Бомба в училище. Как да реагират децата?

Проведе се учение в Бургас за реакция при сигнал за бомба
5 май 2017 17:00,
6

Рано сутринта над 600 ученици от училище "Васил Априлов" в Бургас бяха евакуирани по време на учение за реакция при сигнал за бомба. При симулацията взривното устройство беше открито в паркиран бус в двора на училището.

Малко след 9.30 часа звънецът в училището би за тревога, дълго и продължително. Без паника учениците напуснаха класните стаи и се строиха на двора за три минути и половина.

"Бързо излязохме, взехме си якетата, телефона и по стълбите слязохме долу", разказа ученичка.

Главен полицай Христо Томов започна проверка по стаите за поставено взривно устройство, но то не бе открито там. На помощ дойде Роко - специално обучено куче от Летище Бургас. Бомбата се оказа в паркиран пред училищната сграда бус.

"Като намери взривно вещество, кучето реагира пасивно. Трябва или да седне, или да легне пред взривното вещество. В този случай легна", обясни Георги Савов, служител на Граничната служба, пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Aзе преди 6 години
Аз много радостно реагирах всеки път когато имаше бомби в училище :D
5
0
 
1
 
! Отговори
. преди 6 години
Стига плюхте в коментарите, не ви ли писна ? Т'ва нещо българина няма нищо за сравнение. Песимизъм на макс
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е..това е новата "демокрация ".. на ЕС..Едно време уроци по математика, сега как да оцелеят
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хм ?!мисля си - ако утре има сигнал за бомба в някое училище, тази статияю как да я тълкувам- като много далновидна превенция, или като инструмент за подтикване към такъв сигнал ?абе как така на някого му хрумва, че може да има бомба в училище, освен ако предварително не знае за това ?дали не създаваме "опасности", които после да можем да решим, чрез налагане на "непопулярни мреки", които нямаше как да набожим, ако я нямаше "заплахата"?дали "заплахите" не следват "предупрежденията" ??
2
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Бомба в училище означава, че някой има контролно за което не е учил. Поне преди 20 год. така правихме.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да реагират ли? Да искат от родителите си да отидат да живеят в държава , която няма бомби в училищата или където и да е. Да искат обяснение от родителти си защо са избирали управници, довели страната до възможността това да се случва.Много лицемерна ви е грижата. Значи, не питаме как така се стигна до това положение, все едно сме в разгара на ВСВ, а УЧИМ децата да бяган от бомбите в училище.Мамини златни загрижени....