Кон ритна две деца, едното с опасност за живота

Момчетата удряли животното, за да бяга по-бързо
3 май 2017 17:15,
48
Кон ритна две деца, едното с опасност за живота
Снимка: архив, Булфото

Две деца от новозагорското село Ценино са били приети в областната болница в Сливен с контузни рани по главите. Момчетата – на 13 и 17 години – са били наритани от кон, пише "Труд".

Инцидентът станал около 17 ч. на 2 май. Вуйчото на момчетата, мъж на 42 години, се прибрал в селото с нова каруца и кон, които купил от Нова Загора. Спрял каруцата пред местната кръчма и влязъл вътре, за да се черпи.

През това време племенниците му подкарали талигата. Удряли силно животното, за да бяга по-бързо. Конят започнал да буйства. Със задните си копита ударил и двете деца.

На място бил извикан екип на спешния център в Нова Загора. Докато пренасяли по-малкото момче, то буйствало в резултат на нараняването си, след което избухнал скандал. Бащата се нахвърлил върху медиците и се опитал да ги удари, защото не били усмирявали детето му.

От Нова Загора и двамата пострадали са били транспортирани в областната болница. 13-годишното момче е било прието в неврохирургията с опасност за живота от тежката черепно-мозъчна травма. Благодарение на лекарите в Сливен, както и на бързата реакция на спешния екип от Нова Загора, момчето било спасено. То е оставено на лечение в здравното заведение.

По-големият му брат е бил изписан ден след инцидента, тъй като нараняванията му били по-леки и не се налагало да бъде хоспитализиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата работа се разбра, че всеки е искал да удари всеки - чичо, деца, баща, кон, медици и т.н.. Конят ми се стори най-симпатичен, понеже се е защитавал.
4
0
 
40
 
! Отговори
Бай Ром преди 6 години
Сорри за коньо!От маалата го изедоха ритуално, за назидание на другите коньове!
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия кон
2
0
 
57
 
! Отговори
жалко преди 6 години
По-силно ритай,коньо.
1
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коня добре ли е?