В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо

Директорът не взел мерки, нямало писмено оплакване
22 апр 2017 07:30, Александър Попов
239
В 4 клас: Маскирани бият съученичка, класната - играли са по-грубо
Кадър: Нова тв

Четвъртокласници, някои от тях с хулиганска маска, бият шамари на своя съученичка, имало и ритници в корема. Това е поредният случай на насилие в българско училище, мястотото на действието е школото "Христо Смиренски" в Ямбол.

Тормозът в училището бил системен, но не се взимали никакви мерки, родителите също не знаели докрай истинита. И едно от децата снима клип, за да докаже каква е атмосферата, разказва за случая Нова тв. И вместо подкрепа получава заплахи.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето", обяснява Мириям.

"Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой", потвърждава и майката - Дида Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети.

Техните обяснения звучат повече от абсурдно.

"Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност", коментира класната Таня Йовчева.

Директорът Димитър Бояджиев пък не взел мерки, защото никой не сигнализирал писмено за случая. И допълва, че насилието не било такова, каквото искали да го покажат. И търсели медийни изяви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
5
 
! Отговори
Лъчо преди 6 години
Значи, ако за тея *** не се вземат мерки - имам предвид ТВУ! Директно се вдикъм към ямбол и ги запуквам с шамари. Много отворени станаха лайненцата в днешно време, понеже не играе тоягата.
181
0
 
4
 
! Отговори
Бб преди 6 години
*** ***- и това са преподаватели!?
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pedagogicheska staq e napravena zamo za parlama qvno
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
za 15-20 godini reformi v obrazivanieto nikakva promqna , emi to e taka kato v daskalo ima samo dakali no ne i vazpitateli , opredeleno e nujno v daskalo da se vavede predmet po vazpitanie i obshtestveno povedenie ;)
178
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам друг въпрос да повдигна - защо журналистите не напишат имената на тия деца както и да качат техни снимки ??100% съм сигурен че вече е ясно кои са.Защо ги прикривате ?Дайте да ги видим кои са...дайте обществото само да се само-регулира.Като почвате една тема - довършете я докрай.Иначе е ясно че винаги е имало такива неща, но винаги е имало натиск срещу извършителите - или от системата или от родителите на пострадалия!А сега - се пропагандира че нямаш право даже да се защитиш
177
1
 
11
 
! Отговори
Играч преди 6 години
Ще си поиграя скласната без да хабя мойта и обществената енергия ,първо шамари в татарската кофа после и ритници.Само не искам да правите от мухата слон,това ще е само игра!А директора ако не се зсключи в кабинета ще го посетя и него за да му се оплача в писмен и не писмен вид.
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано подобни неща имаше и аз като бях дете - тормозени бяха пълничките дечица, турчета, деца със по-специялни обучителни потребности, по-свитите деца... Само че тогава нямаше кой и как да снима. И това продължаваше от 1 до 7 клас (Аз после просто се преместих в елитна гимназия).И тогава, както и сега, учителите си затварят очите, когато не става въпрос за техните любимци или когато не им се занимава. Подобно поведение се поощрява и култивира с години и единствената причина сега да се говори е, защото има доказателства черно на бяло. Но истината е, че ако не става въпрос за неговот
175
18
 
1
 
! Отговори
Топалова преди 6 години
Децата са си деца, не може заради два шамара да викаме медиите, че къде ще му излезе края?
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всички ИЗНАСИЛЕНИ И УБИТИ ЖЕНИГ-да полицаи, съжрляваме, че бяхме грубо изнасилени и убити. Не успяхме да подадем писменна жалба. Според ямболската директорка това означава, че няма престъпление. Е, БАС СИ ДЪРЖАВАТА.ЩОМ И С ЖЕНИТЕ СЕ ОТНАСЯМЕ ПО ТОЗИ НАЧИН СКОРО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. СЕГА РОДИТЕЛИТЕ ДА ПЛАТЯТ ЗА УНИЖЕНИЕТО И ГРУБАТА ИГРА НА ПОТЪРПЕВШЕТО МОМИЧЕ. КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА. ЗАЩО НЕ ВКАРА МАЛКИТЕ И БЪДЕЩИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ТВУ? ИНСПЕКТОРАТЪТ? Кво правим?
173
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 6 години
202:) Много обичам "материалните" аргументи! Любими са ми! Особено когато идват като решение за всичко! НЕ материалното ни прави човеци и това най-ясно личи в училище! Едно време са ходели без обувки и с по една дъска с пясък за писане, това НЕ е разваляло дисциплината...Тъжно е днешното време, когато има много и като вещи, и като информация, и като учители ако щеш, но няма желание за учене, за развитие и за растеж.
172
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление, че сградата е ремонтирана, чиновете новички, има интересно и красиво художествено пано, с две думи добри битови условия. далеч по-добри отколкото по мое време. И какво като са хвърлени пари и усилия, за да има условия за учене? Все едно маймуни да си пуснал на обновеното и чистото. Поне за част от учениците така стоят нещата. Не че искам да обиждам маймуните.
171
1
 
19
 
! Отговори
Инспекторат София преди 6 години
Директорът е за УВОЛНЕНИЕ.От днес нататък. Ако гражданите не се оплакват от крадци, мутри, насилници, изнасилвачи и тем подобни, да няма издадени присъди и наказания. Полицай види ли банкови обирджии да им направи кордон, за да може по-бързо да се изнесат от местопрестъплението. ЩОМ НЯМА ПИСМЕНО ОПЛАКВАНЕ , ТАКА ДА БЪДЕ!Министър ТИКВУН
170
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те после така си играят и с майка и на тази даскалка на село и накрая и с нея
169
0
 
21
 
! Отговори
Дивото зове преди 6 години
Дивото зове драги зрители, индианците си правят каквото искат защото могат. Кой ще ги спре? Никои, държава няма, правосъдие няма, култура няма, дивия запад. Ето такива малки *** ще ви тормозят още 80 години, новото робство!
168
0
 
24
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
Директора на училището сигурно не е незаменим. Може да бъде сменен за да потърси той малко медийни изяви. А класната ако я нападнат маскирани мъже и си играят с нея по същия начин, сигурно ще и бъде много приятно да я ухажват с ритници. Може би да е мазохистка. Родителите не трябва със страх да пращат децата си на училище. Учителката и директора се опитват да покрият случая.
167
2
 
23
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Учил съм в това училище преди 20 години....Тогава беше едно от елитните в града.В последните години училището се напълни с индийци и бледиликите деца избягаха от там ..Директора води антибългарска политика и това е!!
166
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато оставиш такива малки цирейчета без последствия, само след няколко години ще гноясат, и ще са готови за изрязване.
165
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Искам да си поиграя с класната им. Просто ще е малко по-грубичко.Спокойно,директорче и теб няма да те пропусна- ще ти го вкарам грубичко. Дано нямаш после желание за медийна изява.
164
2
 
16
 
! Отговори
халтави даскалки преди 6 години
Масово учителките са откачени лели на успокоителни. За това нямат адекватна реакция - тази кокошка просто се е надрусала с успокоителни и няма как да разбере кога някой бие друг. Това е ефекта от предозирането и със силни успокоителни. В тази система са все разни побърканячки
163
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и на тия даскаля ще им вдигнат двойно заплатата ?????на 20 даскала един струва и мога да го нарека учител