Мазилка от панелка в Перник падна върху 6-годишно

На Пламена й е направена операция, няма опасност за живота
2 май 2017 10:23,
9
Мазилка от панелка в Перник падна върху 6-годишно
Снимка: архив, Булфото

Мазилка от панелен блок се срути върху 6-годишно дете и едва не го уби. Инцидентът е станал в пернишкия квартал "Мошино", а парчето мазилка е полетяло от 8-я етаж на жилищната сграда.

"Бяхме пред входа с 6-годишната Пламена и с майка й. Когато тръгнахме да се прибираме, започнаха да падат камъни. По главата го удари. Над мен също летяха малки камъчета. Главата ми цялата беше в цимент. Потърсихме помощ. Детето не беше изпаднало в безсъзнание, плачеше, а от главата му течеше кръв. Едни момчета го закараха до болницата в Перник", разказва съседка, станала пряк свидетел на инцидента.

"Детето е пострадало от удар в главата. То сега се намира в реанимацията на "Пирогов". Направена е една операция. Ще се прецени до каква степен ще се наложи друга оперативна намеса", коментира за Нова тв кметът на Перник Вяра Церовска.

"Назначена е проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока", коментира кметът на квартал "Изток" Емил Костадинов.

"Операцията мина добре. Надяваме се да се оправи детето. Контактна е, говори. Аз след това разбрах, че е паднала мазилка. Съседите ни, чиято мазилка падна върху главата на Пламена, дойдоха да питат как е детето. Те са добри хора. Най-лошото е, че той е пенсиониран строител. Искам да благодаря на лекарите, че спасиха живота на детето ми", заяви бащата на Пламена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Дано детето се оправи.Не ходете близо до панелки и нови жилища.Първите са стари вторите не качествени.Виждам много съседи ходят точно да стените на тези згради.А пък оригиналните саксии на панелките колко са изгнили...
6
0
 
3
 
! Отговори
Ако преди 6 години
съм на мястото на бащата на това момиченце, се качвам на 8-мия етаж и с една тухла ще млатя у главата собственика на апартамента, от където е паднала мазилката. След това ще отскоча и до общината с една туба с бензин ей така за спорта да ги сгрея малко, че да вземат да си вършат работата!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Назначена е проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока", коментира кметът на квартал "Изток" Емил Костадинов.....Странно. Какво ли е довело до падането на мазилката? Това е изключително трудно да се установи. Айде пък ако разберат, да продължат с установяването на останалите 90% от панелките ....
4
0
 
6
 
! Отговори
градоустройство преди 6 години
В България към терасата може още една къща да си построиш. В нормалните държави и за сателитната чиния се иска разрешение.
3
4
 
4
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Дано детето се оправи.Няма такъв народ и държава.50 годишни панелки в София ги продават на над 800 евро квадрата.Народа купува разпадащи се жилища.Бай *** утре и на главата да му падне ,нали си е негово,това е важното.Панелките са късове бетон заварен,помежду им.Продължавайте да ги купувате,то и без това комунизъма друго не ви е оставил,нямате избор.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото дете, дано да остане само със лошия спомен. Друго ми се набива в очите - Съседите ни, чиято мазилка падна !!! Ние българите трябва да разберем какво е етажна собственост и общи части, че всички носят солидарна отговорност за лошото състояние на блока.
1
0
 
12
 
! Отговори
Заглавието преди 6 години
кърти. 6-годишно Волво? 6-годишно непогасено задължение?? 6-годишно лечение на ментално заболяване??? Да напише "6-годишно" без да добави "дете" е в стила на 7-годишно.