Задържаха тираджията, причинил ада край Монтана

Причината – изпреварване на мокър участък с висока скорост
4 май 2017 16:30,
31

Часове след злополучния инцидент с автобус и ТИР на главен път Е-79, при който загина млада жена, започват да се появяват подробности около случилото се.
Още по темата

Сигналът за тежката катастрофа е подаден в 19:40 вечерта. До нея се стигнало след като ТИР с турска регистрация се опитал да изпревари друг камион.

Изпреварването е предприел 36-годишен турски гражданин, който шофирал влекач "Даф" с прикачено ремарке. Той навлязъл в лентата за насрещно движение, в която идвал автобус на фирма "Монтана АТ", пътуващ с 12 души по линията София-Белоградчик.

След като е видял, че няма да стане, водачът на ТИР-а опитал да го прибере обратно в своята лента, при което кабината се връща, но ремаркето не успява и се удря в лявата част на автобуса.

От удара автобусът се завърта и пада в дерето. Студентка на 21 години изпада от превозното средство и загива. Тя е учила във филиал на Великотърновския университет във Враца и се е прибирала към Белоградчик за Гергьовските празници. Иванина е единственото дете в семейството.

Осем други бяха ранени, сред които и бременна жена, на която се наложи принудително раждане 6 седмици преди термина. Към момента новороденото момченце Цветелин и майката Таня са добре и животът им е вън от опасност.

Със счупвания, черепно-мозъчни и гръдни травми останалите ранени се лекуват в болница в Монтана.

Шофьорите на ТИР-а и на автобуса са тествани са алкохол и накротици. И двамата са дали отрицателни проби.

Водачът на ТИР-а е задържан. Предстои експерти от "Криминална полиция" да обследват автобуса и да проверят тахографските шайби на двете превозни средства.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че изпреварване на мокър участък от пътя с висока скорост е причина за тежката катастрофа.

Час преди тежкия инцидент на същия път катастрофират два тира. При този инцидент няма пострадали. По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не казват от къде са шофьорите на ТИРовете при другата катастрофа,станала час време преди тази в същия участък от пътя?Почти сигурен ,че поне единият е турчин.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аман бе,имам чувството,че всички катастрофи в бг са или от бмв със шофьор пиш леме или турски тир,от тия турци шофьори не става
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този автобус за да отхвръкне при удара значи е бил с много голяма скорост.
23
3
 
7
 
! Отговори
Е преди 6 години
До 25: Да бъде съден от български съд, ***! За какво ли? Има поне два състава от НК - причиняване на смърт поради непредпазливост и телесна повреда на повече от 1 лице. Ама ти си *** и тези неща едва ли са ти ясни. А книжка имам от много години. Ти там ли беше, че да знаеш как е реагирал шофоьора на автобуса, "умнико"?
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да бъде съден тук!...Как да бъде съден? Както "осъдиха" онова синче в Пловдив ли? И за какво да го осъдят? За това, че другият шофьор като е видял, че е предприето изпреварване не е намалил ли? Нямаш шофьорска книжка, нали?
21
0
 
14
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Онзи ден друго турче пиян с тира замалко да влезне в патрулката, вчера този, утре незнам кой си... Ама ако беше обратната ситуация в Турция станала българския шофьор ще му тръни гъзо поне 10г в някоя тяхна пандела. Ама при нас няма проблеми...макс. едни 24 часа и после кой откъде е. Само дето жертвите си остават там някъде на пътя. Е$ана държава сме.
20
0
 
5
 
! Отговори
кабината се връща преди 6 години
"при което кабината се връща, но ремаркето не"
19
1
 
18
 
! Отговори
Каската преди 6 години
Причините са комплексни. По пътищата има прекалено много автомобили - пътнически товарни, специални и какви ли не. Трябва една значителна част от пътниците и товарите да се пренасочат към ж.п. транспорт, който има огромен потенциал и така да се разтовари републиканската и общинската пътна мрежа. Освен това, поне 250 000 водачи имат невалидни СУМПС, защото са представили неистински документ в МВР за завършен 8 клас. В повечето случаи те са пълни илитерати, можещи само да се подписват за помощи...
18
1
 
14
 
! Отговори
E преди 6 години
Това, че е задържан е добре, но само да не го пуснат под домашен арест и да изчезне! Това е поредното тежко престъпление на турски "шофьор" и трябва да бъде съден тук!
17
1
 
10
 
! Отговори
maika преди 6 години
Cialata ottsechka Vidin Botevgrad se prevurna v grobnica; kude sa upravlivashtite kradci
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е, демокрацията иска своите жертви за да можем всички ние другите да живеем свободно и щастливо, като едно истинско арабско семейство!
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе те турските тираджии и в Турция и в Европа карат, пък що само тука катастрофира Нещо май, май, а?
14
5
 
9
 
! Отговори
az tam преди 6 години
Първопораждащата причина са крадливите мутропартиици, в следствие отвратителния път, в следствие ицидента.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овъргаляйте го в свинско шкембе!
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен контрол над турските тираджии за скоростта!! Навсякъде. Превиши ли, жестоки глоби на място. Няма пари, тира на специален паркинг. Не плати СО месец и се конфискува. Турчу:лята избиха сума ти българи. Колко още трябва?? Правят у нас каквото си искат защото Рапона е полегнал на Ердоган и му смуче франзелата от години.
11
3
 
39
 
! Отговори
Циник преди 6 години
А иначе тук някакви филантропи оврякаха орталъка, че граничаря застрелял алаходупците дето ни крадат калкана, щото му посегнали с кука, и гребло!Убийци били....а тоя мангафарин къф е?Майка Тереза сигурно
10
2
 
35
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
Да се сложат тройни такси за тирове извън ЕС. Ние нямаме никаква полза от тези, които само ни трошат пътищата и ни убиват жените и децата.
9
1
 
31
 
! Отговори
Дачо преди 6 години
Ще го пуснат под домашен арест и ще го изкарат от държавата с дипломатичен автомобил.Познато ? план "Фарук" 2
8
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тираджията има вина но с каква скорост се е движил автобусът ?. Сигурен съм , че се е движил с превишена скорост много над разрешената. Возил съм се, карат като бесни.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им забранят да минават през България на тези.След тях само кръв смърт и разрушения.