Пациенти без права оставят болниците на червено с милион

Само по 29 лева плащат за преглед на социално слаб
28 апр 2017 09:23, Петя Славова
11
Пациенти без права оставят болниците на червено с милион
Снимка: Reuters

Болниците в страната губят годишно не по-малко от един милион лева от лечението на здравнонеосигурени.

Въпросните пациенти се приемат по спешност от дежурните кабинети и спешните отделения, тъй като по смисъла на Закона за здравето медиците нямат право да върнат спешен случай, дори човекът да няма внесена нито една здравна осигуровка, пише "Монитор".

8662 човека без здравни осигуровки са лекували лекарите само в "Пирогов" през миналата година. От тях 274-а са били хоспитализирани заради тежки травми и заболявания.

За тях Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) не им е платила нито лев, тъй като те са с прекъснати здравноосигурителни права, съобщи  директорът на спешната болница проф. Асен Балтов.

Загубите за "Пирогов" от тяхната терапия и операции възлизат на не по-малко от 400 000 лева, изчисли проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нали точно заради тези пациенти толкова години се отладат личните осигурителни партиди. Защото сме солидарни. И от солидарност тези които внасят най-много като осигуровки плащат по-два път.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ми впечатление рекламите в последно време, всякакъв род и вид хапчета "по 1 на ден" ииии всички така, целта им е да зарибят народ за "абонамент", всичко е за пари....
3
1
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
От момента,когато здравеопазването се превърна в бизнес-хората станаха по-болни-хронично болни .Вместо да се фокусират в превенцията,система гледа да върви алъш-вериша.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще напомня на този професор да не говори празни приказки и защо !1. Чувал ли си понятието ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. Знаеш ли, че изслезванията не ги прави ДОКТОР а компютър и този който върши тази дейност е ЕДИН ОБИКНОВЕН ОПЕРАТОР НА МАШИНА. Над 90 % - цената на едно изследване е - - ЕДИН ЛЕВV2. До кога ще се бръштолевят понятия като консултации и други разни /празни /приказки3. Лекува не ДОКТОРА а хапчето ))))). Ако не можеш да разчетеш разпечатката от принтера - просто си хвърли дипломата.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMII OSTAVETE GI DA UMIRAT--25 000 EVRO NA MESEZ ZA DOFTOR.