Паметник срещу комунизма осъмна с лика на Георги Димитров

За случая в Бургас разказва Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 май 2017 22:21 | 3 май 2017 21:36, Анисия Иванова
58

Поредна вандалска проява срещу паметник. На 1-ви май, когато се отбелязва Деня на труда, паметникът на жертвите на комунизма в Бургас осъмва с лика на бившия комунистически лидер Георги Димитров.

Въпреки че монументът беше старателно почистен, ликът на Георги Димитров, макар и избледнял, продължава да прозира на монумента.

След проверка от Първо РПУ в Бургас ще бъде решено дали да се образува досъдебно производство. За случая разказва телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеше и да осъмне ,не слика ами със ...дника.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г.Димитров се изправи сам срещу най-мракобесния режим и най-страшния световен убиец и го победи.Каквото и да говорят днес за него,смелостта му е достойна за възхищение.Защитавал е една красива идея,макар и утопия,но тогава всички са вярвали,че може да има справедливост.Уви,излъгали са се.Напразно са дали живота си.Потомците им по върховете на властта така са се овълчили,че освен собственото си благополучие,нищо друго не ги интересува.А за смелост,всеотдайност,честност и морал да не говорим.
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1Българина които е бил съден за запалването за райхстага , но се е защитил без адвокат и то в система в която е невъзможно да докажеш че е невинен.Затова е уважаван и известен в цял свят, като един от хората намерили начин за противодействие срещу диктатора, подобно на Чърчил.След това при завръщане в българия участва в социализма и това е причината ,цял свят да знае за него но българските деца да не знаят кой е.
1
27
 
15
 
! Отговори
Тийн преди 6 години
Какъв е пък тоя Георги Димитров? Някакъв рапър ли е?