Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%

Главният прокурор поиска уволнението на Райна Бачева
20 апр 2017 15:45,
24
Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%
Снимка: Flickr.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наложи дисциплинарно наказание на прокурора в Районна прокуратура–Благоевград Райна Бачева. Решението е да й бъде намалена заплатата с 10% за срок от 6 месеца.

Още по темата

Дисциплинарното дело е образувано във връзка с накърняване престижа на съдебната власт и нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Проверката срещу Бачева бе направена по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, след сигнал за недопустимо поведение на прокурорката към полицейски служител.

Бачева опитала да принуди пътен полицай да отмени фиш на сина й и му наредила повече да не го спира на пътя, предаде "Труд".

Срещу нея бе образувано още едно дисциплинарно производство за друго нарушение - притискала служители в охранителна фирма да назначат на работа неин приятел.

Тя първо поискала от служител да ходатайства пред шефа си за назначението, като подчертала, че по-добре да свърши тази работа, защото след време той можел да има нужда от помощ.

Приятелят й бил назначен, но след време се скарали и тя поискала уволнението му.  По повод и на двата сигнала главният прокурор поиска уволнението на Бачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
леля пена преди 6 години
за такива провинения следваше да бъде уволнена.Но сврака на сврака уволнение не прави,колко е жалко че в държавата така се наказват прокурорки.
19
0
 
1
 
! Отговори
Бай преди 6 години
Тази видяхме как и изписаха веждите. Тепърва ще видим алкохолнте професионалистки прокурорки какво ще им дадат. Абсурдна държава - всеки с пари и власт се подиграва на свестните хора, които съвестно се опитват да свържат двата края
18
0
 
12
 
! Отговори
Crow преди 6 години
Така се бори корупцията и престъпността в България! С условни присъди и слаби наказания...
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога няма да стигнем дори Румъния!По-корумпирана администрация в света може би има само в Русия!ГАВРА с плебса, но каквито избирателите, такива и управниците!Само като погледна вечер каква иззмет се набута в новото правителство и ми се ще да не съм в БГ!
16
0
 
20
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Как пък нито един от тези комисии за доходите не се сезира и направи проверка на който и да е "магистрат" с поне 10 години в съдебната система!Няма как с държавна заплата да придобият имоти,автомобили,да изучат деца и внуци в престижни западни университети,да почиват в екзотични страни!Всичко това иска пари!А КОРУПЦИЯ-НЯМА!
15
0
 
22
 
! Отговори
Вук преди 6 години
Тя за трепане, те я милват и галят, още повече, че тя от скоро вече ще бъде областен прикурор, спечрли конкурс и я изтеглят от районна прокуратура нагоре!! Баси пародията!!!
14
1
 
25
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Ей т'ва е държава. Дреме й на нея за заплатата. Може и да не й давате никаква. Важното е поста да не сдава. Той храни и владеее, не заплатата! Тя от такива като нас милиони прави. Тя тая сигурно е забравила, че и получава заплата от държавата. Сега ще я подсетите.
13
0
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
За подобни волности се влиза в затвор.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тая прокуратура под аренда ли е дадена !?
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е възможно такъв човек да продължи да бъде прокурор?! Но в нашата територия всичко е възможно, забравих...
10
0
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Злоупотреба с служебно положение му се вика и си има член за това , 10% от заплатата , че тя с такива услуги отдавна не разчита на заплата , какви дела завежда този доблестен юрист , как обществото му вярва. А Цацата от кумува срама ги мъмри - балък
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Цацата да рече, кво би станало ако например полицейски служител бе поискал от някой съдия да се отмени едно решение на съда.
8
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво е това наказание за мръсницата БЕ,защо я прикривате,тя по хубава и пряма няма никога да стане,ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ,ТЪКИВА СТЕ.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо наказание смешници.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме и оставката на Цацаров.
5
0
 
29
 
! Отговори
престъпник съмишлени преди 6 години
Горката, хванали я!
4
2
 
49
 
! Отговори
хахах преди 6 години
зза подобно обвинение се лежи! Отделно - уволнението! къв е тоя отбий номер!
3
0
 
41
 
! Отговори
шоу да става преди 6 години
Какъв е тоя театър,10% от заплатата?като се има предвид мащабите на корупцията в съдебната система това е поредната прах в очите на хората.
2
2
 
52
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А така, нека види сега какво е да живееш с 2700 вместо с 3000 лева, при това цели шест месеца. Да живее българското правосъдие!
1
0
 
48
 
! Отговори
смях преди 6 години
С тази присъда вие направо сте я убили !! Ето за това няма никога няма да станем бяла държава !!