Нова такса за пловдивчани: 15 лева за паркомясто

Старите гаражни клетки в града ще изчезнат до края на 2018 г.
20 апр 2017 20:20,
24


15 лева на месец за паркиране в центъра на Пловдив ще трябва да плащат хората, които живеят в сърцето на града. Месечната такса се въвежда след решение на Общинския съвет.

И още: старите гаражни клетки в целия град ще бъдат премахнати до края на 2018 г. С промените хората, които искат да паркират пред домовете си ще трябва да наемат едно от общо 11 хилядите места в Пловдив, срещу 15 лева на месец. Те ще бъдат освободени, след премахването на гаражните клетки.

Гергана и Стелиан са сред хората, които не са очаровани от идеята.

"Няма проблем да си плащат хората и 15, и 20 лева. Но когато, да речем, един шофьор плаща винетка, плаща данък на колата, плаща такса пътища, гаражи, паркоместа и т.н., в крайна сметка пътищата са ни зле... Не е рентабилно. Някакси по-скоро сме ограбени, а по-скоро не получаваме нищо", обясниха те пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки протестите на хората, общината вече приема документи от хората, които искат да наемат място, за да паркират автомобилите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 222215 лева ако ти е скъпо...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15 лева на месец не са нищо, защо ревете... няма място за толкова коли, нормално е да се плаща.
17
1
 
2
 
! Отговори
вин преди 7 години
И да не ни харесва истината е следната: никой не си е купил заедно с котурата в която живее и част от градската територия за талигата му! Ако си има паркомясто или гараж е дал здрави пари, а *** иска да спира из градинки и тротоари без плащане, че и по два, три таралясника! А някои наглеци си дават гаражите под наем а колите им, на улицата.Много точно: такса за всички коли без лично място за паркиране и тройна за всяка следваща кола на даден адрес.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък Пловдив единия град...
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не са 15-те лева, проблема е че когато речеш да паркираш на уж осигуреното ти място от общината ще завариш на него 40 годишният Кадет на *** от село, който е дошъл с комшийката си да пият по едно кафе в града.
14
1
 
6
 
! Отговори
ПЕШО ЧУКА... преди 7 години
Е.....У , ЦЕНТЪРО ... ВИНАГИ Е ТАКА!!Аз съм на 30-км от града и имам 2-гаража и 2-коли!ЕВТИНДЖОС...ДА МИ Е ЗДРАВЕ....!!!!!!
13
4
 
7
 
! Отговори
Вносител преложител преди 7 години
Решението на въпроса е подземни гаражи, многоетажни гаражи и паркирането на улицата да е забранено!
12
8
 
9
 
! Отговори
Всичко преди 7 години
Всичко трябва да е без пари - гарантирано от червената кобиларка, и парко местата без пари и без синя и без зелена зона и без увеличение на трамвайното билетче. И после ще дойде Жан Виденов от същата партия и ще ни направи пак , всички милионери. Хора вервайте!
11
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Сега остана и застраховките да направят като в Европа и всичко ще е наред!!!
10
5
 
13
 
! Отговори
2222 преди 7 години
"Демокрацията" брате е скъпо удоволствие. Май не е за всеки.
9
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е че пловдив е педера.стки град от там най много гласуват за дъртото пожарникарче и си заслужават еването но това ще се случи и във всички останали градове ако си траете. След като общината си приема закони както на тях им е угодно къде е народа да се противопостави? Или такъв няма? Същото се случи и в София когато една *** картофарка вдигна билета на 1.60 лв. Всички си траеха защото Софиянците вече сме малцинство а новите софиянци ходят със смъкнати гащета в поза партер!
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф, *** то това било в Пловдив, на кого му пука?
7
6
 
32
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Имате много поздрави от Бойко Борисов по случай неговото преизбиране. Да ви е честита новата такса. Ще имате още много такси и данъци от Борисов. Честно управление, гарантирано от ГЕРБ.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
400 лева е наем на 1 стая 15-20 квм. в Пловдив.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гаража е хубава екстра особено зимата когато вали сняг и прозорците се заледяват
4
18
 
8
 
! Отговори
някой преди 7 години
Браво!!!Много е правилно това. Защото къде спят колите на хората????На улицата или така казано на общинска земя !!!!Да се плаща, скоро време и в другите градове.....
3
4
 
8
 
! Отговори
Бай гого преди 7 години
И за Москвич и за Мерцедес 15 лева ли ще се плаща ?
2
1
 
17
 
! Отговори
фандъкова преди 7 години
А кога ще махнат незаконните гаражни клетки в София? Например в кв.Слатина...даже видях че се отдават под наем?! Невероятно...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги европейското винаги от приходната част го въвеждат. Ситните букви в наредбата ще са че премахването ще е за сметка на собствениците , защото ако не се лъжа преди години ги накараха да си регистрират клетките