Вълци удушиха седем овце и раниха телета посред бял ден

Щетата на фермера е за 2000 лева, но няма да получи и един
Обновена: 21 апр 2017 18:52 | 21 апр 2017 18:45, Камелия Цветанова
31
Вълци удушиха седем овце и раниха телета посред бял ден
Снимка: Булфото, архив

Вълци са нападнали и удушили посред бял ден седем овце и ранили две телета в землището на ардинското село Синчец, алармираха от кметството.

Животните са на местния фермер Мюждат Мустафа. Щетата му е за около 2000 лева, но няма да получи обезщетение, тъй като вълците не са защитен вид.

За нещастното събитие са уведомени представители на Държавното горско стопанство в Ардино, общината и Районното полицейско управление.

Кметът на Ардино си спомни, че преди години също е имало подобни набези от вълци, които нападат домашни животни и по този начин ощетяват стопаните. Такива случаи е имало в землищата на селата Русалско и Дойранци.

"Изкарвам прехраната си, като гледам животни. В делник и празник се грижа за тях. Надявам се отговорните органи да предприемат незабавни мерки за недопускане на подобни нападения”, заяви ощетеният стопанин Мюждат Мустафа пред Дарик радио.

Според него вълците убийци са били поне четири.

Кметът на село Синчец Хълми Мустафа също призова държавата да помогне на стопанина, като организира хайка за избиване на хищниците. Той е притеснен много от случилото се, тъй като животновъдството е основен поминък на местните жители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: овцевълцистадотелета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И офчарят поне да бяха изяли...то цяла България се напълни с чобани и все помощи искат *** бълхясали...на мен някой да помага?
1
1
 
13
 
! Отговори
Ss преди 6 години
Неграмотни журналисти