Трима министри привикани в новото НС за урана

В Пловдив свикват кризисен щаб, за да решат проблема
21 апр 2017 08:37, Петя Славова
5
Трима министри привикани в новото НС за урана
Снимка: архив, Булфото

Парламентът ще изслуша трима служебни министри за урана във водата на Хасково и Първомай. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Ще бъдат изслушани министърът на здравеопазването Илко Семерджиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и министърът на околната среда и водите Ирина Костова.

Целта е да се разберат предприетите мерки от страна на служебния кабинет за гарантиране здравето на населението във връзка със съмненията за наличие на наднормено количество уран във водата на Хасково и Първомай, пише "Монитор".

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров пък е свикал кризисен щаб заради урана. На него трябва да се набележат мерките както за отсраняване на проблема, така и за недопускане на подобни аварии, застрашаващи здравето на населението в бъдеще. Всичките 18 проби показаха вчера, че съдържанието на уран във водата в Първомай е в допустимата норма.

Междувременно по разпореждане на Върховната касационна прокуратура започна проверка на питейната вода в цялата страна.

 


5
Още по темата: водапарламентуран
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Stereo преди 1 година
Толкова служители по всички нива на институциите получават заплати и никой не е наясно има ли проблем в случая и как да се процедира. Как е възможно това безкрайно прехвърляне на топката, при условие, че всички работят по предварително ясни правила и отговорности. Накрая работата е стигнала до народното събрание, не за друго ами депутатите да си направя PR, че решават проблемите на хората.

Излагация на всички нива.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То да беше само Урана,някой запитвал ли се е дали във вододайните зони има контейнери за ***!!! Познайте къде се хвърля боклука от работниците които работят там ;)
3
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Подарете урана на брат Путин да си направи бомби и да унищожи лошите САЩ.
2
1
 
3
 
! Отговори
Първомаец преди 1 година
А бе тия нещо хиперактивни!В тая вода си има уран от десетилетия,сега се сетиха...Кризисен щаб-смешници!
1
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно кредитите имам рода която. се занимава с това искам обдуосмана да издаде закон които да контролира това ако питате защо се сетете сами вървят пеи пал бяла карта не съм бил кредитор но подозирам тая рода че може да ме на киснала с това аз от завист зависта е голяма работа и разбера ли има ли пръст познаи какво ще има сетете се по законен ред доде ще стигна