Недоволството на шофьорите: с глобите и банкови такси

Проблемът - липса на ПОС терминали на гишета на КАТ
Обновена: 22 апр 2017 21:15 | 22 апр 2017 20:28, Петя Славова
78
Недоволството на шофьорите: с глобите и банкови такси
Снимка: архив, Булфото

Шофьори недоволстват срещу банкови такси, които плащат към наложените им глоби за нарушения на пътя.

Десетки собственици на автомобил сигнализираха за проблема. Възмущават се от такси от над 10 лв., които се налага да плащат към санкциите за извършени от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.

Проверката ни установи, че проблемът е заради липсата на ПОС терминали на гишетата в КАТ, каквито по закон трябва да има. Такива няма, тъй като сметките по които се превеждат глобите са няколко на брой.

От ръководството на единствената банка, която има гишета на територията на КАТ заявиха, че банковият клон е за улеснение на шофьорите, които искат да платят в брой. И проблемът не е в тях, а в КАТ. По закон на гишето за наказателни постановление трябвало да има устройство за плащане по банков път.

От КАТ заявяват, че за повечето услуги имат ПОС терминали. Не обаче и за глобите за нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщава bTV.

"По-сложно е, по три различни сметки се плаща. По фонд „Безопасност на движението”, Гаранционния фонд и Главната дирекция "Национална полициs". Това са три различни банкови  сметки, няма как ПОС  да се сложи, където се плащат глобите, тъй като са по три различни сметки, обясни Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна полиция" към СДВР.

Много шофьори са подали сигнал за този проблем и до Асоциацията на пострадали при катастрофи. Оттам заявиха, че ще сезират Комисията за защита на потребителите и призоваха вътрешния министър също да вземе отношение по казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: КАТглобибанкови такси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Всеки се нарежда и той да си щипне малко от глобата, така и така ще я плащаме. Па.ра.зи.ти !!!
61
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Според мен прокуратурата трябва да се самосезира и да обвини съответната банка (коя е тя бе *** ?) в спекула. Къде е Цацаров сега бе ? Крие ли се някъде ? Работи ли изобщо за нас, обществото ??
60
2
 
3
 
! Отговори
naco преди 6 години
Че,иначе от къде ще вземе ПАРИ,за да изпълни "обещанията" си ДРУГАРЯТ Борисов,ако не от тези ТАКСИ,ВИНЕТКИ...........и какво ли ни чака още?! НАРОДЕ????
59
1
 
7
 
! Отговори
днд преди 6 години
Лъжат та се снасят. НИКЪДЕ В кат НЕ ПРИЕМАТ ПЛАЩАНЕ С КАРТА. ДАЖЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ПОС-ТЕРМИНАЛ.
58
3
 
7
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Луда работа... за фиш от 10 лв. банката ми взима още 10 лв. за превода. Що за глупости са не знам, не знам и кой ги е измислил но трябва да се оправи това. Тия банки не се наядоха бе, не се наядоха...
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По *** обяснения не бях чера в статията, само в България има банкови офиси с безумнои такси, разни гишенца за плащане на сметките. И зад уж абсурдните причини, се крият много пари като такси. В Германия плащам с карта включително рег. на колата още на гишето на ПОС терминал и всичко само по банков път. Такса за превод няма, включително и към България, но над 100 Е такса входящ превод в българската банка, при това минимум 6 Е.
56
1
 
7
 
! Отговори
М. преди 6 години
Ъъъъ... ми ако сложите 3 пос терминала на гише няма ли да стане бе, свинчовци ненахранени?
55
1
 
8
 
! Отговори
кво стаа преди 6 години
Те глобите са си глоби, но тук става дума за крадци, като изверга парцунян!
54
1
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
с пощенски запис, но обикновен, та хем ще ходят до поща, хем попълват на ръка
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащайте в пощата. Не допускайте да ви обират по този начин.
52
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До wes. А, то само във Врана да е. В Пловдив е същото, карат като луди, спират все едно са на у дома на къра, а униформените даже и за манекени не стават, защото мязат на шопари.
51
1
 
6
 
! Отговори
wes преди 6 години
До НаблюдателЕла Бате да видиш що е то във Варна - кой де иска спира а полиция ли е / милиция ли е си разхожда униформите като манекени
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи му ушева свингя и нищо повече. То е там за да пречи на нещата да се случват.
49
2
 
2
 
! Отговори
Вервам преди 6 години
Този Тенчо е магистър по банково дело! Едната сметка е на Главната дирекция "Национална полициs", а КАТ са подчинени на Главната Полиция. Защо трябва парите да минават през банка? Носят ги в торбите и там си ги разпределят.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мошеници
47
4
 
16
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Аааа няма да ревете! Ще плащате и хоро ще играете! За кого гласувахте, а!! За ГЕРБ? Нали така? Или изобщо не си мръднахте д-тата да гласувате. Затова сега ще плащате и толкова. И докато философствате, че освен за ГЕРБ, няма за кой друг да се гласува, щото видите ли всички други били комунисти, а пък ГЕРБ, видите ли, не са хич никакви комунисти, ще е така, и няма да ревете и да се жалвате по медиите. А и тъкмо ще се постреснете та белким започнете да спазвате законите като карате.
46
2
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тази банка е приближена на един човек от банкя!
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащайте по Интернет! Не ходете в КАТ
44
6
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Карането на фарове е друга монополна схема с която се дои българския шофьор. Фаровете увеличават разхода на гориво с 150 - 200 грама на 100 км. Това го умножете по около 2 милиона, колкото са автомобилите, които се търкалят 24 часа в денонощието в цяла България. Сега умножете по цената на бензина на Лукойл и ще получите коклко пари дневно тъпчем дневно в джоба на другия приятел на Баце, Валентин Златев. От години караме на фарове, но катастрофите не намаляват. Защо не се отмени?
43
2
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Баце като една истинска мутра вирее само от таксички. Основата на всеки мутренски бизнес е да създадем монопол за една услуга и да набичим космически такси за нея. Това работи като за плажен чадър, платен паркинг, улични ***, така и за плащания към МВР.