Състоянието на децата в русенската болница се подобрява

Очакват се резултатите от взетите проби
Обновена: 27 апр 2017 15:05 | 27 апр 2017 14:45, Красимир Ангелов
0
Състоянието на децата в русенската болница се подобрява
Снимка: Булфото

Подобрява се състоянието на децата от детската градина в село Босилковци, които бяха приети в Университетската болница в Русе със симптоми на хранително отравяне, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата
От там уточниха, че в инфекциозното отделение са настанени седем деца, като други три и две служителки от детската градина са отказали хоспитализация.

"Нощта за седемте деца е преминала спокойно, като само едно от тях има леки коремни болки", обясниха от лечебното заведение, като допълниха, че се изчакват резултатите от микробиологичните изследвания.

Още преди ден от община Бяла заявиха, че са предприети всички мерки. Със заповед на кмета Димитър Славов детската градина, която се посещава редовно от 12-13 деца, ще остане затворена до изясняване на случая.

Градоначалник обясни, че общинска кухня предоставя храна на всички седем детски градини в община Бяла, като от другите заведения подобни сигнали не са получавани. Според него става дума за вирус или занижена хигиена във въпросната детска градина.

Резултатите от взетите проби, изпратени в специализирана лаборатория във Варна, ще бъдат готови утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари