Паметник срещу комунизма осъмна с лика на Георги Димитров

За случая в Бургас разказва Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 май 2017 22:21 | 3 май 2017 21:36, Анисия Иванова
58

Поредна вандалска проява срещу паметник. На 1-ви май, когато се отбелязва Деня на труда, паметникът на жертвите на комунизма в Бургас осъмва с лика на бившия комунистически лидер Георги Димитров.

Въпреки че монументът беше старателно почистен, ликът на Георги Димитров, макар и избледнял, продължава да прозира на монумента.

След проверка от Първо РПУ в Бургас ще бъде решено дали да се образува досъдебно производство. За случая разказва телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
12
 
! Отговори
50 000 лева преди 6 години
Подобно на джихадистите от ИД, за една отрязана партизанска глава фашистката власт до 09.09.1944 е плащала по 50 000 лева. Още през 1942 година българското правителство обявило награда за главата на партизанин, възлизаща на 50 000 лева, за обикновен партизанин. Ако главите принадлежали на партизански командир, политкомисар от бригада, голям партизански отряд, сумата за такава глава можела да достигне и 100 000 лева.
23
6
 
14
 
! Отговори
АСЕН преди 6 години
Интересно, но фашисткия паметник турили охраняваща камера, пък на руските паметници няма. Мине три месеца и някой обра.тен или фашист с болно състояние, отиде и ги оцапа с боя. Ама полицията нямала време да ги търси, па за камери пари нямали...и т.н.Жалки сме, ама нищо, като отидем при Русия да се молим за евтина газчица, да не се чудим защо ни бият шута в евроатлантическия ГЪ.З....
22
9
 
5
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Какво ли няма да направи копейкаджийския *** за 2 рубли!
21
4
 
15
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
На 3-ти Май 1944 горският стражар Иван Божков отрязва главата на Вела Пеева, която доставя за опознаване на командира на жандармеристите. След опознаването поставя главата на всеобщ показ. За тези действия той получава премия 100 000 лева. Втората си награда той получава от партизаните. Застрелват го в края на август 1944. Името на този Иван Божков също фигурира като жертва на комунизма. Скоро ще бъде добавено и името на Адолф Хитлер, най-известната в Бургас жертва на комунизма.
20
3
 
6
 
! Отговори
Мето преди 6 години
До MAKEDONПуши албанскиот!
19
6
 
22
 
! Отговори
Вождът и учителят преди 6 години
И каква стана тя, не само построеното от нас не може да пребоядисате, ами и боядисаното от нас не може да почистите!
18
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на децата! Дано не ги хванат!
17
11
 
9
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Georgi Dimitrov e najgolemiot politicar vo BG Vie malite Bolgari NE plukajte po GOLEMIOT covek. Vo MAKEDONIJA se slavi imeto na Georgi ima mnogu ulici i spomenici..
16
11
 
8
 
! Отговори
Мето преди 6 години
До Хасан ГеновЗначи спород теб, Г. Димитров е комиксов герой, нали. Нали помниш, че на паметника на червената чума беше изрисуван с комиксови герои.Тарабата е един ***, който гори в пъкъла заедно с Ленин и Сталин!
15
16
 
5
 
! Отговори
Мето преди 6 години
Тарабата е запалил Райхстага и по стар комунистически обичай е обвинил Мариус ван дер Любе, който го е отнесъл на процеса. Тези номера вече не минават!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д рис кането по паметници не беше ли арт ?
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметник??? Това!?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето научихме нещо ново от историята, че Георги Димитров е и основател на Македонската държава. Въобще българин с разнообразна биография известен в света с различни неща.
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как бе ? Нали съд реши, че да оцапаш паметник не било вандалска проява ,а израз на протест. Какви са тези простотии, ,вандалска проява ,, това си е протест ?
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА, ХА Жертвите на комунизма бяха и тези, който обявиха война на САЩ и Англия ,който разрешиха Българските пристанища да са бази на Хитлер , разрешиха на германците да нападнат гърция и Югославия от България ,да си почиват у нас ,да купуват храни с,, печатани пари,, да не говорим за избитите деца и малолетни .
9
4
 
11
 
! Отговори
Мето преди 6 години
Г. Димитров и БКП са организирали два Възродителени процеса:1. Биха българи и помаци да се пишат македонци;2. Пак биха помаците да си пишат българи.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Освен това 3-ти и 4-ти, той е този, който е принуждавал xората в Пиринския край да се пишат македонци.
7
12
 
15
 
! Отговори
Мето преди 6 години
До Анонимен 3Г. Димитров - Тарабата даже не е Българин според него, а е южен слявянин. Пълен алкохолик и продажник, колко души е изгорил. Продаде македонските Българи. Дядо ми са го били в милицията да се пише "македонец" в паспорта.
6
14
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Това ще ви остане, комунягииииииии! Мандрите вече се пазят от сериозни хора, не от прости чобани.
5
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Толкова ли си неграмотен или само така изглеждаш?