Водата в Хасково била една и съща през последните 50 години

Преди две години бе намален прагът на уран, обясни Делян Добрев
22 апр 2017 11:41, Александър Попов
75
Водата в Хасково била една и съща през последните 50 години
Снимка: Булфото, архив

Водата в Хасково е една и съща през последните поне 50 години, разликата е, че преди две години по препоръка на Световната здравна организация беше намален прагът на съответния компонент на уран от 0,6 на 0,3. Забележете, това е препоръчителна норма, заяви пред bTV бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата
Пробите в Хасково винаги са били ок 0,4 – 0,5 – в рамките на нормата до преди две години, а сега вече – извън нея, посочи гостът.

Той коментира и данните, изнесени от депутата от БСП Елена Йончева, че преди месеци Басейнова дирекция е установила завишени нива на уран във водата в града.

"Пробата, за която говори Елена Йончева, е от един кладенец, а Хасково се захранва със 74 кладенеца и сондажа. Има институции, които разследват случая, и ако има виновни, ще ги намерят и ще ги накажат".

Проблемът с урана в Хасково идва от 1946 г., когато започва експлоатацията на урановите находища, посочи той. Според Добрев това е вторият случай, в който някой се опитва да създаде психоза в Хасково. Първият е бил предсказанието за унищожително земетресение на астролога Емил Лещански през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
ДО 14 от БРАВО преди 6 години
Не ме разбра - това е от Религията на Христос . Исках да кажа - щом говори такива неща , да вземе да пие от тази вода , и да даде на децата си , на майка си и на баба си .
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е,как така при толкова екологични сдружения и зелени партии стана така че , БКП да прави разкрития и да се бори за здравето на хората!
11
1
 
12
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Браво , да . Получил пари да бращолеви глупости !
10
4
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Тия от хАскоу безпролемно ще преминат пояса на Кайпер, след таква тренировка са готови да пътуват за Марс!Е, чакат Мъск разбира се.
9
15
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Делян Добрев каза че водата може да се пие . Който не е грешен пръв да хвърли камък .
8
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и този д добрев е от хасково и мьлчи за водата и кметовете от герб
7
2
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Повишава ...да ...затова хората са болни от рак ....Има цяло село от Хасковско ...раково болни ... Обещавали им големи пенсии ... ***!
6
3
 
25
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Гледах интервюто . Издали са препоръка. , а той я омаловажи . Каза : " Това е само препоръка " От 0.6 да бъде нормата 0.3 . ..... Нямам думи ! Безхаберници ! Да идат те да живеят в Хасково !
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, "лошите" руснаци слагат по-висока норма за безопасност и се грижат за народа, а на "добричките ни..." еуропейци име е все едно какво пие народа ни!!!!! Що само два пъти са увеличили нормата, можело е и три пъти и четири пъти.....нали няма да я пият те!!!!!! Нещастници!
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този какво се опитва да защитава режима на тиквата. Щом СЗО намалява нормите за урана, значи така трябва да бъде! А той какво е направил преди две години. Чоплил си е носа! Тичично за герберски хрантутник и некадърник.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте поне с бирите, че от Пловдив си преместиха производството в Хасково.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, разбира се, че някакво зло от край време идват ГЕРБ и го оправят с вълшебна пръчка. А от 2009-2015 защо не го оправихте като сте знаели ?
1
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
Значи са криели всички - БКП, БСП, СДС, НДСВ, ДПС и разбира се - Бойко. Тоя народ е овца.