До дърво и стълб: Над 9 000 лева чакат "полицаи"

Потърпевшите смятали, че помагат на органите на реда
20 апр 2017 12:23,
19
До дърво и стълб: Над 9 000 лева чакат "полицаи"
Снимка: Flickr.com

65-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама със 1 950 лв,  съобщиха от МВР.

На 19 април, около 14:30 часа, на домашния телефон на 65-годишен жител от Монтана се обадил мъж, който започнал да заплашва него и семейството му със саморазправа и побой, ако не предаде сумата от 24 000 лева.

Заплашваният затворил домашния си телефон. Няколко минути по-късно получил ново обаждане от друг непознат, който се представил за гл. комисар Георги Лазаров от полицията и поискал от него да съдейства за залавяне на обадилите му се по телефона престъпници.

Мъжът трябвало да предостави всичките си налични парични средства, като по този начин помогне на полицията да залови престъпниците. Малко по-късно той оставил 1 950 лв. до дърво на бул. "Трети март" в Монтана.

55-годишна жена от Бяла пък е оставила 7 200 лева до уличен стълб в село Волово.

Потърпевшата разказала, че около 14:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който ѝ се представил като полицай от РПУ–Бяла. Той заявил, че се провежда акция по залавяне на група измамници и за тази цел жената трябвало да изтегли всичките си спестявания.

След като оставила сумата, се прибрала веднага, защото, "полицаят" я предупредил, че може да възникне престрелка.

По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. По случаите е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е за това най обичам САЩ! Влезе със взлом, пукнеш го и после викаш коронера! Почнете да го гътмите тези измамници пък ще видим дали ще се подвизават повече!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16/17Пишете глупости само и само да не се замислите! Страхът е най-лошия съветник в подобни случаи! Измамниците от това се хранят! Тегли му една нашенска, запиши му гласеца и после звънни в полицията! Ако не ти обърнат внимание намери някакво оръжие и готово! За 9000 ще си купиш една тарга Калашници! Нека влезе със взлом пък после да се сърди сам на себе си че не е жив! Много *** народ беееее!!!!!!
15
3
 
3
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Всички дето си мислите, че тези хора са глупaви и наивни и затова ги мамят, всъщност меко казано изобщо не знаете за какво става дума (по-точното се съдържа в предишното изречение). И на мен ми се обаждаха, не им мина номера, но просто не е истина какви ги измислят и реално всеки може да го измамят, независимо от възрастта.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли как заплашват, когато не им мине номера. Вече няколко пъти се обаждат на моите родители и когато не им се вържат ги заплашват, че отпред стоят хора и само чакат да ги нападнат. Знаете ли колко беше притеснен баща ми, след като просто е затворил телефона.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоМишо, явно си от тия фукльовци, дето все искат да са оригинални, да показват, колко са умни точно те, комплексарчета, които се правят на върховни, а показват само тъповати напъни. *** с такъв бистър ум ли е, както, когато те е родила? А че има и млади хора, които не им стига акълът - има. Но основно се лъжат старците. Така че, плюй в пазва и се моли да не те вържат и теб, или децата ти. Защото най-много са излъганите старци и деца. Другите са изключения;
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупаво е да се дава акъл на полицията, но:1. Да се провери, как се снабдяват измамниците с телефонни номера на граждани?2. Да се поставят под наблюдение предполагаеми обекти на измама!3. Да се програмират гласово някои обаждания! Великите ни IT специалисти да свършат някоя полезна работа, вместо да създават несъвместими, рекетиращи продукти.4. Да се проследяват обажданията - откъде идват. 5. Кварталните полицаи!? Едно време ни знаеха наизуст!6. Полицията е силова институция. Ми хайде, де!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички,които дават хиляди левове на ало измамници,да им спрат пенсиите,ако са пенсионери.Глупостта трябва да се наказва.Това най-после трябва да спре.Не може да продължава повече.Станахме за смях пред света.Най-бедната страна в Европа хвърля през прозорците пари на поразия.МВР,общините,защо мълчите?Помогнете на тези хора,те не знаят какво вършат.
10
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До АнонименБе каква старост и какво изкуфяване те гони теб?Има измамени на по 40 години и даже имаше един 23 год. младеж. Ето тук става въпрос за 55 год. жена. Това стар и изкуфял човек ли е?Хората са доверчиви до глупост, това е проблема.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не мога да си обясня! Скъсват се и полицаи, и журналисти, и телевизия, и радио, и пощаджии да ни повтарят, предупреждават, разясняват триковете на гадните крадци ... И... всеки ден поне 1-2 си оставят спестените, с кървав труд и гладуване или от децата им - гурбетчии, пари под някой дънер. Вярно, старостта малко изкуфява, но нали всеки има телевизор... явно са беззащитни. Природа... Затова обаче, властите, като хванат мошениците, да ги дадат на децата на ограбените или в квартала... па боййй
8
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Измамниците стават все по-ловки и нагли, а МВР бездейства както през всичките 27 последни години. Очевидно е, че всеки може да бъде измамен и че мамят хора на всякакви възрасти, а не само стари хора, както упорито ни лъжат. Как да се справим с измамите - ами по същия начин, както с всяко престъпление или нарушение - като се наказва за всяка измама.
7
2
 
2
 
! Отговори
като са изкуфели преди 7 години
Абе аз защо работя?! Търся да си купя телефонен указател със стационарни номера!
6
6
 
2
 
! Отговори
бабки-идиотки преди 7 години
Докато има балами ще има и тарикати. Въобще няма смисъл разследването на такива ало-мошеници. Като бабите са *** могат и в камината да си изгорят парите.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посочете къде е дървото.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, по-***, най-*** -БЪЛГАРИН !И как гласуват. Боже опази Европа от тази напаст.
3
4
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Тази новина е фалшива!
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамувам се, че съм българин!
1
2
 
17
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Акъл не се иска само да спестиш определена сума,а и да умееш да си я съхраниш.