно място имаше Пътна полиция винаги всеки ден. Нарушения -0, а са по големи джигити идизеляци от българите. А нашите хрантутници ги мързи да излязат по празниците.
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Убива не скоростта а внезапното спиране"
15
3
 
8
 
! Отговори
@18 преди 1 година
Цитат от №18: Строгите санкции там дисциплинират шофьорите и затова произшествията са по-малко.Докато не започнат да се прилагат драконовски мерки,положението няма да се оправи."
Там в държавите, за които говориш изобщо не мислят като теб. Няма нормална държава, в която правилата се спазват и в която "драконовските мерки" да са дали резултат. Затова в нормалните държави отдавна не говорят за все по-сурови наказания, както е от 27 години в България, което е проява на катаджийско мислене, т.е. ни
14
1
 
18
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Всъщност в България санкциите са относително по-строги, в сравнение с държавите в западна Европа. Само лаици могат да си мислят, че като в закона се запише изключително строга санкция, това щяло да има ефект. Експертите казват нещо съвсем друго - не е важен размера на санкцията, важно е санкцията да се прилага винаги.
В момента по мои много приблизителни изчисления, КАТ прилага санкция при 1 на 100 хиляди нарушения, т.е. на практика това, което пише в закона не се прилага.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е защо от утре бе,МВР?Досега защо спахте?И защо акции,а не постоянен строг контрол и тежки санкции.Пътувал съм много из Европа.Никъде няма такива шофьори самоубиици и убиици на пътя.Строгите санкции там дисциплинират шофьорите и затова произшествията са по-малко.Докато не започнат да се прилагат драконовски мерки,положението няма да се оправи.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,нали Бойко ви обещаваше магистрали по които да стигате за 3 часа до морето.Ето,построи ви ги криво-ляво и вие се изпотрепахте по тях.Даже ви вдигна разрешената скорост.Така мат'ряла ще се стопи по-бързо и проблема с изхранването останалия ще бъде решен.Както казваше един друг сатрап няма човек,няма проблем.Ама това фалшиви книжки,пияни и дрогирани шафьори,такива,които не знаят да пишат и четат,но имат книжки,джигити на пътя повярвали си,кой да ги спре,да им вземе колите и после в затвора.КОЙ?
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали караме на прожектори целогодишно и трябваше да намалеят катастрофите и жертвите. Нали затова си сменяме крушки през месец нали затова пълниме гушите на алтернаторжиите и акумулаторжиите защо няма ефект бе селянжъри с фуражки? Как ще контролирате скороста? Сигурно ще сложите до всяка кола полимилиционер и ще дебне да не се надвишава повече от 60 км в час ли? Това да не са москвичи лади и жигулетА дето и с двата карака натискахме газта и повече от 70 км не вдигаха? вах ви макята фостата!
10
0
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Бъркаш - не за два часа, а за един час и не бюджета на районното, а бюджета на цялото МВР в България ...
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се научиха куките. Били предупредили водачите. Тези които правят нарушенията и карат бясно не гледат новини, а дори и да гледат не могат да вдянат какво им се казва. Контрол трябва. Камери и патрулки през 5км да видиш как ще се кротнат. Глобите вече са достатъчно високи ама няма кой да ги налага. Вчера защо не пратихте една патрулка да пише фишове на Хемус за каране в аварийната лента докато имаше задръстване? За два часа и щяхте да закърпите бюджета на районното.
8
1
 
29
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Умните хора отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с неизбежността от налагането им, а не с размера на наказанията, който е несъществен.
*
Само в България всякакви "умници" искат в закона да са записани несъразмерно строги наказания, които после КАТ не прилага. Това са манипулациите и промиването на мозъците от КАТ и затова от 27 години все се вдигат наказанията и става все по-зле по пътищата.
7
1
 
37
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Вчера по магистралите сигурно е имало минимум 20 000 коли, които караха в задръстването в аварийната лента. Имаше ситуация в която линейка не можеше да мине. Ако т.н. КАТ бяха сложили само по 2-3 патрулки на магистралите с камери и после глоби 98% от Ганювциtе НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ПОМИСЛЯТ ДА КАРАТ В АВАРИЙНАТА. Това важи за абсолютно всички останали ситуации. Когато човек за 2 дни получи 2 снимки и -няколко стотака, вече не прави така. Смешен КАТ, те нарочно не искат да контролират!!
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в бантустан и СССР има кат.Докато има кат така ще е!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затварят БДЖ и жертвите ще растат.
4
9
 
8
 
! Отговори
Терор преди 1 година
Само терор и наказания ще оправят работата. За най-наглите нарушители-рецидивисти - отнемане на КОЛАТА + книжката + 1-2 годинки в затвора. Това е начинът. Друг просто няма.
Всички знаем как Крум се е оправил и с кражбите, и с разбойниците и т.н. Бой и стригане. За съжаление повечето мутанти в Бантустана само от това разбират.
3
1
 
29
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Докато КАТ се рекламира чрез акции, няма да се оправим. В нормалните държави, където правилата се спазват, не се използват снайперисти, страшни наказания и всякакви други катаджийски измишльотини, а шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат наказани за него и се стараят да не правят нарушения. Ключовата дума е "неизбежно". В България КАТ умело е промил мозъците на повечето хора и ги е убедил, че с все по-строги наказания записани е закона, щяло да стане по-добре!!!
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Това ще се случи чрез изваждането на всички налични мобилни камери на КАТ на
пътя. Те ще бъдат поставени на трите най-критични точки на страната."
*
Ама и трите си камери ли ще извади КАТ?!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лек срещо простотията за момента.
Има само едно решение - снайперисти покрай критичните точки от бг пътната мрежа и който се сили, който засича, агресира и т.н., да се разстрелва в колата.
Само че не такава мярка не е хуманна... за съжаление.