Джип блъсна ученици на тротоар. Ще има ли наказани?

Автомобилът едва не блъснал и още трима на спирка
26 апр 2017 08:52,
45
Джип блъсна ученици на тротоар. Ще има ли наказани?
Снимка: архив, Bulphoto

Двама ученици от Математическата гимназия в Казанлък пострадаха, след като джип ги връхлетя в гръб, докато вървят по тротоара. Причина за инцидента е кола с млад водач, която му отнела предимството.

Високопроходимият автомобил се качил на тротоара, удря младежите и спира на сантиметри от трима души на спирката.

17-годишно момиче е в болница със счупен нос, а 18-годишното момче е с леки натъртвания.

"25-годишната водачка, предизвикала катастрофата, е от Велико Търново. За отнемане на предимството на пътя е предвидена глоба от 200 лева, без да бъде лишена от управляване на МПС", коментира пред Нова тв шефът на КАТ-Казанлък инспектор Тодор Николов.

По случая е образувано бързо производство. За средна телесна повреда провинилата се шофьорка може да бъде с отнети права да управлява автомобил от 6 месеца до 3 години.

Охранителна общинска камера е заснела катастрофата. А местната управа на Казанлък се зарича да се монтират още камери. За по-голямата безопасност на хората пък ще бъдат изградени няколко кръгови кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
33
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Даже и терористите не бръснат *** за слива - той сам се избива. Ориенталщина!
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 42, добавка:С липсващо окачване и гума отпред в ляво и спукана дясна гума - джиБ-а все пак спира. Имате предвид, че така човека не е имал контрол накъде да завива и къде не, а си се движи по посока, определена от сблъсъка с другата кола.
38
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията не става ясно нищо. И ако не си гледал видето с катастрофата - нищо няма и да разбереш. Да поясним:На зелен светофар, кола правеща ляв завой, сече пътя на джиБ, който също преминава на зелено. След челния удар, джиБ-а пука предна лява гума(плюс раздробено окачване от ляво - гумата виси свободно) и от удара се понася към тротоара, където пука предна дясна. Спира само на задни. джиБ-а през цялото време(и малко преди удара и целия път след това) се движи на спирачки.
37
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За по-голямата безопасност на хората пък ще бъдат изградени няколко кръгови кръстовища."Още петнайсет кръгови да направите. И все така ***, като другите 15 кръгови - лентите за влизане в кръговото са 2, лентата в кръговото е 1. Ежедневно по 5-6 инцидента с огънати ламарини поради тая причина. Тоя град заприлича на експериментален център - някой се учи как се строя пътища.А шахтите, дето са на по 20 санта под нивото на асфалта няма да говорим!
36
0
 
36
 
! Отговори
Do 39 преди 6 години
Единствената разлика е, че в единия случай ще видиш как те блъскат, а в другия случай няма да видиш. Скоростите са такива, че нямаш и секунда време да реагираш.Само *** може да си мисли, че ще успее да реагира. Гледай видеото за тази катастрофа и виж дали са успели да реагират хората на спирката.
35
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 33Всъщност, не си успял да стоплиш, че ако вървиш срещу движението, ще можеш да реагираш на ставащото малко по-бързо, отколкото в обратния случай. А това може да ти спаси живота - за секунда можеш да отскочиш с метър-два встрани и да избегнеш удара, без тази секунда / 2,3/ - всичко може да е фатално!Та, какво рече - че нямало значение? Прав си, за ***.отите няма. Никога няма, затова са ***.оти!
34
0
 
35
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Ще реагираш, ама един друг път - точно колкото успя да реагира шофьора на джипа виждайки как го засичат, т.е. никак.
33
2
 
35
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Казваш, че ще имаш 2-3 секунди да реагираш. Дали?За 2 секунди кола движеща се с 45 км/час изминава 25 метра.За 3 секунди кола движеща се с 60 км/час изминава 50 метра.За 1 секунда кола движеща се с разрешената за населени места скорост от 50 км/час, изминава 14 метра. Дали ще успееш изобщо да реагираш, ако се случи нещо както в този случай? Тези на спирката успяха ли да реагират, а виждаха какво става?
32
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко често се обновяват глобите? Тези 200 лева са смешна история.
31
1
 
34
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
До АнонименМъдро
30
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ходите по тротоар никога не ходете по посока на движението на автомобилите.Ще имате 2-3 секунди повече да реагирате ако някоя нинджа реши да покара малко извън пътното платно.
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както а практика в този сайт, заглавието няма нищо общо със случката, която се описва в новината.
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес пак залагат на гръмки заглавия, без факти.
27
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До king_for_a_day================Гледайте клипа. Там ясно се вижда, че жълтата кола, завивайки наляво, удря странично движещият се срещу нея направо джип, който излита върху тротоара. Жалко, че нито шофьора на завиващата кола, нито този на джипа предприемат опит за / поне/ намаляване на скоростта, ако го бяха направили, всичко щеше да се размине с едни ламарини. Хубавото е, че младежите / да са живи и здрави!/ се отърваха с относително леки травми, можеше да стане мазало!
26
0
 
41
 
! Отговори
До 28 Един ***** преди 6 години
Оправдаваш името си.Поне да беше разбрал каква е случката.Манипулативно заглавие и много хора, на които им е трудно да прочетат нещо повече от заглавието, веднага са се хванали. Заглавието трябваше да бъде:Кола блъсна джип и го изхвърли върху хора на спирка.
25
9
 
36
 
! Отговори
Един идиот преди 6 години
Що за идиотия? Щели да строят нови кръстовища,ще поставят още камери,ще харчим кървави народни пари,за да пазим нормалните хора!!!! Има толкова просто решение - всички *** с джипове се лишават от джиповете и шофьорските книжки. Също така плащат щетите и лежат в затвор. Толкова е просто!!! Ако трябва,вместо 1 км. калпава магистрала,парите за нея ще дадем за нов затвор.
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗзЗСамо ако се постараеш малко, ще си по точен в опитите да унижиш някого! Хората родени и пищи кафе на Шанз-Елизе като на градската си търговска улица, традиционно употребяват много повече чесън в тяхната ежедневна кухня и дори и в изисканите си ястия! Така че "набиващите чесън вкъщи" са доста по близо до културата и бита на живеещите на Шанз-Елизе! А тези, които бягат от чесъна ЩОТО е храна за простолюдието, ако могат да си помислят къде са като цяло, не само географски
23
1
 
40
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Новината е стара на другите сайтове има видео от камерите и този път водача на джипа е невинен просто поредната заспала кифла му отне предимството и го удари ,а джипа нямаше как да не се качи на тротоара , но както винаги заглавието е подвеждащо и се търси под вола теле.
22
0
 
33
 
! Отговори
ЗзЗ преди 6 години
До Шабан Шауличизвинявам се. И аз съм селянин, но поне не се правя че пия кафе на Шанз-Елизе, а вкъщи да набивам чесън, както колегите из форума
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми учениците да накажат.