Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"

С протестно автошествие градът каза "Не" на войната по пътищата
Обновена: 21 апр 2017 07:38 | 21 апр 2017 07:00,
50
Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"
Йото със съпругата си и дъщеря им. Снимка: Facebook

Мездра потъна в траур по загиналия на автомагистрала "Хемус" млад баща.

Общината спусна черен флаг, а колона от стотина коли мина на протестно шествия по улиците на железничарския град, с което каза "Не" на войната по пътищата.

На автомобилите бяха залепени стикери с текст: "Шофирай разумно! Бъди отговорен, животът е предимство!"

Още по темата

26-годишният Йото Ахчийски загина нелепо онзи ден на магистралата. Той пътувал заедно със съпругата си, но на локва автомобилът им се преобърнал. И двамата излезли от него невредими.

Трагедията се разиграла след около двадесетина минути, когато автомобил, който се движил с бясна скорост по аварийната лента помел съпруга й и служител на агенция "Пътна инфраструктура", който спрял да помогне. Човекът загинал на място, а младият мъж от Мездра, който има 6-годишна дъщеричка – в болницата.

Вчера половината град се стече в местния храм "Свети Георги Победоносец", за да си вземе последно сбогом с Йото Ахчийски.

Почернената му съпруга пък даде обет пред паметта на мъжа си, виновникът за смъртта му да си получи заслуженото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
Me преди 7 години
Корупцията е в основата на всичко. Докато се купуват книжки, докато се плащат рушвети за да не се налагат глоби и .... ще е така.
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици."Дали ще помогнат гърбиците или ще има повече жертви? :) Мен редовно ме изпреварват на десен завой през аварийната, нищо че съм в дясна лента и лявата е свободна. Гении по геометрия някакви... Та те докато свикнат, че има гърбици в аварийната - всеки ден ще гледаш коли накацали по дърветата покрай магистралите.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли как точно е станало.Често на магистлалите има спрели автомобили в аварийната лента и около тях виждаш мотаещи се и по настрани слезли да пикаят или да се поразтъпчат и по настрани от колата ,в другата лента.А 120 е разрешена скорост на аутобана и си е опасно.Винаги имайте едно наум.Спирайте в отбивки ,както навсякъде по света.Който е пътувал,знае как е в Германия,ако спреш в аварийната.Тук случая е по различен,но къде ли е бил покойния,нали колата е била в канавката? Мир на прахаму
12
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не спите ли бе ***? И за това че карате като безумни ли ви е виновен Бай ***? И за лошото време ли ще го обвините.Разсъждавайте бе ,троленето ви има обратен ефект.Никой не може да ти влее в главата как да шофираш ако ти нямаш мозък,както вие демонстрирате липсата му в момента.Не.нормални ци по пътищата винаги е имало и ще има и това няма нищо общо с политиката ,а с възпитанието и разума.Културата на шофиране и културата на говорене и мислене са свързани.
11
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз очаквам да прочета, кой е джигитът и защо още не е задържан.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ченгетата къде са??2 коли в канавката, друга лети в аварийната, така като гледам пак скоростта е виновна. Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици. Това ще реши проблема.
9
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се крие убиеца, кой е той или някой свързан с гробарите който трябва да се покрие? Такова покриване на далаверите на Бай *** и сие никога не е било! Той се връща за трети път и ако мислите, че вълкът си е сложил овча кожа, лъжете се!
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как искате да живеем по-нормално като разпада в държавата е очеваден. Мутрагеньо наложи един начин на живот и поведение които унищожиха и последните остатъци на морал и достойнство. Не може премиера да е бивш бандит от СИК, който от 15 години властва безконтролно и се разпорежда по бандитски, абсолютно безнаказано и да има правораздаване и справедливост. Бандитските групировки му плащат поради което се подиграват с обществото. Това влияе на някои така, че се мислят за недосегаеми. И загиват хора
7
2
 
28
 
! Отговори
Добре де преди 7 години
локва на магистралата поднесла първата кола,после и втора,ама защо не става ясно с каква скорост са се движели ДВЕТЕ коли,за да се обърне дори първата.Иначе лека му пръст на младото момче ,загинало наистина нелепо
6
1
 
61
 
! Отговори
Ива преди 7 години
Пълна нелепица! Локва на МАГИСТРАЛА, която преобръща кола???!! И шофьор, каращ в аварийната лента с висока скорост??? Абсурд! Поддръжката на магистралата КУЦА, културата на шофиране ОЩЕ ПОВЕЧЕ, а и какво чувство за безнаказаност трябва да те е обзело за да караш в аварийната лента? Тази лента, драги ми джигитчета с колите на тати, НЕ Е ЗА движение!!!Съболезнования на семействата на загиналите мъже. А журналистите: за правописа на "обет", нали си знаете...
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е бил виновника? Какви ще са последствията за него?
4
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните журналисти щяха да напишат и нещо за автомобила летящ с висока скорост в аварийното платно отнел два човешки живота, но сигурно е бил някой бизнесмен или местен феодал с връзки с политици и за това нито дума не обелват!
3
31
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Жалко за момчето, но защо момиченцето прави знака на сатаната с ръчичка? Има някаква поличба в това.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Локва на магистралата е поднесла първата кола и минути по късно и втората кала в първата! И кой е виновен????
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната неграмотна статия. Съпругата дала "обед"? Четете ли въобще какво сте написали, преди да го публикувате?Иначе жалко за младия мъж.