Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

Според сметките им индескацията ще струва на бюджета 800 млн. лева
145
Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

БСП поиска скок на всички пенсии, не само на минималната, както планират бъдещите управляващи.

Последната индексация на парите на хората от третата възраст е била направена през 2008 г. и оттогава досега разликата между т.нар. стари и нови пенсии вече е огромна, смятат социалистите.

Заради това те внесоха промени в Закона за социалното осигуряване, с което искат от юли тази година пенсиите да бъдат индексирани съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

Още по темата

Това е и първият проектозакон на червените в новия парламент, продиктуван от както обясни Драгомир Стойнев "интересите на тези милион българи, които гласуваха за нас".

Според разчетите на БСП индексацията на всички пенсии ще струва на бюджета около 800 милиона лева на година.

Пенсиите ще се увеличат различно. Тези, които са приключили с трудовата си си дейност преди 2000 г. и са излезли в заслужена почивка, ще получат около 20% повече пари, ако искането на БСП стане факт.

Най- малко индексацията ще се усети от хората, които са се пенсионирали най-скоро, уточни Стойнев.

Съпартиецът му Жельо Бойчев добави, че вече е внесено и предложението за решение на парламента депутатските заплати да се замразят и то към стара дата - декември 2016 г.

Заявка за това даде вчера червената шефка Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
9
 
! Отговори
НаПървоМясто трябва преди 6 години
да се увеличат трудовите пенсии под 300 лв.Инвалиди също са много зле,но там трябва да се направи сериозна ревизия и това да стане бързо.Стига са паразитирали на гърба ни стотици хиляди търтеи,които просто не желаят да работят, а докато са раснали пък ги е мързяло да учат.При социалните пенсии въпросът е по-сложен.На едни не им достигат няколко години стаж, други не са работили изобщо, трети си имат пълен стаж, но документите им не са в ред не по тяхна вина. Не е редно с един аршин да ги мерят
41
6
 
6
 
! Отговори
??? преди 6 години
800 млн. само за увеличението , сега си обяснихме къде отидаха 16 млрд. от заемите , и още ще трябват , защото няма как да се плащат пенсии по 600лв от осигуровки върху заплати по 300-400
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че всички пенсии трябва да скочат.Не може някой ,който е работил и се е осигурявал 40 години,да получава толкова,колкото и този,който никога не е работил или е работил малко.Искам когато се пенсионирам да получавам достойна пенсия,адекватна на моя труд и осигуровки,а не някой да краде от парите ми и после да ги дава на социално слаби.
39
14
 
2
 
! Отговори
Пенсиите да се намал преди 6 години
Пенсиите да се намалят! Кой ще ги плаща?
38
1
 
8
 
! Отговори
ganio преди 6 години
Za pensii, trqbva ikonomika. Taka Che Sa realni. 70% ot raboteshtite Sa na min. Zaplata. Otkade da doidat. 5 choveka v ceh za dograma i 7 vav firmichka za fafli, ot tam li
37
13
 
10
 
! Отговори
Справедливо решение преди 6 години
Държавата да дава само минимална пенсия за всички , без значение на стаж или други подобни глупости. Останалата част от пенсията да бъде това което си спестил в частните фондове или спестовни сметки. Ако си ял пил и си се веселил вместо да спестяваш, караш на минимална и това е.
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задкулисието което държи БСП вече тайно работи със ГЕРБ,даже БСП и ГЕРБ са едно и също нещо ето за това БСП не е никаква опозиция.БСП не изисква решаване проблемите на България,БСП не изисква връщането на Ц Василев,не иска разследване кой пусна урана във водата и почвата,само Хасково ли е замърсено или целия чернозем.
35
1
 
12
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Пропускаш нещо.Докато човек работи, правят му удръжки върху заплатата, които не отиват само в пенсионния фонд. Издръжката на държавата, а също и на онези, които по някаква причина са нетрудоспособни или не желаят да работят, е до голяма степен на гърба на работещите - за сметка на удръжките, които им правят.Така че, тези хора внасят не само осигуровки за собствените си старини, но и издържат много други. Затова са си заслужили пенсиите.
34
0
 
20
 
! Отговори
голю босев преди 6 години
Пенсиите и заплатите НАГОРЕ.Цените и данъците НАДОЛУ.Това ни обещаха и ако не стане, депутатите ВЪН.
33
5
 
5
 
! Отговори
Баш Социалиста преди 6 години
Другарката Нинова си изигра ролята и постеган редиците с помоща на Радев и сърцераздирателни приказки. Сега обаче трябва да се отегли и партията да се поеме от някой който се бори за подбеда, а не да мисли за някакво тъпо председателство на ЕС ккато най велик приоритет. Герп трябва да се свалят с всички средства час по-скоро.
32
5
 
4
 
! Отговори
ganio преди 6 години
Na fona na zaplatite, pensiqta ne trqbva da e Po visoka ot 400 lv.
31
3
 
19
 
! Отговори
Валерката Винкела : преди 6 години
На мен хотелчето ми е пълно. Пенсиите не ме интересуват !Държавата плаща ! Спане, храна ... Клиентелата ми е подсигурена.Затова няма да бързаме да довършваме оградата с Турция. Така ще има нужда от още полиция и армия по границата ..И хотелчето няма да е празно ..
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sistem error БСПТи си написал нещо много вярно и разумно, но не виждам как ще се постигне.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не коментира урана във водата и почвата,що така,а има ли уран във водата и почвата на златна добруджа ???Всичко живо се е снижило
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бачкаш 40 години и взимаш колкото някой, който не е работил 5 години.
27
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсиите трябва да бъдат премахнати. Окончателно. Всеки да си спестява пари за старини и да си сключи застраховка. Хау!
26
4
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Волен, Винкела и Каракачанов струват скъпо ... Пък и загубите на Марешки от евтините горива трябва да се покрият ... Откъде да вземат ГЕРБ толкова пари ?!Ще трябва нов външен заем да се тегли ! :)Далавера, далавера .. всичко е алъш-вериш ...
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой от БСП направи ли си труда да изиска досието на Б Борисов от унгарските власти за да видят всички как е бил и кога заловен да краде коли ??
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ако бяха стока щяха искат изясняване на причините със урана в хасковската вода,това е МЕГА СКАНДАЛНО,във мирно време някой пусна уран във водата,а кой изследва почвата ,нима там няма уран ? БСП спинкат нали? Руските ви братя пуснаха урана,помните ли Путин покрай южен поток какво каза от Москва ? Каза,разполагаме с оръжия които могат да ви замърсят водата
23
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Да скочат пенсиите ... добре.Ама, парите за увеличение отидоха за пазаруване на коалиционни партньори ... :)