Водата в Хасково била една и съща през последните 50 години

Преди две години бе намален прагът на уран, обясни Делян Добрев
22 апр 2017 11:41, Александър Попов
75
Водата в Хасково била една и съща през последните 50 години
Снимка: Булфото, архив

Водата в Хасково е една и съща през последните поне 50 години, разликата е, че преди две години по препоръка на Световната здравна организация беше намален прагът на съответния компонент на уран от 0,6 на 0,3. Забележете, това е препоръчителна норма, заяви пред bTV бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата
Пробите в Хасково винаги са били ок 0,4 – 0,5 – в рамките на нормата до преди две години, а сега вече – извън нея, посочи гостът.

Той коментира и данните, изнесени от депутата от БСП Елена Йончева, че преди месеци Басейнова дирекция е установила завишени нива на уран във водата в града.

"Пробата, за която говори Елена Йончева, е от един кладенец, а Хасково се захранва със 74 кладенеца и сондажа. Има институции, които разследват случая, и ако има виновни, ще ги намерят и ще ги накажат".

Проблемът с урана в Хасково идва от 1946 г., когато започва експлоатацията на урановите находища, посочи той. Според Добрев това е вторият случай, в който някой се опитва да създаде психоза в Хасково. Първият е бил предсказанието за унищожително земетресение на астролога Емил Лещански през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ДРУГАРКАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА-СТАНИШЕВА Е В ДЪНОТО НА ТАЗИ ПРОВОКАЦИЯ ? ДОЛНА ЖЕНИЦА МИ ИЗГЛЕЖДА И Е МНОГО ВЕРОЯТНО ТЯ ДА Е СЪЧИНИЛА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ
52
1
 
3
 
! Отговори
Добър ден преди 6 години
Само много *** народ може да вярва че след 1989 г добива на уран в България е прекратен де факто.По-реалистично е да се сметне че вече заминава за другата страна на барикадата.Нали Не вярвате че всички разработки златни кокошки от времето на комунизма са избити от самите комунисти?Не е ее просто вече снасят за $$$ и се продават на отсрещната страна.Откъде иначе ще са им парите на българските парвенюта да обикалят френската ривиера и острови да купуват?А уранови мини май има в цяла България...
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как имаш очи след като вече трети мандат подкарваш ПАК да обвиняваш някой друг? Единственото занимание на Герб е да мислят как да прехвърлят вини. Само те ангели. Ама, че народа загива от безпаричие, радиация, кражби, че сме на дъното на класацията по всичко и на първо място по смъртност и нелечими заболявания - на кой му пука?Важно е делаверите да се въртят, кражби да стават, еврофондове да се разпределят под масата.А на България - майната и!
50
3
 
4
 
! Отговори
найден преди 6 години
Значи пак глупостите на червените , това било въпрос на горна граница а другарите , който са наследници на неправилното експлоатиралите урановите мини шашнаха хората, вместо да предложат как да се реши проблема !
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много утешително,няма що !
48
1
 
4
 
! Отговори
Tablici преди 6 години
Obarkali sa imenata na mestata. Tesi danni za uran v vodata bili za mineralnata voda v Bankia.
47
1
 
12
 
! Отговори
............... преди 6 години
като се съберат урановата бира, урановата вода, излъчванията от жиесемите, уайфитата, мобилните антени по блоковете и всичко останало какво става ??? Коя държавна институция е мерила въздействието на агресивната градска среда върху човека?? Не и наште селяндурници!!
46
4
 
10
 
! Отговори
.......... преди 6 години
стойностите са 1,3 а не 0,4 или 0,5 БОРБАТА Е ЗА БИЗНЕСА ЩОТ АСТИКА , КАМЕНИЦА, БЕКС, БУРГАСКО .... НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ! на мен обаче радиоактивна бира не ми се пие!!!Делянчо ти пиеш ли ??? Лъжци мръсни!!
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си стандарт колко трябва да е радиацията, който ако се надвиши се смята за опасна. Като е токова безопасна защо я спряха? Явно е опасна и са знаели за това. Въпросът е - след като са знаели защо никой не си мръдна пръста да оправи нещата? Естествено е да се иска това от последните управляващи. Няма какво да извъртаме - ама такава си била и преди. Тия приказки ми напомнят за ББ, на който винаги някой друг му е виновен.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е истината, аз съм от тоя край и пия тази вода повече от 60 години. За да се докаже че водата е негодна за пиене, трябва да се направят статистически измервания на заболеваемостта сред населението примерно на Хасково и Плевен и то да се докаже че заболеваемостта в някои диагнози е по висока от 4% в Хасково.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата седмица Ленчето ,е обещала да се изкаже ,за големината на "кауня" и дали ГЕРБ са виновни за това!
42
4
 
15
 
! Отговори
SS преди 6 години
Много ясно защо са били укривани данните. Ако скандалът се бе разразили 2 седмици преди да се бе раздухал, изборните резултати в Хасково щяха да са съвсем различни. Въпреки, че доскоро бе предимно соц.-комунистически и атакистки, Хасково е един от областните градове, гласували за ГЕРБ.
41
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знам резултатите от измерванията са публични, излизат на страницата на РИОСВ и никой не ги е крил. И както казва Добрев, стойностите са си такива от 60 години.Така че нито има някаква сензация, нито някой я е крил.
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едно доказателство, че Герб са си чисти комунисти. И те като за Чернобил скриха истината.
39
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много грозно изказване и то от хасковлия!!Защо?-ами естествено, за да бъде в политиката от където е далаверата! Браво Делянчо,та нали ти си в София и не пиеш тази вода!
38
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже маже, лъже, маже. Краде.Що е то?Гербер
37
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало ли е завишение на урана в пробите през септември - имало е.Скрил ли е няксой тогава заради изборите тези резултати - скрил ги е.Изложил ли е на риск здравето на десетки хиляди хора тази някой -изложил е.Искаме да знаем КОЙ е този някой който е наредил да се мълчи.
36
18
 
7
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Това е за да отклонят вниманието от далаверата на БСП ,Гергов и Дончев с вдигането цената на газа от КЕВР , има данни , че на закритото заседание на КЕВР са присъствали хора на БСП !
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делянчо, мама! Койте научи така, да ни хващаш за канарчета, т.е. да се опитваш да ни ЛЪЖЕШ? Като Татовите хора за Чернобил!!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да видим как ще светят в тъмното като им намалиха урана. Преди поне осветление не включваха