Доказаните случаи на морбили в Пловдив - 34

Щамът на заразата е пренесен в България от Румъния
22 апр 2017 11:08, Александър Попов
16
Доказаните случаи на морбили в Пловдив - 34
Снимка: Булфото, архив

Лабораторно потвърдените случаи на морбили в Пловдив вече са 34, каза Андрей Галев, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести по време на семинар, посветен на ваксинопрофилактиката.

От 17 март досега в града са регистрирани 63-ма болни, уточни той, цитиран от БТА. Десетмесечно бебе почина, припомни Галев и допълни, че заразата е заради неваксинирани млади майки. Щамът на заразата е пренесен в България от Румъния.

Ваксинацията е процес, който не приключва в детската възраст. Чрез ваксините децата могат да бъдат предпазени от 26 заболявания, посочи още Галев.

При поставяне на няколко ваксини бебешкият организъм не се претоварва, увери Галев. Бременните могат да се ваксинират срещу грип и коклюш, допълни лекарят. По думите му новата противогрипна ваксина ще съдържа 4 щама.

Всяка година в Европа 650 хиляди деца остават неимунизирани, каза Валери Цеков, председател на Българското сдружение по иновативна медицина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: пловдивморбили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно демокрацията е виновна. Виновна за това , че дава избор на тъпите анти-ваксъри да НЕ ваксинират. На *** свободен избор е грях да се дава.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са сега онези болни мозъци да ни обяснят колко вредни били ваксините и как нямало нужда от тях?
9
3
 
8
 
! Отговори
13 преди 6 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е,КОГАТО СЕ РАЗБОЛЕЕ ДЕТЕ,КОЕТО НЕ Е ВАКСИНИРАНО ПО ВИНА НА "УМНИТЕ"СИ РОДИТЕЛИ,ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО ЛЕЧЕНИЕТО ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ УМНИЦИТЕ.И НЕ МИ КАЗВАЙТЕ,ЧЕ ТИЯ НЯМАТ ПАРИ,БЕДНИ СА И ПРОЧИЕ,ЗАЩОТО ТЕ СА ПО-БОГАТИ ОТ МНОГО БЪЛГАРИ.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като стане така и все жипситата го отнасят. Защо се юркаме да ги спасяваме? За да може след няколко месеца да ги лепне следващата епидемия ли? И след няколко месеца пак. И пак. И пак...Само харчим пари, да ги поддържаме. Докато не разберат, че требе да се имунизират и да поддържат някакво поне минимално ниво на хигиена - не виждам смисъла да ги спасяваме...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До глупостНикът ти приляга много.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Natural selection at its finest!
5
0
 
1
 
! Отговори
Неа до 4 преди 6 години
Аха ама на дали ...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако броят на смъртните случаи нарасне главоломно, това означава мигновенно разтоварване на социалната система.
3
0
 
6
 
! Отговори
Gorskio преди 6 години
Някой неваксиниран жипси е бил в контакт с болни в Румъния и като се връща заразява цялото гето. Затова е предимно в Пловдив. Със същият успех може и друго такова място да пламне...
2
3
 
5
 
! Отговори
глупост преди 6 години
Щамът на заразата е пренесен в България от Румъния и само в Пловдив ХА ХА. Кмета на Пловдив е виновен ,вместо да мисли за хората само краде включително и от здравето им
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее демокрацията.