Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

Според сметките им индескацията ще струва на бюджета 800 млн. лева
145
Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

БСП поиска скок на всички пенсии, не само на минималната, както планират бъдещите управляващи.

Последната индексация на парите на хората от третата възраст е била направена през 2008 г. и оттогава досега разликата между т.нар. стари и нови пенсии вече е огромна, смятат социалистите.

Заради това те внесоха промени в Закона за социалното осигуряване, с което искат от юли тази година пенсиите да бъдат индексирани съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

Още по темата

Това е и първият проектозакон на червените в новия парламент, продиктуван от както обясни Драгомир Стойнев "интересите на тези милион българи, които гласуваха за нас".

Според разчетите на БСП индексацията на всички пенсии ще струва на бюджета около 800 милиона лева на година.

Пенсиите ще се увеличат различно. Тези, които са приключили с трудовата си си дейност преди 2000 г. и са излезли в заслужена почивка, ще получат около 20% повече пари, ако искането на БСП стане факт.

Най- малко индексацията ще се усети от хората, които са се пенсионирали най-скоро, уточни Стойнев.

Съпартиецът му Жельо Бойчев добави, че вече е внесено и предложението за решение на парламента депутатските заплати да се замразят и то към стара дата - декември 2016 г.

Заявка за това даде вчера червената шефка Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките???? За да овътрят бюджета до максимум.Имате много пасти да ядете комунинги.Тавана на най високите пенсии е 900 лв,а на най ниските 185 (някъде толкова,ако не се лъжа) Драги комунисти Путин ще вдигне вашите проценти опс заплати..нее исках да кажа вашите пенсии..а ама той не управлява в БГ....е жалко ще се задоволите с краденото досега
61
0
 
1
 
! Отговори
ДО76 преди 6 години
Ти просто да се изкажеш,да изкараш някой лев. Ама много ,,постно" бе,твоите,,колеги" как хубаво псуват.Браво ,умен пубер?
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като одрежете заплатите и разходите на депутатите и всички партии и управляващи ще има пари за всички.
59
2
 
10
 
! Отговори
До 56 ??? преди 6 години
Къде има заплата 300 лева бе юнак? Ти на колко години си и къде живееш.300 лева дават на нощен пазач или портиер .Ти такъв ли си?Масово се крият официални заплати и се осигуряват на минимума ,а после ще реват.Има и над 500,000 фалшиви инвалидни пенсии.А за 16 милиарда вижте що е то ,,Външен дълг" и защо и Кувейт и Катар го имат като нямат финансови проблеми. Аман с това,,Децата ни ще го изплащат".
58
0
 
16
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Ако намеря чалъм ще продам държавата ! Да ми дадът някой лев белким уредя родата до 9-то коляно !
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом има пари за субсидии на партиите, за бронирани лади, за 5 хиляди лева за заплати на дупетатите, значи има и за пенсиите!!!
56
0
 
16
 
! Отговори
Частните фондове преди 6 години
са несигурни.Има много примери по света за източване,изкуствени фалити и ограбване на спестяванията на хората именно чрез подобни фондове.Като знам каква е днешната наша действителност, страх ме е да си мисля какво може да се случи с частните фондове.Затова мисля, че е най-сигурно, освен пенсионните вноски, човек да се опита да спести от заплатата си и да си вложи парите така, че те да му носят някакъв доход.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много.са.прави хората от бсп.тяхното предложение лично аз.го подкрепям защотото те.са.по спрведливи.от Бойко Борисов и неговата партия
54
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
В подзаглавието видях интересна дума, която не знам какво означава - индескация?!? :)) Дали пък не е някаква нова схема за прецакване на пенсионерите?!? :)))
53
0
 
16
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Ех,Темида,знаем,че си върла гербаджийка,ама знаем и че сит на гладен не вярва.Нагушихте се с милиони и сега може да се подигравате на всяко разумно предложение в полза на обикновените хора.
52
0
 
13
 
! Отговори
,,Млад" пенсион преди 6 години
Какво значи ,,без значение за стаж и осигуровки"Нали осигуровката ти е спестяването.Какви частни фондове ,какви пет лева..Наредбата за ,,трите стълба" в осигуряването започна през 2000годинаЧастните осигурителни фондове се оказва че носят супер минимална доходност,а смъкват сума ти пари и .....????? Ти явно си,, юноша бледен",ама за пенсиите даваш акъл.Аман от това ,,всичко знаещо"/от Гугъл/, и нищо не разбиращо интернет поколение.Работи и се осигурявай нормално,а не на минимума както правят.
51
2
 
20
 
! Отговори
Забележка преди 6 години
До До 52Аз не съм 52, но имам предвид един наистина работлив, високообразован млад човек, който се премести в София преди няколко години поради една отвратителна причина. В неговия град, който е с население над 100 000 души, работа за хора с неговата специалност има. Но в което и предприятие да отиде, заплатата е една и съща, макар че работодателите имат възможност да плащат повече. Но него правят. Явно и там се действа на принципа на картелите.
50
1
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Мога само да кажа едно "Евала и Машала" на депутатите в България ! Аз преди години бях техен противник но сега като прогледнах и осъзнах че са много умни хора .....съм на тяхна страна ! Грабят законно народа ....народа явно му харесва и пак тях избира ! Как да не се гордееш с такива политици ? Аз ей сега ако ме направят депутат ще крада колкото мога ! Заплати и пенсии ли ? 100 лв пенсия защото държавата ще фалира и точка ! 300-400 лв заплата е много ! Който иска да хваща терминалите !
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя народ за 30 години така и не разбра, че да стоиш и да работиш на минимална заплата е въпрос на избор. Като си го избрал - никой не ти е виновен.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са хората, мислят вече за следващите избори. Броят си колко електорат ще им остане.
47
2
 
19
 
! Отговори
Не е справедливо преди 6 години
До Справедливо решениеЗначи и онези, които никога не са работили, макар че са здрави и прави, също да получават пенсии, равни с пенсиите на онези, които имат 40 г. трудов стаж? Това не е справедливо.По-долу правилно се отбелязва, че от заплатите на онзи, който работи, са правят удръжки не само за пенсии, а и за издръжка на болни,на млади майки, детските надбавки, соц.помощи плюс издръжката на целия държавен апарат.?Как така ще го приравняваш с безделниците, да взимали еднакви минимални пенсии
46
3
 
13
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Кой те кара да работиш на минимална заплата.Аз не бих работил за такива пари.Или си недостатъчно образован и без професия или си страхлив и не смееш да напуснеш за да не останеш без работа.Заради такива като теб страхливци работодателите мачкат всички.Щом нямате самочувствие и не браните правата си ще ви мачкат.
45
9
 
5
 
! Отговори
Темида преди 6 години
БСП защо така се ограничават. Да поискат 3000лв минимална заплата. 2000лв минимална пенсия. Безплатни жилища за всеки. По една колага (БГ производство-ще се направи завод). Безплатно висши, безплатно здравно осигуряване + операции до 5милиона се покриват от държавата. Бензина под 1 лев за литър. 6 лентови магистрали навсякаде (даже и между селата)......и да не забравяме най-невъзможното от до тук изброените..работеща съдебна система....Ако някой вярва на тия думи значи е Българин.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе давай там - работил, не работил, лентяйствал. Давай за нас, давай за вас, давай за всем росийский газ.
43
2
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Кви пенсии кви глупости бре хора ! Грабете тоя народ виждате че е шилав и *** !