Турски тираджии карат без винетки... 3 бона глоба на място!

За 2016 г. са засечени стотици ТИР-ове и автобуси и хиляди автомобили
1 май 2017 15:15,
73
Турски тираджии карат без винетки... 3 бона глоба на място!
Снимка: архив "Булфото"

Турските тираджии и гастарбайтери масово пътуват през България без да си купуват винетки. Затова властта им готви солени глоби.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов предлага правителството да приеме таксите, които нарушителите да плащат като компенсация.

Искането на Попниколов е следствие от законодателни промени, които депутатите приеха в миналия парламент. Те са насочени най-вече към транзитно преминаващите турски гастарбайтери, които избягват купуването на винетки.

Още по темата

Масова практика през последните години е турски гастарбайтери преминаващи през България два пъти в годината да не залепят винетките си или да слагат фолио, за да ги местят от кола на кола.

Други държаха винетките си в жабките.

Доскоро, дори и да беше установено нарушението, на гастарбайтерите бяха налагани глоби от 300 лв., които те не заплащаха, защото не живеят в България.

С новите текстове, заплащането на глобите ще става на място на пътя или на граничните пунктове.

Данните на Агенция "Пътна инфраструктура" показва, че през 2016 г. на 176 тежкотоварни камиона над 12 тона са били издадени наказателни постановления, още на 174 автобуси и бусове също. Установените автомобили без винетки през 2016 г. са 7879 броя, пише “Дарик“.

"Въвеждането на компенсаторната такса ще окаже въздействие върху онази група потребители, които ползват републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци без да са заплатили дължимата винетна такса за съответния период на ползване и категория пътно превозно средство", гласят мотивите на служебния министър, с които се предлага приемането на тарифата.

Предлаганите санкции са в двукратен размер на годишната винетка за съответните категории пътни превозни средства - почти 3500 лв. за камиони и 200 лв. за леки автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: глобавинеткатираджия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
24
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 6 години
Турски тираджии карат без винетки... 3 бона глоба на място........и бръснене мустака на сухо.
33
0
 
32
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
сетиха се, че и турци и румънци си карат в Бг на слободия, нищо не ги заплашва. Онзи двама уби и изчезна вие глоби чакате да платят. Правят нарушения, карат като извънземн и им пука че камера ги снимала илу акт им написал някой.Като в гръцко ,конфискация на място....
32
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е наглите турски и наши тираджии да си плащат каквото трябва!Претрепваме се по разбити пътища платени с нашите данъци и с приходите които не сме получили.Нали Боко Тиквата се хвали на всеослушание с направените магистрали,но след броени месеци всичко е в руини,и заради некачествена изработка,и заради претоварените тирове.Реват че няма пари за пенсионерите ,но се крият страхливо като трябва да натиснат тираджиите да си плащат винетките!Да се въведе незабавен контрол/плащане!!!
31
4
 
26
 
! Отговори
До Султан Ердоган преди 6 години
Добре ли си човече? То бива възхвали, то бива хвалебствия но прекаляваш. Защо не оставиш хората сами да преценяват? И колкото повече крещиш с главни букви толкова повече хора настройваш срещу теб и Ердопосран. Най-великия, най-най??? Хайде стига. Когато свали руския самолет трепереше като лист и веднага поиска помощ от НАТО, защо ли? Защото знаеше, че с Турция е свършено. Спаси го благоразумието на Путин а не трябваше. Не можеш да убедиш българина страдал 500 години от турско робство! Глупав си.
30
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ще заобикалят през Скопие и Солун и България ще загуби милиарди печалба и ще закрие магистралата.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати - толкова ли няма система, която за отчита минатия трафик на превозното средство - 500 км граница.Интернет има всеки, само агенциите митница и пътища нямат, но поскоро не искат.Ще се спрат далаверите.Може и задължително да включат продажба на винетката към транзитно преминавищете - с номера на превозното средство.Но пак да уточним - прозрачността намалява парсата, така че накрая пак българските шофьори ще плащат- пътен данък, винетка, тол такса, акцизи, непреки данъци и заеми...
28
12
 
15
 
! Отговори
нормално е преди 6 години
От къде пари за винетки при тази икономическа криза в Турция ?! Всеки гледа да мине тънко ! Лирата се обезценява ,икономиката буксува ! То не става само да пляскаш по площадите и да викаш колко Ердоган стабилизирал турската икономика ! Реалността е съвсем друга ,а не такава каквато се опитват да я изкарат на митингите в подкрепа на султана !
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахахахаха...кантар на КПП...това да не ви е КПП на склад или пристанище, бре?
26
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
До КраЗ.Много точно.
25
0
 
31
 
! Отговори
Боримечката преди 6 години
Българио,Българио,какво ли ти е наред?На запад отдавна са го измислили хората,всичко е електронно,неси платил-не се вдига бариерата.То едни автомати за плащане на глоби неможете да измислите още.
24
3
 
11
 
! Отговори
БАТАКист преди 6 години
Кантари, кантари за ТиР по КПП-тата има в Бг, Унгария, Хърватска ,че и в Австрия -на Бренер ( нищо, че е в сърцето на Европа ) ! Панимаеш ?
23
31
 
11
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
ТРЪГНАЛИ СТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ С НАЙ- ОПАСНИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА, НОВИНИТЕ СА ТЕНДЕНЦИОЗНИ, СПОРОВЕТЕ БЯХА ДО РЕФЕРЕНДУМА,РЕФЕРЕНДУМА МИНА:)ПУТИН СЕ ЧЕТКА НА ЕРДОГАН,ТРЪМ ПЪРВИ ГО ПОЗДРАВИ И ПРЕДСТОИ СРЕЩА, МЕРКЕЛ ПРИЗОВА ДА СЕ СПРАТ СПОРОВЕТЕ И СЕ ЧУДИ КАК ДА СЕ ИЗВИНИ,ИЗРАЕЛ ПУБЛИЧНО И ОФИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНИХА, В МОМЕНТА ЕРДОГАН Е В ИНДИЯ , ПОСЛЕ В КИТАЙ, ПОСЛЕ В РУСИЯ, ПОСЛЕ В САЩ,ТУСК И ЮНКЕР ПОИСКАХА СРЕЩА , СТОЛЕНБЕРГ ГО ПОЗДРАВИ,ВСИЧКО ЗА 1 СЕДМИЦА,А ВИЕ , КАКВО ГО РАЗДАВАТЕ ???ХА-ХА-ХААААА
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21 Че тази глоба се отнася и за българските тираджии без винетка. Прочети статията внимателно, бе маллоумниик! Тъъъппп ли сиии???
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Е80хубави лоши пътищата това е положението пичкато не им отърва да не преминават през Българияда си правят сметката!
20
23
 
13
 
! Отговори
Е80 преди 6 години
Бъдете обективни а не субективни. Само турски тираджии ли карат без винетки, че точно върху тях се фокусирате? Според вас заслужават ли ги тия пари които искат? Състоянието на пътищата у нас са знаете ли в какво дередже? Всеки месец пада по един ел.стълб върху главите на невинните хора?
19
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 17Кантар има за тирове в Европа преди да се качиш на магистралата. Не като влизаш в дадена държава. Къде си виждал кантар в лентата за тирове на КПП, бе лъжец?
18
2
 
6
 
! Отговори
АтаНкиста преди 6 години
Не е запознат. Виждал е камион само на снимка, но е агресивен както вожда си !
17
5
 
3
 
! Отговори
turk преди 6 години
za kakvo da platq? daje shte mona prez gyrciq....
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТ, на всяко наше КПП!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До az,Какъв процент от преминаващите през България предизвикват катастрофи? Много по-малък от нашите убийци!