Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!

BG полицаите не взимали рушвети, пътищата ни вече били хубави...
2 май 2017 17:00,
59
Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!
Снимка: архив, Bulphoto

Черноморските курорти на южните ни съседи остават голяма атракция за румънците, пише днес вестник Romania Libera в материал под заглавие "Румънците нахлуват на ол инклузив. Българското Черноморие - мястото, откъдето може да си купиш сувенир с Николае Чаушеску".

Броят на чуждестранните туристи, които са посетили България миналата година, е бил по-голям, отколкото населението на страната, продължава изданието и допълва, че това е ясен знак, че България си върши добре работата в тази сфера. Черноморието е двигател на туризма, с големи курорти като Албена и Златни пясъци, пълни с германци, французи и очевидно румънци, предава БТА.

Две неща се казваха за българите: че имат лоши пътища и че полицаите стоят в засада за рушвет. В последните години нещата са се променили, най-малкото по отношение на първото. Дали ще влезеш през ГКПП Вама веке или ГКПП Негру вода - пътищата са хубави. Не говорим за немско качество, а за асфалтирани пътища, без дупки, прилични. По отношение на второто, авторът на статията отбелязва, че не е забелязал по пътя от неколкостотин километра нито една полицейска кола и никакъв радар.

Ако говорим за инфраструктура, има още нещо, което учудва: небе, пълно със самолети, пише още румънският вестник. През 2016 година през летищата в румънска Добруджа са преминали само 95 651 пътници, докато през летищата в Бургас и Варна, които обслужват българското Черноморие, са преминали 4 568 478 пътници, посочва изданието.

Вестник "Журналул национал" отбелязва днес, че близо 70 000 туристи са посетили румънското Черноморие за мини ваканцията около 1 май, което е над предварителните прогнози за около 40 000 туристи. През почивните дни един турист е похарчил средно по 300 евро, допълва изданието.

Вестник Romania Libera пише по темата, че един от всеки петима туристи по румънското Черноморие за празниците около 1 май е бил чужденец.

Близо 17 000 шофьори са били глобени, а над 1200 са останали без книжка заради нарушения в периода на мини ваканцията за 1 май, информира днес вестник "Адевърул". При проверки над 200 шофьори са хванати да шофират пияни, а 6000 са шофирали със скорост над разрешената, допълва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук в България, както обикновено гледаме ден за ден. Платените гербаджийски тро.лчета пускат пропагандните си клишета за растежа на българския туризъм, но забравят да споменат, че това се дължи на погрома на турския туризъм, а не на някакви големи постижения на България. Само по себе си това би трябвало да е знак, че сектор зависим от геополитическата обстановка не трябва да е основен в нормална страна, но нашичките се отдават на първичен гербаджийски кеф:)
27
3
 
21
 
! Отговори
турист преди 6 години
Курортите и курортните ни селища са на прилично ниво. Доста съм походил и мога да кажа че нещата в сектор туризъм са добре, поне по отношение на условията за почиване и туристите. . Проблемът е с персонала който е зает в секторът, и разбира с ниското заплащане което е демотивиращо.В много известни туристически дестинации има места които никога повече бе искам да посетя.
26
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България привлича с евтиния си туризъм. Това се постига с ниско ниво на заплащане в тази сфера. Тук някакви ***.оти се кефят и дават туризма като пример, че сме вървели с "големи крачки". Да, вървим - към дъното. Да поставиш икономиката на една страна в зависимост от такъв нискотехнологичен сектор означава пълна деби.лност. Най-малкото при първия геополитически трус, туризмът е сектора който първи умира - стправка Турция.Впрочем покачването на туристите нв последните 1-2 години е и заради това.
25
2
 
3
 
! Отговори
nlo преди 6 години
mnogo goli tez christiani, ve...
24
4
 
12
 
! Отговори
men преди 6 години
"туризма" да почне да си плаща сметките за ток и вода а не да ми ги пишат загуби. да почнат да си плащат и инфраструктурата и истински заплати на работниците си и да не забравят последния месец. да се легализират проститутките не само в парламента ами и тези по хотелите и дрогата също за да влиза печалбата в държавната хазна а не в разни изцъклени псеведо мутрагенчета на два шамара животец. туризън, бизнес, елит, общество, държава, много думички в бугаистаня немат нищо общо със значението в оста
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой по света не се е справил с мафията. Тя е нужна на всека държава. Голяма част от мафиотските пари останаха по черноморието . За това сега имаме толкова голяма леглова база и привличаме туризъм. Всяко зло си има и хубава страна. Ако чакахме някой от вас да тегли заем и да построй хотел ....щяхме да сме като Румъния с 3 хотела и НИЩО.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А казаха ли ти че има Пясък и яки барове за релакс по черно море. Или ти си свикнал да ходиш по камъни и пресолена вода и багажник с домати и консерви :)
21
1
 
24
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Да се менкаме тогава!Те ни завиждат за пътищата, да им дадем Лиляна Павлова.Ние им завиждаме за съдебнара система, да ни дадат специалните си прокурори.
20
3
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!И всичко това се случва още преди новият патриотичен министър на туризма да е поел официално поста си!Браво!
19
22
 
7
 
! Отговори
От 10 години преди 6 години
не съм стъпвал на Черно море. Разправят сменяло си цвета като идвали туристите, а софийският квартал Младост бил с доста повече зеленина и паркоместа от кой да е наш курорт, храната от олинклузив била евтина и туристите спонтанно си организирали надбягвания до най-близката тоалетна, а на плажа чадърите никнели като гъби, но стоели празни.
18
7
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Ние цъкаме с език по тяхната икономика , заплати и това че не се радват на Путин , а работят здраво зо държавата си.
17
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Нека гледат и се учат съседите как се прави туризъм. Внасяш "обслужващ" персонал от Украйна и Молдова и фиксираш цената на бирата да е под 2 лева.
16
3
 
22
 
! Отговори
Gogi преди 6 години
Те хубаво се оглеждат в нашия Черноморски туризъм, има защо. Ние имаме много повече природен ресурс, за това сме много напред.Иска ми се нашата съдебна система да се огледа в тяхната... Министри, депутати и общинари - с ефективни присъди зад решетките.Ето за това трябва човешки ресурс и воля за промяна - няма да стане с Бойко, нито с БСП. Имах надежди в Президента, но започват да се изпаряват.
15
10
 
2
 
! Отговори
Д. Тръмп преди 6 години
Фейк нюз...
14
0
 
23
 
! Отговори
.... преди 6 години
До Азер ГъзаевХората които не са излизали от България им дай да говорят колко добре са всички освен нас :)
13
4
 
24
 
! Отговори
"Мустафа" преди 6 години
Така е имам приятели от Румъния доста по-добре са от нас и са редовни на нашето черноморие, даже им се виждало ефтино.
12
16
 
17
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 6 години
И кво стана туканякъв комунист от герб се пали?!?!не ,разбра ли че РУМЪНЦИТЕ КАРАТ НОВИ КОЛИ ИМАТ ПАРИ ДОСТАТЪЧНО И ПОЧИВАТ ДОБРЕ!!!! А българина с изключение на София се стиска да почива навън дори за три дни
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 Социално слаб си ти :) Айдеее като си много отворен си вземи 5 дена в интернационал или кемписнки на Златни пясъци ?:) да не ти приседне цифрата на "социално слабите немци " . *** дето само плюе и нищо не е създал цял живот . Хората по морето поне се опитват да работят и да издържат такива като тебе мухлювции.
10
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде сте бе червени *** дето обеснявате, как лъжи ли всички за туризма и колко зле бил. Кво стана сега чужда държава го потвърди и то с доста хвалби. ??? ББ и на тях ли плаща да лъжат палячовци :) България крачи с големи крачки напред . Верно е има много неща за оправяне , но къде няма ?
9
8
 
7
 
! Отговори
един там преди 6 години
От друга страна, то по-бедните германци е ясно, че почиват няа БГ Черноморие, ама пък ми е интересно колко , по точно, французи почиват на нашето черноморие? Ще кажеш че последните си нямат Ривиера, пък и по атлантическото им крайбрежие водата е доста по-топла от на холандското и английското крайбрежия!