Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!

BG полицаите не взимали рушвети, пътищата ни вече били хубави...
2 май 2017 17:00,
59
Румъния цъка с език по родния туризъм: Пълни са с туристи!
Снимка: архив, Bulphoto

Черноморските курорти на южните ни съседи остават голяма атракция за румънците, пише днес вестник Romania Libera в материал под заглавие "Румънците нахлуват на ол инклузив. Българското Черноморие - мястото, откъдето може да си купиш сувенир с Николае Чаушеску".

Броят на чуждестранните туристи, които са посетили България миналата година, е бил по-голям, отколкото населението на страната, продължава изданието и допълва, че това е ясен знак, че България си върши добре работата в тази сфера. Черноморието е двигател на туризма, с големи курорти като Албена и Златни пясъци, пълни с германци, французи и очевидно румънци, предава БТА.

Две неща се казваха за българите: че имат лоши пътища и че полицаите стоят в засада за рушвет. В последните години нещата са се променили, най-малкото по отношение на първото. Дали ще влезеш през ГКПП Вама веке или ГКПП Негру вода - пътищата са хубави. Не говорим за немско качество, а за асфалтирани пътища, без дупки, прилични. По отношение на второто, авторът на статията отбелязва, че не е забелязал по пътя от неколкостотин километра нито една полицейска кола и никакъв радар.

Ако говорим за инфраструктура, има още нещо, което учудва: небе, пълно със самолети, пише още румънският вестник. През 2016 година през летищата в румънска Добруджа са преминали само 95 651 пътници, докато през летищата в Бургас и Варна, които обслужват българското Черноморие, са преминали 4 568 478 пътници, посочва изданието.

Вестник "Журналул национал" отбелязва днес, че близо 70 000 туристи са посетили румънското Черноморие за мини ваканцията около 1 май, което е над предварителните прогнози за около 40 000 туристи. През почивните дни един турист е похарчил средно по 300 евро, допълва изданието.

Вестник Romania Libera пише по темата, че един от всеки петима туристи по румънското Черноморие за празниците около 1 май е бил чужденец.

Близо 17 000 шофьори са били глобени, а над 1200 са останали без книжка заради нарушения в периода на мини ваканцията за 1 май, информира днес вестник "Адевърул". При проверки над 200 шофьори са хванати да шофират пияни, а 6000 са шофирали със скорост над разрешената, допълва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
15
 
! Отговори
един там преди 6 години
До НационалБатка,Ти, Антиб и Вилефренч Сюр Мер ако не ги имаш за скъпи, незнам кое кои ги имаш за такива! Има нещо вярно в статията- Румъния, с малки изключения, изостава от България по инфраструктура още от Татово време! Отидете в Румъния и ще разберете за какво ви говоря! Там, до много села въобще няма асфалтов път! За асфалтова пътна мрежа, дори и в по-големите села, е изключено да се говори!
7
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва да пишете толкова абсурдни статии? Може би ние не се движим по нашите си "хубави" пътища и не ни се налага да общуваме с все още стоящите в засада за рушвет полицаи... Също така искам да попитам от къде точно почерпихте информация за обслужването, особено по черноморието. Там където се наемат хора без какпка елементарно образования и култура, които никога не са чували за обслужване на клиенти и т.н.
6
5
 
10
 
! Отговори
Канареца преди 6 години
На почивка в Канарите е почети толкова колкото на Албена и Златни пясъци.За пътищата да не говорим,сега като сложат и новите камери,ще ги видим Румънците.
5
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има някакъв напредък то е благодарение на Бойко ... и ВЪПРЕКИ комунистите.и въпреки простите, червени селяни любители на Путин и Ким чен ун
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НационалБаткаTочно Франция с техните арабели не ми ги посочвай като пример.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Чаушеску идваха с автобуси да пазаруват от България и гледаха българска телевизия.
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко вместо да прави магистрала Струма да направи магистрала Бургас Варна до Румъния ще се изплати много по бързо.Ще привлечем много повече туристи и румънците ще забравят за Византийците.
1
23
 
22
 
! Отговори
НационалБатка преди 6 години
Пичове,ай стига с тея статии че вече не смешно ами комично става.На социално слабите туристи ,които посещават България ли да се радваме,на липсата на отношение към клиента ли,на презастрояването ли,на супер изнервящия трафик точно поради липсата на адекватна инфраструктура ли лятото???Отидете на Френската ривиера,и то не на скъпите места-в Антиби например,Вилефренч Сюр Мер,Ез........ с кеф да седнеш да си похарчиш парите.Ние сме държавата на едноневките във всичко-и пари и слава.