Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

Според сметките им индескацията ще струва на бюджета 800 млн. лева
145
Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

БСП поиска скок на всички пенсии, не само на минималната, както планират бъдещите управляващи.

Последната индексация на парите на хората от третата възраст е била направена през 2008 г. и оттогава досега разликата между т.нар. стари и нови пенсии вече е огромна, смятат социалистите.

Заради това те внесоха промени в Закона за социалното осигуряване, с което искат от юли тази година пенсиите да бъдат индексирани съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

Още по темата

Това е и първият проектозакон на червените в новия парламент, продиктуван от както обясни Драгомир Стойнев "интересите на тези милион българи, които гласуваха за нас".

Според разчетите на БСП индексацията на всички пенсии ще струва на бюджета около 800 милиона лева на година.

Пенсиите ще се увеличат различно. Тези, които са приключили с трудовата си си дейност преди 2000 г. и са излезли в заслужена почивка, ще получат около 20% повече пари, ако искането на БСП стане факт.

Най- малко индексацията ще се усети от хората, които са се пенсионирали най-скоро, уточни Стойнев.

Съпартиецът му Жельо Бойчев добави, че вече е внесено и предложението за решение на парламента депутатските заплати да се замразят и то към стара дата - декември 2016 г.

Заявка за това даде вчера червената шефка Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им стана ясно, че комунизма е невъзможен, те решиха да създадат котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БКП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България под названието ГЕРБ. Конструктор на формацията беше Първанов, а изпълнител - Б Борисов.
121
0
 
3
 
! Отговори
Ограбено от Б преди 6 години
До Жоре ТрабантоОткраднатото от Гепаджиите не е чужда пита.Върнете откраднатото, аиде убитите от вас хора няма как, ама парите?
120
1
 
2
 
! Отговори
Движение Пенсионно преди 6 години
До АнонименКак се дигаха пенсиите?При Тройната - с 40% за три години.При Станишеф - 30% за три години.При Борисов 1 - в края на третата година общо 7%.При Б2 по 2%.Колко пъти с е дига тока за два мандата и имаше ли сваляне на цени поне веднъж? За винетки и билети да не говорим. При Ореха сваляне цена на ток с 5% за 1 година после го изгониха.
119
1
 
4
 
! Отговори
Тиквоч Подрисофф преди 6 години
До sistem error БСПАми да накарат Борисов, Цветанов, Свинетка и останалите милионери от ГЕРБ(к) да върнат откраднатите милиарди и ще има пенсии за всички.
118
1
 
4
 
! Отговори
Гербрастите ограбиха преди 6 години
Герберастите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги два мандата, сега се точат за още. Започнаха с милярд и 1/2 откраднато от здравната каса, услади им се , продължиха със заеми, после четири милярда от КТБ, тропосани на наш гръб. Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Борисов стана милярдер, Цецко - стотник милионер, затова сме най-бедни в ЕС.
117
2
 
2
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
116
0
 
3
 
! Отговори
Провалилият се социа преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
115
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нека НОЙ да изкара справка какви задължения има бизнеса към НОЙ тогава ще се види че царя е гол прославеният бизнес не плаща нищо.Държавата също не плаща за държавни служители военни полицаи и други.Това е геноцид на българският народ
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ууу А който гласува за Комунисти-Герб,с два пръста в г.за . . 500 лв . минимална пенсия -800 лева минимална заплата -1500 лв.средна заплата . Това не са два пръста ,това е конско копито навряно в задницата . Честито от ГРЕБ!
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен130 А ИМА ЛИ ОСЪДЕН ДиМуКРАТ ЗА КРАЖБИТЕ ,ЗА ДЕМАГОГИЯТА И ПОПУЛИЗМА ,ЗА ЛЪЖИТЕ И ИЗМАМИТЕИ ЛИЦЕМЕРИЕТО ? По времето на социялизма имаше и осъдени министри ,не само Янчо Таков V
112
1
 
4
 
! Отговори
naco преди 6 години
След като няма ПАРИ,защо "ТАВАНА" на пенсиите не се ОБВЪРЖЕ с МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ,примерно да стане ТРИ МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ?!
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахах, комунистите - БСП се държат - за всеки с процент, комунистите - ГЕРБ - всички ще вземате поравно. НЯМА такава държжава
110
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде са пенсиите от 90 година насам?? Има ли осъден комунист?? Тогава какво ужеличение чакате на всички пенсии,те са в чужбина в апартаменти,дворци палати на комунистите на фесовете,какви увеличения на всички пенсии,всички лъжат и крадат,никой не влага пари,а чакате,какво чакате? Работата отдавна е ясна и затова бг сме в чужбина и се борим да вземаме чужди пенсии на вас мумук ето разликата и отговора.Отивайте на къра и тръстика,тръстика докато събере сайванта
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неслучайно Англия излиза от ЕС, за да не плаща пенсии и помощи на гърци и роми.
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо хората с най-голям принос към пенсионния фонд, са пренебрегнати за сметка на тези, които нямат почти никакъв.Защото им трябват гласовете на роми на изборите че крепят демокрацията.
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и зашо справедливоста да е инат ???
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на за депутатите - пенсионери има по 9 000 на месец,нали?
105
3
 
17
 
! Отговори
ууу преди 6 години
До АЗПо-добре е да се гръмнат още сега, защото "патриотите" влязоха във властта и вече шикалкавят. Който е гласувал за тях .... с пръст в устата.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари за пенсии няма и няма и да има. Първо защото 80% от работещите се осигуряват на минимума и после ревът, че са им малки пенсиите. Второ заради тавана - неможе този който 20-25 години се е осигурявал на максимума да взима същата пенсия като този от първо. И трето - всеки работещ пенсионер да получава 1/2 от пенсията.
103
4
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Така наречените "патриоти" излезнаха с ясни обещания към избирателите си, основно пенсионери. Тези обещания бяха 300лв. мин пенсия и мин заплата 650лв. Сега те ще са в управляващата коалиция. Ако до края на тази година не започнат да изпълняват обещанията си тези дето са ги избрали е редно да протестират както подобава пред мин.съвет.