В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 128Добре, дайте тези действени мерки, които предвижда законът за хулигани навършили 8, нека видим приложението им.
121
2
 
4
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Хич не е така. В софийско училище в кв Изток-за 1 място се борят 20 човека. борба си да си на държавна хранилка. Щото другата алтернатива е по 12 часа-ежедневно на работа в мола(пълно с педагози-продавачи в мола, нали нямало учители-има, и си е въпрос на връзки да те назначат, поне в София)
120
0
 
12
 
! Отговори
44 преди 7 години
Ямболските училища бяха ковачница на истински елитни кадри,а след 10-ти ноември стана една голяма селяндурщина в резултат на издигането на новата номенклатура от родовия клон на "репресираните"-както навсякъде в страната.
119
1
 
10
 
! Отговори
До Мен преди 7 години
Значи законът е калпав. Щом като идва в първи клас, вече изградено като асоциален тип, от къде накъде ще се ползва с неприкосновеност? То усеща това и се развилнява. После го обявяват за хиперактивно и следват специални разноски и внимание към биологична единица, носеща гените на безотговорни, нагли родители.Щом не бива да се наказва, ще се отстранява от училище.Обществени отпадъци има във всяка държава. Ако не искат детето им да е в тази категория, родителите да имат грижата да го превъзпитат.
118
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Какви пари си дал пък ти на учителите, и те не плащат ли данъци. Скоро без учители ще останете, няма кой да се навие да слугува на 30 деца и техните родители за 500 лв. Нещо си в грешка с мнението си за учителските заплати аххахаха
117
5
 
5
 
! Отговори
Киро екскелнеро преди 7 години
едно време една даскалица от началното викаше - Киро, каква е тая работа аз се изпотрепвам от работа с малките к..ни по цел ден, завършила съм полу-више, не мога да ви стигна вас келнерите у парите. нищо не работите, само пиете и ядете и краднете. - па ела и ти келнерка! та, на даскалите очите им се у другите, кой колко зимал - кой колко работил, а те хем нищо не работат, хем пари искат колкото другите за има нема 6 часа работа, 6 месеца в годината! по-мързеливи и непотребни при соца - военнит
116
0
 
4
 
! Отговори
Мерки преди 7 години
До До МеркиЩото бил малък и имал право на образование.Съгласна съм с вас, ама го наложете на министерството. И на всички неправителствени организации, които ще надигнат вой и ще съдят българската държава, че била лишавала дечицата от правото да ходят на училище. Аз ще ви подкрепя.
115
0
 
5
 
! Отговори
до 128 преди 7 години
Невярно.законът предвижда възпитателни мерки за хулигани навършили 8 години. Справка-закон за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Пребиването на момиче от четирима маскирани си е точно противообществена проява. И има как да бъдат наказани-в закона изразът е "възпитани",чрез възпитателни мерки. Родителите да сезират прокурора, а понеже са малотени *** на по 10г-не носят наказателна, а дисциплинарна отговорност-по този закон-с възпитателни мерки. Вж закона какви са
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите на всички в системата на образованието са ясни, но изказвания и доводи като на учителката и директора са кощунство - такива хора нямат място в образованието!и между впрочем това, че проблемите са ясни, не означава, че хора като куневица могат да ги осъзнаят ...
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118Таман ще имате в клас над 30 ученика със свръхправа и половината от тях с разхайтено домашно възпитание.
112
2
 
10
 
! Отговори
До Мерки преди 7 години
Защо пък да му ходят учителите на крак?Ще се подготвя сам и ще се явява на изпити като частен ученик. Ако му е трудно, сам да намери начин да убеди останалите, че се е променил, за да го вземат отново в школото. Ако не успее, остава на социалното дъно, сам си е виновен. Защо да се стараем да дадем диплома на всеки т.ъ.пак? Тя е нещо, което трябва да се заслужи!Защо в Римската империя за всяко провинение съдят и възрастен човек, и дете по един и същи начин? Ако се действа така, ще има респект!
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само си представете-в сиропиталища, страчески домове, психиатрии, ТВУ-та, затвори и тн "затворени общества" какви ужаси стават. Щом подобно насилие се случва в обикновено училище, а все пак децата са там само по няколко часа. А какво остава за затворените общества. Я си спомнете ужасиите в казармите, допреди 10г. какво е това племе-да тормози и издевателства над под слабия, и го правят групово,с одобрение на учителите. Защо тези с маските не се удрят помежду си,, а бият слабо момиче
110
8
 
7
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Тука виждам само някаква целенасочена гавра отново към учителското съсловие, което не е учило за звероукротяване в цирка и на което ръцете му са вързани от министерството. Тия всички, които ревът, че децата не били наказани ще ги попитам: " Знаете ли, че закона е забранил каквото и да е наказание на ученици до 4 клас, както и тяхното изключване, повтаряне и дори преместване в друга паралелка?!?!?! Знаете ли го това? И къде остава проблема? В малоумното възпитание вкъщи, което учи децата, че
109
2
 
7
 
! Отговори
redordead преди 7 години
я кажи, по законен начин, колко човека в БГ са получили възмездие? 5%? Вчера четох за един, който убил човек и влязъл в затвора 13 години след постановяване на присъдата.Проблемът е, че една група хора не им пука от нищо и правят каквото си искат за сметка на обеството, а общетвото все още има морални устои и търпи ли търпи и чака някой по законен начин да ги освободи от тези ***.
108
3
 
4
 
! Отговори
miko преди 7 години
Ямбол столица на селяндурщината!
107
2
 
13
 
! Отговори
55 преди 7 години
В четвърти клас ,на целодневно обучение са две учителки на паралелка.Къде в момента на побоя е била тяхната учителка?И каква санкция ще понесе тя?Както и директора и заместничката му!В правилника е казано точно и ясно,че за здравето и живота на ученика в училище отговаря директора.Той няма право да омаловажава случая,а ако има малко чест -да напусне за несправяне с работата си или РУИ-Ямбол да го освободи.Стига се яли шкембе чорба-хваща диабет!
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше идея всяка година учителите да преминават на психо преглед. Учителите протестираха, и го отмениха. Явно трябва да има прегледи-не е адекватно да казваш,че е детска игра да бъде пребивано дете с удари по главата от маскирани.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 102Да, училището губи пари, ако изключи биячите, но изключването не е толкова лесно.. В правилниците и в обществената настройка има един куп защитни механизми да не се пипа провинилия се ученик. И най-важното - къде ще го пратите? До 16 год. той има правото и задължението да учи и трябва да бъде в училище. Може да го преместите в друго училище, но оттам ще искат трампа да преместят техните хулигани във вашето, защото и те имат същия проблем. Само ще си ги менкате.
104
3
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 7 години
Към госпожа или господин Анонимен!Позволявате си да обиждате и обвинявате учителите, а нищо не казвате за родителите на биячите, или може би сте един от тях. Тези ученици са една трета от работната седмица в училище под опеката на учителите, а останалото време? Не смятате ли ,че децата са огледало на семейството и копия на родителите си? P.S. Далече съм от мисълта да защитавам неадекватните класна и директор! А и измислените институции , които би трябвало да се занимават със случая.
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иво ГеоргиевТъпо. И после, като те вкарат в затвора, какво ще стане с детето ти после-ще стане дъщеря на затворник. Действа се само законно-говори се с класна, директор, ако не помогне-писмена жалба в РИО и в прокуратура. Да видим дали после няма да се задействат институциите.