Студенти: Пернишкият университет мами, не дава дипломи!

ВУЗ-ът обучавал по програми без да е акредитиран
25 апр 2017 08:38,
28
Студенти: Пернишкият университет мами, не дава дипломи!
Снимка: BTV

Десетки студенти се оказаха без дипломи, седем години след шумното откриване на Европейския политехнически университет в Перник. ВУЗ-ът е обучавал студенти без да има програмна акредитация за част от специалностите си, съобщава bTV.

Николай Драгомиров и Галина Гергинова са сред тези студенти. Следвали година и половина в пернишката Алма матер срещу 750 лева на семестър. Преди 3 години Николай завършва магистратура по публична администрация, а Галина по управление на проекти. На финала получават уверения за защитена дипломна работа. Оттогава чакат дипломи.

"Това, което се случи, е една голяма лъжа, ние просто бяхме финансово измамени", категорична е Галина.

Университетът се помещава на последните два етажа от сграда, която е и хотел, фитнес, и ресторант. От 7 години бъдещият дом на висшето училище стои недовършен.

Всъщност университетът никога не е имал акредитация в специалностите на Николай и Галина. А през 2013 г. губи всичките си акредитации и остава само с институционалната. "Професионалните направления бяха оценени отрицателно", обясни Стоянка Кирева от Националната агенция за оценяване и акредитация.

В резултат МОН определя нулев прием на студенти от 2013 до 2016 г. От жалбите и писмата, които постъпват при нас, очевидно университетът е продължавал да приема студенти", посочи директорът на дирекция "Висше образование" в МОН Мария Фъртунова.

Все пак има успешно дипломирали се – 121. От две години вузът е с нов собственик – италиански консорциум. Към днешна дата университетът има право да обучава по две направления – енергетика и информатика.

Новото ръководство твърди, че подготвя предложения към ощетените студенти, така че те все пак да получат образователна степен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Диди Диди преди 6 години
И ние сме поредните жертви,записах сина си да учи там и ни взеха 1200 лв за семестър,до като се усетим и хоп измамени сме 😣😣😣
18
0
 
2
 
! Отговори
Крум Павлов преди 6 години
Кой вече не проумява у нас, че отдавна МОШЕНИЧЕСТВОТО е издигнато на пиедестал в страната ни и се контролира на държавно ниво !И случая с този измислен пернишки университет не се отличава особеноот методите използувани от . . . телефонните измамници !
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно.У нас образованието е по български, а в Перник - по пернишки.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ вече 10 години ни ***, не е само този университет.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ УНИВЕРСИТЕТА В ДОЛНО *** ИЗДАВА КАЧЕСТВЕНИ ДИПОМИ.
14
0
 
6
 
! Отговори
маги преди 6 години
божееее никой нищо не знае какво става в тая държава! кого заблуждавате бе , просто институциите мълчат така им е удобно сичко е подкупи!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата история с този "университет" е фалшива, защо изобщо го създадоха не е ясно. За да влезеш да учиш в такова "учебно заведение" трябва или да си много наивен, или да не те приемат никъде другаде - вероятно в истинските университети е трудничко за тези специалности. Да ме прощават, ама сами са се набутали.
12
0
 
18
 
! Отговори
леля зоза преди 6 години
фалшиви университети колкото искаш, с имена "свободен", "нов" и т.н. С диплома 3.00 от средно образование ставаш студент, оценките на изпитите са отличен 6 и слаб 5, универ-ситети по менижмънт и управление, което може да е само специализация за ръководители,пуцове по право колкото щеш, публична администарция-подготви специалисти за поне 20 държави, а няма даскали, скоро ще има училища с ученици, но без учители.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и елин-пелинския хоспис ***, и топлофикация,и енергото и ВиК........напишете някога новина за някой,който не *** !
10
0
 
18
 
! Отговори
dl преди 6 години
Работя в сферата на науката.Има Агенция по акредитация.Дадена е акредитация за 2 специалности.Как така после се оказва нещо друго?Нали работата на Агенцията е и да контролира изпълнението на акредитацията?Това си е чиста проба работа за затвора.Представяте ли си за какви суми става дума?Аз се чудя и на безумието на тези"студенти" или те са на принципа"да имам кетап без усилия и чрез чака =рака".
9
0
 
28
 
! Отговори
Обява преди 6 години
Откривам Нов университет по всичкология в село Долно Уйново. Цена на семестър 749 лева.Печатаме много хубави цветни дипломи с ламинат. Гарантирано завършване на висше образование за 3 месеца! За контакти..........
8
1
 
14
 
! Отговори
гошо преди 6 години
аз съм уча в Пернишки Университет за Технологии и Компютърна Архитектура, а съквартирантчето е от Държавен Университет Патриарх Евтимий.И не мо'ем се разбра кой кого
7
1
 
18
 
! Отговори
маке преди 6 години
оставете го пернишкия я да питам от другите университети дали имат значение дипломитедруга е истината ако не те уреди тате бате чичо ако ще и у харвард да си учил се е тая за тукашните географски ширини ми е думата
6
1
 
11
 
! Отговори
до 3 Програмист преди 6 години
Програмисте, само кодове ли умееш да правиш ( части от програми) или умееш да правиш и пълни програми?.
5
0
 
19
 
! Отговори
мадафака преди 6 години
Абе друго си е да имаш пеунишко вишу. Некак си те отваря повече, стъпваш като на петолевки.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Програмист 3Ей голяма хвалба голямо нещо.
3
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Пернишки университет? А защо не - Карабунарски?Пернишки университет - изучават почина на братя Галеви сигурно!Пхахаха
2
1
 
44
 
! Отговори
Един преди 6 години
Добре де, за какво са ви дипломи от Пернишкия "университет"?
1
3
 
23
 
! Отговори
факт преди 6 години
Кражбата и измамата е отличителна българска черта !!