На училище в Ямбол с маска и нож! Директорът:Тормозът е прецедент

Две години малтретирали Мария в школото без повод
24 апр 2017 08:31,
112
На училище в Ямбол с маска и нож! Директорът:Тормозът е прецедент
Снимка: кадър Нова тв

Вече две години съучениците на четвъртокласничката от ямболското училище "Христо Смирненски" я тормозят, разказа майката на битото момиче Мария.

В края на миналата седмица се появи клип, на който се вижда как маскирани четвъртокласници бият своя съученичка.

Още по темата

"Водихме я и в спешно отделение. Удряли са я в корема, блъскали са я в главата", разказа майката на Гергана пред bTV.

"Едни и същи деца ме блъскат, удрят, вземат ми парите и закуските", разказа и самото момиче.

"Не ги дразня, седя си кротко на чина, те идват и ме стресират. Тормозят и други деца", споделя Гергана.

Момичето, което е записало клипа с побоя - Мириям, разказва, че побойниците често идват на училище с маски и заплашват съучениците си с нож в междучасията.

Учителки обаче твърдят, че случаят е изолиран и не са виж дали системна агресия в училището, както и деца с маски.

Директорът на училището е категоричен, че случаят е прецедент.

"Не е вярно, че има системен тормоз в училището. Взели сме необходимите мерки", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
17
 
! Отговори
Катя Б. преди 6 години
В другото Ямболско училище, ОУ Любен Каравелов , учиниците ходят да пушат трева и други неща точно до задният двор, в едни храсти зад блоковете. Тюфлека там е същия, Тодор Тодоров, пребоядисан комунист член на БКП, НДСВ сега Гербаджия... същия е, като този на репортажа. Мижитурка която чака пенсия и се прави на ни лук ял ни мирисал! Другия тарикат е Гено Стайков, на СОУ Климен Охридски...там какви неща стават нямате представа! А същия заема длъжността повече от 20 години... защо ли?
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се накаже майката на детенцето!Каква майка си ти след като си тьрпяла 2 години без никакви мерки да предприемиш детето ти да бьде до такава степен бито и унижавано?
41
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Учил съм преди т.нар.демокрация и няколко години след 1989 г.Ами "преди" нямаше такива случки.В нито едно училище.Защото имаше навсякъде дисциплина,ама желязна.Роптаехме срещу реда тогава,а като ни дадоха свобода сега-ревем!Извода-всеки да си го направи.Вината-и у родителите и в учителите.Докога ще се правим,че всичко е наред?До следващия смъртен случай на дете в училище? Недопустимо е!Ред трябва и дисциплина,но ми се струва,че нещата отдавна са неконтролируеми...
40
1
 
20
 
! Отговори
До Примерен преди 6 години
Има какво да се направи, "баща " е обяснил. Когато става дума за тормоз в/у дете, не говорим само за моментна физическа болка, говорим за бона психика за цял живот. Ако с добро не става, става с бой, дали ще платиш на някой 10-токласник да ги посъветва, дали ще ги понатупаш лично или пък бащите им няма значение. Психиката на децата е много по- важна. Когато има желание, има и решение. За мен евтино решение е IP камера във всяка класна стая и солени глоби за родителите на нарушителите.
39
1
 
11
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Основния проблем е в родителите. НО малко бият днес и полиция и учители. а дечицата ни са се поразпищовили. Я татко да го привика и го "Повъзпитава" един - два пъти, ама няма. Те това е проблема .
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова някои ги дерзае и до ден днешен и е време обществото да се замисли реално ко не искат да ни се качат на главата и наследниците им
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изнасилим тази вечер директора и да видим дали ще пдаде писменно оплакване до полицита. Не го направили значи всичко е ОКДА УВОЛНИМ ИНСПЕКТОРАТЪТ ПО ОБРАЗУВАНИЕ ЗАЩОТО СПИ И НЕ ВЗИМА БЪРЗА И ЯСНИ РЕШЕНИЯ.ТОВА УЧИЛИЩЕ БЕШЕ ПРЕСТИЖНО. СЛЕД ТАЗИ ЯМБОЛСКА *** - ДИРЕКТОР ВСИЧКО РУХНА
36
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб нее виновен виновни са от тошово време бре така се обръщаше внимание
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народеее, виж къде учат децата на "елита" Не в такива масови училища разбира се! В лицея в Горна Баня, и т.н подобни училища със затворен тип, с охрана,с 5-10 деца в клас. Вашите са оставени да бъдат мачкани, от същата тази хунта ГЕРБ, превзела България... Всички се назначават на ръководен пост само!!! ако са от мафията! Няма изключения! Защо мълчите, защо търпите?
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителите гледат своите деца после ги препоръчват затова е така затова има тия проблеми не се мисли реално те са там за заплата
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв боико ги бие това е от тошово време кои е по слаб е унижаван това че държавата нея интересува сме на това ниво е приоритет
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БауНе, байно. Не е липсата на обяснение, а е отрицателният, меркантилен, злобен и агресивен личен пример на родителите, обществото, телевизията и киното.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главните виновници са Даниел Вълчев и Орешарски...които съсипаха образованието! Сега ГЕРБ вилнее из цяла България,мутра за пример...какво очаквате???
30
0
 
24
 
! Отговори
Учител преди 6 години
Проверка във всички училища!!! На ниво директор и надолу! Корупцията е повсеместна, всички са от ГЕРБ мафията, РИО също са от тях,кмета и т.н Ямбол е станал Герберастка ***, затова всички знаят но си мълчат! Побоищата в училище са ежедневие, това се знае. В дворана Хр. Смирненски се разпространяват наркотици, учителите го знаят, защо мълчат??? Ясно е защо, от инспектората ще ги направят на луди,затова. Търсене на наказание и за Даниел Вълчев, тариката с делегираните бюджети, той е за пребиван
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорът и той като Боко - рекъл та отсякъл. И ние сме длъжни да му верваме.
28
0
 
18
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Не е само там и не е само сега и по мое време (края на 80те) се случваше. Не в такива размери чак с маски, но ако има по-бедно дете свенливо, другите ставаха агресивни. Даже и момичетата. За мен лично проблема е в семейството на побойниците и примера, който им дават родителите им. Липсата на обяснение кое е правилно и кое не.
27
1
 
1
 
! Отговори
Румбони преди 6 години
До АнонименАнонимнико не коментирай неща които не знаеш как са в действителност
26
0
 
19
 
! Отговори
Петкан преди 6 години
Я им покажете лицата на тези келешчета бе ! Директора е за уволнение !
25
1
 
19
 
! Отговори
Примерен преди 6 години
Около мен в голям областен град имам примери с "хиперактивни" тоест полу-идиотчета деца които тормозят системно други, които си имат и баща и майка, но просто са кротки и възпитани деца, поради което стават жертва. И накрая родителите винаги се принуждават да преместят детето си в друго училище, защото друг изход няма. Особено когато родителят насреща ти казва, че с неговото дете няма никакъв проблем. и няма нужда да се занимават. Така, че номер 31 Анонимен - нищо не можеш да направиш....
24
0
 
20
 
! Отговори
Ирена преди 6 години
За голямо съжаление не само в това училище има насилие . Агресията между момичетата между 7-11 клас е може би още по- голяма . Вербална и физическа . Дъщерята на позната имаше този проблем с Техникум по туризъм - гр. Плевен . Не само не реагираха адекватно от ръководството и Регионалният инспекторат , но и отправиха заплахи към семейството. Техникума бил с добра репутация и не бивало да се петни името . По презумция - там не би могло да има насилие ! Арогантност и дивотия .