Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%

Главният прокурор поиска уволнението на Райна Бачева
24
Заради изнудвания: Заплатата на прокурорка с -10%
Снимка: Flickr.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наложи дисциплинарно наказание на прокурора в Районна прокуратура–Благоевград Райна Бачева. Решението е да й бъде намалена заплатата с 10% за срок от 6 месеца.

Още по темата

Дисциплинарното дело е образувано във връзка с накърняване престижа на съдебната власт и нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Проверката срещу Бачева бе направена по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, след сигнал за недопустимо поведение на прокурорката към полицейски служител.

Бачева опитала да принуди пътен полицай да отмени фиш на сина й и му наредила повече да не го спира на пътя, предаде "Труд".

Срещу нея бе образувано още едно дисциплинарно производство за друго нарушение - притискала служители в охранителна фирма да назначат на работа неин приятел.

Тя първо поискала от служител да ходатайства пред шефа си за назначението, като подчертала, че по-добре да свърши тази работа, защото след време той можел да има нужда от помощ.

Приятелят й бил назначен, но след време се скарали и тя поискала уволнението му.  По повод и на двата сигнала главният прокурор поиска уволнението на Бачева.


24
Още от
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
леля пена преди 9 месеца
за такива провинения следваше да бъде уволнена.Но сврака на сврака уволнение не прави,
колко е жалко че в държавата така се наказват прокурорки.
22
0
 
1
 
! Отговори
Бай преди 9 месеца
Тази видяхме как и изписаха веждите. Тепърва ще видим алкохолнте професионалистки прокурорки какво ще им дадат. Абсурдна държава - всеки с пари и власт се подиграва на свестните хора, които съвестно се опитват да свържат двата края
21
0
 
12
 
! Отговори
Crow преди 9 месеца
Така се бори корупцията и престъпността в България! С условни присъди и слаби наказания...
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никога няма да стигнем дори Румъния!
По-корумпирана администрация в света може би има само в Русия!
ГАВРА с плебса, но каквито избирателите, такива и управниците!
Само като погледна вечер каква иззмет се набута в новото правителство и ми се ще да не съм в БГ!
19
0
 
20
 
! Отговори
безпартиен преди 9 месеца
Как пък нито един от тези комисии за доходите не се сезира и направи проверка на който и да е "магистрат" с поне 10 години в съдебната система!Няма как с държавна заплата да придобият имоти,автомобили,да изучат деца и внуци в престижни западни университети,да почиват в екзотични страни!Всичко това иска пари!А КОРУПЦИЯ-НЯМА!
18
0
 
22
 
! Отговори
Вук преди 9 месеца
Тя за трепане, те я милват и галят, още повече, че тя от скоро вече ще бъде областен прикурор, спечрли конкурс и я изтеглят от районна прокуратура нагоре!! Баси пародията!!!
17
1
 
25
 
! Отговори
д-р Исня преди 9 месеца
Ей т'ва е държава. Дреме й на нея за заплатата. Може и да не й давате никаква. Важното е поста да не сдава. Той храни и владеее, не заплатата! Тя от такива като нас милиони прави. Тя тая сигурно е забравила, че и получава заплата от държавата. Сега ще я подсетите.
16
0
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 9 месеца
За подобни волности се влиза в затвор.
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе тая прокуратура под аренда ли е дадена !?
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как е възможно такъв човек да продължи да бъде прокурор?! Но в нашата територия всичко е възможно, забравих...
13
0
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 месеца
Злоупотреба с служебно положение му се вика и си има член за това , 10% от заплатата , че тя с такива услуги отдавна не разчита на заплата , какви дела завежда този доблестен юрист , как обществото му вярва. А Цацата от кумува срама ги мъмри - балък
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека Цацата да рече, кво би станало ако например полицейски служител бе поискал от някой съдия да се отмени едно решение на съда.
11
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
какво е това наказание за мръсницата БЕ,защо я прикривате,тя по хубава и пряма няма никога да стане,ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ,ТЪКИВА СТЕ.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голямо наказание смешници.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искаме и оставката на Цацаров.
8
0
 
32
 
! Отговори
Турчина преди 9 месеца
От изнудвания колко заплати е изкарала тази не се знае, а тея с едни 10% голямо "наказание" са и дали. Със сигурност тия които и отнемат 10 те процента и те са взели подкуп иначе за такова деяние такова смешно наказание не се връзва
7
0
 
29
 
! Отговори
престъпник съмишлени преди 9 месеца
Горката, хванали я!
6
2
 
49
 
! Отговори
хахах преди 9 месеца
зза подобно обвинение се лежи! Отделно - уволнението! къв е тоя отбий номер!
5
20
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 9 месеца
Пак е по-добре, ще са я глобили нещо. Все от някъде се почва. Така че, вместо да недоволстваме, че присъдата е малка е добре да отбележим, че даже и такива малки присъди са малко. Така, че нека следващата стъпка е червивите ябълки да бъдат наказвани, пък било то и символично. След време и по-сериозно.
4
0
 
41
 
! Отговори
шоу да става преди 9 месеца
Какъв е тоя театър,10% от заплатата?като се има предвид мащабите на корупцията в съдебната система това е поредната прах в очите на хората.