Кола мина на червено, блъсна двама на "зебра"

Тежкият инцидент стана тази сутрин в Русе
27 апр 2017 13:45, Красимир Ангелов
34
Кола мина на червено, блъсна двама на "зебра"
Снимка: Булфото, архив

Двама пешеходци са пострадали тази сутрин в Русе, след като автомобил е минал на червен сигнал на светофара на кръстовище в града и ги е блъснал, съобщиха от полицията в града.
 
Сигнал за инцидента е подаден малко след 7:00 часа.

Пристигналите на място полицаи установили, че автомобил "Сеат", управляван от 18-годишен младеж, се движел в посока към центъра на града.

Според свидетели шофьорът преминал на червен сигнал на светофара, при което блъснал 39-годишен мъж и жена на 42 години, които пресичали "зебра".

От удара двамата са получили контузии по главите и телата и са откарани за лечение в болницата в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
До До 7 преди 6 години
Това към момента няма как да ми се случи, защото спрях да шофирам.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да не се правят нарушения и да няма катастрофи, ранени и загинали, трябва да има държава, която да санкционира за нарушенията. При това умните хора отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, а не с размера им, който е несъществен. Как се прави това може да се види в нормалните държави, а катаджийската глупoст, че до всеки шофьор трябвало да има катаджия, я оставям за по-лековерните.
29
2
 
8
 
! Отговори
За пишман шофьорите, преди 6 години
на които винаги пешеходците са им виновни.Точно така, слагайте минусите си на Закона за движение по пътищата!
28
4
 
10
 
! Отговори
За пишман шофьорите, преди 6 години
на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 120. (2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.
27
2
 
12
 
! Отговори
За пишман шофьорите, преди 6 години
на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 119.(5) При пътнотранспортно произшествие с пешеходец на обозначена пътна маркировка "пешеходна пътека", когато водачът е превишил разрешената максимална скорост за движение или е нарушил друго правило от Закона за движението по пътищата, имащо отношение към произшествието, пешеходецът не се счита за съпричинител за настъпване на съответното произшествие.
26
2
 
11
 
! Отговори
За пишман шофьорите, преди 6 години
на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре....(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма оправдание за шофьор блъснал пешеходци, които са били с предимство, а в този случай има две утежняващи обстоятелства - минал е на червено, а пешеходците са били на пешеходна пътека. Колкото и да се стараят смехуркоподобните да прехвърлят вината към пешеходците, това очевидно няма как да стане. Този 18 годишен шофьор и смехуркоподобните му събратя, ще трябва да са получат справедливото наказание.
24
0
 
6
 
! Отговори
До 25 Темида преди 6 години
Явно говориш за себе си и обкръжението ти. Съветвам те да не обобщаваш и за останалите, които явно не познаваш.
23
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 6 години
... вкл. и да минават на червено и да не дават предимство на пешеходците на пешеходна пътека. Пешеходната пътека не е само зебрата, а и другите два вида, което масово не се знае от шофьорите имащи презрително отношение към пешеходците. При толкова много нарушения, неминуемо стават и много катастрофи и има ранени и загинали. В нормалните държави шофиращите са убедени, че ако направят нарушения, неизбежно ще последва санкция, а в България е обратното - убедени са, че няма да последва санкция.
22
7
 
4
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Ще искажа непопулярно мнение, но дори и кат да работи (а той не работи), сигаме до съда които е реално не съществуващ.....Дори по някакво чудо и съда да заработи, ние ще си останем тарикати иии.......брат с X5 цата моа си минавам дет искам на къфто си цвет искам бате, ше ги газим тея мишоци............Така де просто сме си ***............
21
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Основният проблем е, че КАТ не работи, а няма държава по света, където правилата да се спазват, ако съответният КАТ не наложи спазването им. Голямата глупoст, че правилата ще се спазват от само себе си, ако в закона се запишат огромни наказания, никъде по света не е проработила, но КАТ успешно ни я пробутват и много народ им се връзва и вярва, че това е така. Затова шофьорите в България (българи и чужденци) правят всеки ден десетки милиони нарушения, вкл. и да минават на червено и да ен дават п
20
11
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
До коментар 21.Това се опитвам да обясня ама явно тези дето пишат срещу мен са онези дето си ходят така сякаш не са на пътя а на моравата на село.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден случай и ден в който нито един Катаджия не си заслужава парите..
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да се тръгне по пешеходната пътека трябва да се гледа по посока на лента за движение, дали не идва нещо. Повечето ги гледам, че погледа е напред, нагоре, в телефона или в посока обратна на движението на автомобилите.
17
2
 
1
 
! Отговори
99 преди 6 години
Заслужава медал Стара Планина.....
16
10
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
До коментари 16 и 17. Благодаря на Бога ,от 18 години карам имам 100 000 км само на заден ход ,но не ми се е случвало да имам произшествие.Имам и оранжев талон.НАЙС А?
15
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Към тези, които наричат пешеходците "овце", очевидно трябва да прибавим и тези "шофьори", които казват: "някои пешеходци се мислят за безсмъртни", като и на тях им се отнемат книжките до края на живота им.
14
0
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
На всеки "шофьор", който нарича пешеходците "овце" или други подобни, трябва да му се вземе книжката и да му се забрани да шофира до края на живота му. Факт!
13
1
 
16
 
! Отговори
До 13 Смехурко преди 6 години
Ще ти кажа, че първо трябва да озаптим такива като теб, които минават с колите си на червено или газят пешеходци на пешеходна пътека. Второ, ще ти кажа, че в закона е разрешено на пешеходците да пресичат и без да има пешеходна пътека в определени случаи и с условия, което ти и "шофьорите" като теб, очевидно не знаят.
12
15
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
До До 7Много е лесно да се плюят само шофьорите.Трябва да има и курсове за пешеходци.Разбира се това няма как да стане,но някои пешеходци се мислят за безсмъртни.