Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца

Джипита от Търговищко масово проверяват пациентите си
27 апр 2017 09:52, Петя Славова
103
Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца
Снимка: архив, Булфото

Глобиха родителите на 4 деца, които отказали да поставят ваксина в Търговище.

Д-р Марин Йовов от местното РЗИ заяви, че са предприети превантивни мерки за недопускане на разпространение на морбили на територията на областта.

Общопрактикуващите лекари проверяват имунизационния статус на пациентите си и при откриване на неимунизирани, биват привиквани.

Още по темата

По думите на Йовов, в областта са установени 1876 деца с нередовни имунизации и реимунизации. От тях 1779 или 94.8 % са деца и ученици, родителите на които са с двойно гражданство и трайно пребиваващи предимно в Република Турция, основно от община Омуртаг, и страни от Европейския съюз.

"Поради това е и големият брой на неимунизирани деца по немедицински причини – трайно пребиваващи в чужбина и неоткрити на посочения адрес. - обясни той - Открити на посочения адрес са 97 деца, от които 54 вече са обхванати с имунизация или реимунизация – според възрастта. Останалите са издирени, информирани и поканени от личните лекари за ваксиниране".

По думите му,  стриктно се контролира да не се допусне случай на необосновано отлагане на имунизацията. С документиран отказ от страна на родители досега има 4 неваксинирани деца, родени от три майки. На родителите са съставени актове, съгласно изискванията на Закона за здравето и Наредба № 15.

Д-р Йовов уточни пред "Фокус", че заболяването морбили има много висок контагиозен индекс, което означава, че контакт с болен и възможност от заразяване с морбили е много висока, 95%.

Лекарят уточни, че към момента няма регистрирани случаи на морбили в областта. Последните случаи са били през 2010-2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно си мислите, че от ваксина се появяват масови недъзи? А алкохола, с който се наливате, кофти храната и наркотиците не се оставили следи в децата, които правите? И не генетичните ви мутации са причина за недъзите? Я се стегнете и изтрезнейте!
56
4
 
4
 
! Отговори
пор преди 6 години
През 2013 г., биологът Д-р Брайън Хукър получил обаждане от старши учен в Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), които доведоха до проучване на агенцията за 2004 г. на морбили-паротит-рубеола (MMR) ваксина и нейната връзка с аутизъм. Ученият, д-р Уилям Томпсън, призна, че CDC е пропуснало умишлено от решаващо значение данни в окончателния им доклад, които разкриват причинно-следствена връзка между ваксината MMR и аутизма.
55
7
 
8
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Винаги са ми били интересни обясненията за нуждата от масова ваксинация. Ваксините не предпазвали, но стадото трябва да бъде ваксинирано.Абсолютно същото е и обяснението на Топлофикация защо аз съм осъден да платя сметки, които не съм ползвал. Защото стадото било ползвало парното, а аз съм част от стадото. Искаш, не искаш - т'ва е!
54
6
 
8
 
! Отговори
Ужасни коментари преди 6 години
Като гледам колко хора с нечистоплътно мислене са писали, как може да искаш от тях да имат елементарна здравна хигиена??Та повечето хора си мислят, че 16 лева здравни осигуровки, в редките случаи, когато са на работа и не ги мързи, покриват всичките им здравни нужди и очакват за 16 лева здравни да получават услуги за 1600 лева :D :D
53
1
 
7
 
! Отговори
Трипер Гонореев преди 6 години
Здравейте, имам решение за безплодието. Можете да ползвате онова средство наречено "презерватив", което не предпазва само от забременяване, а и от полово предавани инфекции. Понеже тука всичките сте гугъл-доктори и бялото течение го лекувате с молитви,а хигиената на вагината е непозната за болшинството жени се стига до безплодие и сраствания вследствие на възпаления от леснолечими инфекции. Няма как да те сърби оная работа от 6 вида бактерии и да се лекуваш с чай, щото да идеш на лекар е скъпо..
52
1
 
15
 
! Отговори
Масонин Илюминатов преди 6 години
Да, имаме замисъл с колегите да ви затриеме. За това създаваме ваксините и с тях ще ви трепем тихо и тайно. Кемтрейлса върви добре, 1 път месечно пръскаме само засега. С колегите от Израел имаме пъклен план за унищожението на меката на цивилизациите, най-значиманта от всички нации, рая на земята, най-напредналата от всички, но най-непризнатата, създателката на всичко съвременно - България. Лека полека ще изтрием страната от картата, но засега - първо с ваксини пробваме.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всички защитници на ваксините - знаете ли, че в щатите има специално приет закон, според който производителите на ваксини не могат да бъдат съдени? през 1992 г. са изискали от конгреса такъв закон, и през 2013 г Върховният съд на САЩ се е произнесъл окончателно, че не могат да бъдат съдени
50
7
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Това, че са ги глобили глобили са ги! Но питам аз ако детето то УМРЕ, ОСТАНЕ ИНВАЛИД ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ от някаква си ваксина!!!! ТОГАВА КОГО ГЛОБЯВАМЕ А????????? Мръсни .......аси!!!!! В единия случай глоба а в другия виновни няма само родителите и детето си носят отговорност, че са си сложили ТЪПАТА ВАКСИНА!
49
10
 
6
 
! Отговори
K преди 6 години
Ваксините причиняват масова смърт, парализи, дегенеративни състояния и много често енцефалит, който не се диагностицира. Кога докторите, фарма производителите ще започнат да бъдат държани отговорни а масови ваксинационни престъпления. Когато ние се обединим срещу тях силата е в нас и правата и побеедата са ни гаррантирани от Господ.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете потомците си на естествен подбор! НЕ ги водете изобщо на лекар, дори да се разболее, оставете го, лекарите са дяволи и да умре, кво пък, ново ще си надуете!
47
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Леле колко много гл.упост се е събрала в толкова малко постове. Имаше даже един луд който твърдеше че може да разпознае ваксинирани от не-ваксинирани деца, само като ги гушне по чистотата на душите им. :)
46
15
 
10
 
! Отговори
до 57 от славянин преди 6 години
Ваксините са биологично оръжие и който откаже да подложи децата си на въздействието на това оръжие бива глобяван! ''Демокрация''! Бумът на автоимунните заболявания, а и не само на тях, при децата в т нар. ''бял свят'' е впечатляващ!
45
7
 
4
 
! Отговори
imo преди 6 години
ваксините сега са пълни с отрови и нямат нищо общо с бг ваксините от едно време ... сега са пълни с живак и алуминии до 1000 пъти над допустимите нива ! има ваксини и с живи вируси като тези за хепатит и директно ви заразяват и сега ваксините не са ваксини а отрови. целта на ваксината е да предизвика имунен отговор в тялото с умъртвени или неспособни за развитие бацили и не са били с токсини а сега за отровни ижекции, дето никой няма да има поколиние ако приеме всички задължителни ваксини
44
3
 
14
 
! Отговори
Не е новина преди 6 години
Отдавна се глобяват родители, които не поставят ваксини на децата си. Лично през мен са минали вече 4 наказателни постановления, като първото бе отпреди повече от пет години.Никаква новина не сте сътворили. Тъй като нищо не се е "почнало" сега. Проблемът е, че има родители, като мен, които не са против ваксините, а против непроверения им произход и реалната възможност за увреда на здравето и живота на децата им.
43
4
 
4
 
! Отговори
imo преди 6 години
да Пенчо може, масово са направили това в Кения с ваксини на жените. гледай филма Vaxxed
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След поставена БЦЖ ваксина наше приятелче в момента се лекува в детска белодробна болница. Имат право хората да се страхуват. Не че ваксините са лоша идея. Напротив. Просто у нас безжалостната машина на корупцията и некадърността ги правят опасни за живота и здравето!
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Африканците разбраха каква опасност са ваксините,ние белите българи сме по-ниски и от тревата с това наше мислене..."Да разбраха те, от 50 години прираста им на всеки 10 е удвоявал населението на половината африкански държави, сигурно, защото имат повече храна или пък чиста вода? А? Или са станали 3 пъти по богати??? Айде стига глупости погледнете лудия прираст на черния континет след като ООН почва програмите си за ваксинация, има държави с по 4-5 пъти прираст за последние 50 години!!!
40
6
 
6
 
! Отговори
imo преди 6 години
българите сте много *** народ, сами се подлагате на робство и геноцид, това е избор а не съдба ... както са казали предсказателите населението по нашите земи силно ще оредее, сами си го правите. Жертви сте на измами и дезинформация, мамят ви за всичко с подкрепата на правителството. Най интересното е че най отворените от вас, разбирачите и гаднярите дето мачкате другите та вие все се оказвате в заблуда за нещо важно и сами се прецаквате айде и тия отгоре да минат в заблуда че да си отдъхнем
39
7
 
6
 
! Отговори
От 44 до 38 преди 6 години
в постоянен контакт с братчето си и моето дете (ваксинирани), които не се разболяха, а по принцип си боледуват често. Не забравяй и че има деца, които по мед. причини са освободени от ваксини. Ако твоето неваксинирано и разболяло се зарази едно такова, това може да коства живота му. Като не искате ваксини, не шмекерувайте, а си плащайте на гледачки и си дръжте децата у вас! Ама понеже сте много умни - хем тъй, хем иначе?
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Крайно време е да се спазват административно наказателните разпоредби.