Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"

С протестно автошествие градът каза "Не" на войната по пътищата
Обновена: 21 апр 2017 07:38 | 21 апр 2017 07:00, Златко Желев
50
Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"
Йото със съпругата си и дъщеря им. Снимка: Facebook

Мездра потъна в траур по загиналия на автомагистрала "Хемус" млад баща.

Общината спусна черен флаг, а колона от стотина коли мина на протестно шествия по улиците на железничарския град, с което каза "Не" на войната по пътищата.

На автомобилите бяха залепени стикери с текст: "Шофирай разумно! Бъди отговорен, животът е предимство!"

Още по темата

26-годишният Йото Ахчийски загина нелепо онзи ден на магистралата. Той пътувал заедно със съпругата си, но на локва автомобилът им се преобърнал. И двамата излезли от него невредими.

Трагедията се разиграла след около двадесетина минути, когато автомобил, който се движил с бясна скорост по аварийната лента помел съпруга й и служител на агенция "Пътна инфраструктура", който спрял да помогне. Човекът загинал на място, а младият мъж от Мездра, който има 6-годишна дъщеричка – в болницата.

Вчера половината град се стече в местния храм "Свети Георги Победоносец", за да си вземе последно сбогом с Йото Ахчийски.

Почернената му съпруга пък даде обет пред паметта на мъжа си, виновникът за смъртта му да си получи заслуженото.


50
Още от
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
Me преди 8 месеца
Корупцията е в основата на всичко. Докато се купуват книжки, докато се плащат рушвети за да не се налагат глоби и .... ще е така.
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици."

Дали ще помогнат гърбиците или ще има повече жертви? :) Мен редовно ме изпреварват на десен завой през аварийната, нищо че съм в дясна лента и лявата е свободна. Гении по геометрия някакви... Та те докато свикнат, че има гърбици в аварийната - всеки ден ще гледаш коли накацали по дърветата покрай магистралите.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой знае ли как точно е станало.Често на магистлалите има спрели автомобили в аварийната лента и около тях виждаш мотаещи се и по настрани слезли да пикаят или да се поразтъпчат и по настрани от колата ,в другата лента.А 120 е разрешена скорост на аутобана и си е опасно.Винаги имайте едно наум.Спирайте в отбивки ,както навсякъде по света.Който е пътувал,знае как е в Германия,ако спреш в аварийната.Тук случая е по различен,но къде ли е бил покойния,нали колата е била в канавката? Мир на прахаму
12
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вие не спите ли бе тролове? И за това че карате като безумни ли ви е виновен Бай Хой? И за лошото време ли ще го обвините.Разсъждавайте бе ,троленето ви има обратен ефект.Никой не може да ти влее в главата как да шофираш ако ти нямаш мозък,както вие демонстрирате липсата му в момента.Не.нормални ци по пътищата винаги е имало и ще има и това няма нищо общо с политиката ,а с възпитанието и разума.Културата на шофиране и културата на говорене и мислене са свързани.
11
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз очаквам да прочета, кой е джигитът и защо още не е задържан.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ченгетата къде са??
2 коли в канавката, друга лети в аварийната, така като гледам пак скоростта е виновна. Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици. Това ще реши проблема.
9
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо се крие убиеца, кой е той или някой свързан с гробарите който трябва да се покрие? Такова покриване на далаверите на Бай Хой и сие никога не е било! Той се връща за трети път и ако мислите, че вълкът си е сложил овча кожа, лъжете се!
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как искате да живеем по-нормално като разпада в държавата е очеваден. Мутрагеньо наложи един начин на живот и поведение които унищожиха и последните остатъци на морал и достойнство. Не може премиера да е бивш бандит от СИК, който от 15 години властва безконтролно и се разпорежда по бандитски, абсолютно безнаказано и да има правораздаване и справедливост. Бандитските групировки му плащат поради което се подиграват с обществото. Това влияе на някои така, че се мислят за недосегаеми. И загиват хора
7
2
 
28
 
! Отговори
Добре де преди 8 месеца
локва на магистралата поднесла първата кола,после и втора,ама защо не става ясно с каква скорост са се движели ДВЕТЕ коли,за да се обърне дори първата.
Иначе лека му пръст на младото момче ,загинало наистина нелепо
6
1
 
61
 
! Отговори
Ива преди 8 месеца
Пълна нелепица! Локва на МАГИСТРАЛА, която преобръща кола???!! И шофьор, каращ в аварийната лента с висока скорост??? Абсурд! Поддръжката на магистралата КУЦА, културата на шофиране ОЩЕ ПОВЕЧЕ, а и какво чувство за безнаказаност трябва да те е обзело за да караш в аварийната лента? Тази лента, драги ми джигитчета с колите на тати, НЕ Е ЗА движение!!!
Съболезнования на семействата на загиналите мъже.
А журналистите: за правописа на "обет", нали си знаете...
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой е бил виновника? Какви ще са последствията за него?
4
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормалните журналисти щяха да напишат и нещо за автомобила летящ с висока скорост в аварийното платно отнел два човешки живота, но сигурно е бил някой бизнесмен или местен феодал с връзки с политици и за това нито дума не обелват!
3
31
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 8 месеца
Жалко за момчето, но защо момиченцето прави знака на сатаната с ръчичка? Има някаква поличба в това.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Локва на магистралата е поднесла първата кола и минути по късно и втората кала в първата!
И кой е виновен????
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната неграмотна статия. Съпругата дала "обед"? Четете ли въобще какво сте написали, преди да го публикувате?

Иначе жалко за младия мъж.