Голямото завръщане: Без нерви, без задръствания

Но не се размина без катастрофи и пострадали
1 май 2017 21:48, Петя Славова
0
Голямото завръщане: Без нерви, без задръствания
Снимка: архив, Булфото

Без километрични задръствания, но с поредица от тежки катастрофи на основни пътища – така изглеждаше днешният 1 май, когато десетки хиляди автомобили отново се отправиха към големите градове в страната.

Още по темата

Въпреки очакванията, проблеми нямаше и с трафика от Гърция. Първомайските стачки в южната ни съседка оказаха влияние върху пътуването във вътрешността на страната, но на границите беше спокойно. Привечер движението беше интензивно, но не се стигна до очакваните задръствания, съобщава bTV.

Час преди обяд катастрофа по пътя Стара Загора – Казанлък обаче взе жертва. Тежкотоварен камион, превозващ чакъл, не успя да завие край т. нар. Италиански мост и се преобърна. Заради катастрофата в продължение на няколко часа движението по пътя беше затруднено. Също преди обяд на 10-ия километър по магистрала „Хемус“ в посока Варна румънски тир за малко не уби хора, навлизайки в платното за насрещно движение.

Тирът се е движил в посока София, когато внезапно шофьорът изгубил контрол върху управлението. Според КАТ той объркал пътя и завил рязко наляво.

Инцидент в последния почивен ден стана и на ГКПП "Кулата", но се размина без сериозни последствия – старо дърво падна върху кантара за камиони. За щастие, в този момент там нямаше хора.

Следващата по-дълга почивка е само след 5 дни – три почивни дни заради Гергьовден.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари