Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт

Съучениците им не искат да влизат повече в тази класна стая
5 май 2017 08:52,
63
Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт
Майката на Радо - Елка. Снимка: "24 часа"

10:05 часа, сряда. В основното училище "Христо Ботев" в Славяново започва третият час.

Учителката по биология Бенкова влиза в VIII клас и пише в дневника. Тя не вижда как двама ученици се спречкват за нещо.

Тонимир удря по брадата Радо, той се олюлява, пада по очи, после се обръща по гръб и започва целият да трепери и да се гърчи. Двете момчета са трети братовчеди.

Още по темата

"Колежката Бенкова веднага реагира, намесват се чистачката, портиерът, учителят по физкултура. При масажирането физкултурникът отчита, че сърцето на момчето бие много учестено. По-късно лекарите са казали, че пулсът му е бил много висок. Въобще нямаме обяснение как един-единствен удар може да предизвика най-страшното", разказва пред "24 часа" директорката на училището Лиляна Манолова.

17 деца са в класа, но не всички са били по време на трагедията. Някои са дошли, когато са реанимирали Радо, други - докато го изнасяли.

Съучениците разказват, че не искат да влизат повече в тази класна стая - още е пред очите им падналият и агонизиращ Радо. Как ще учим, питали децата. Учителката Бенкова е в шок и не може да говори.

Вчера училището беше отворено, всички педагози бяха на работа и по обед очакваха екип от двама психолози.

Кметът на Славяново Христо Таренгов обяви траур заради нелепата смърт на осмокласника.

"Радо имаше заболяване на очите, правени са му много операции. Родителите се бореха да спасят зрението му. За други болести обаче не знаем. И двете деца не са лоши. Тонимир не е проявявал агресия. Никой не знае защо момчетата са се спречкали, вероятно е било нещо дребно. В училище нямаме сериозни прояви на насилие и агресия", пояснява Манолова, която ръководи школото от 16 г.

"Убиха детето ни! Изпратихме го живо и здраво на училище. Сега купуваме дрехи за погребение. Не съм разбрал обаче защо е станало спречкването", плачеше съсипаният баща на Радо – Бисер.

Мъжът е инвалид, кракът му е ампутиран. Радо много помагал в домашната ферма - грижел се за 3 телета, 10 прасета и 7-8 зайци.

Според него синът му е получил два удара с юмрук - единия във врата, другия в стомаха.

"Радо е на 14 г., роден е през септември. Извадихме му лична карта преди 2-3 месеца, сега държим смъртния акт", плаче и майката Елка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
36
 
! Отговори
ТВУ преди 6 години
Трябва децата да знаят ,че като биеш има Реално наказание ! Трудово възпитателно училище от затворен тип - това е решението !а,сега се бият с ясното съзнание ,че са малолетни и безнаказани , подкрепяни и защитавани от родителите си.
33
4
 
11
 
! Отговори
Г.В. преди 6 години
Стига де...обърнахте един инцидент в трагикомедия! Учителката била пишела в дневника, а какво щеше да промени събитията, ако пишеше на дъската? Един удар, довел до трагично събитие и...Путин, Кунева, САЩ, какво ли не.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деградацията е пълна, не одобрявам социализмът но за времето си образованието беше много на ниво, деца на неграмотни родители станаха учени и грамотни хора, днес образованието е адски неадекватно и остаряло. Децата ежедневно отиват с нежелание на училище и агресията нараства. Децата често не могат да пишат, четат добре, да се изразяват. В същото време материала е като за висше образование. Както общество ни е на ниско ниво, така са и учителите. Пълна простотия.
31
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сайтовете за запознанства е пълно с учителки по всяко едно време ! Въртят любов с по 5тима едновременно и цитират еротична поезия. Мога поименно да ви дам профилите им, даже и училищата от които са. Пука им за децата ви, нали им върви заплатата
30
5
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Уважавам Руския народ и култура но престъпленията в Русия са 5 пъти повече. Американците не крият, пишат за всичко. Ходя често в Америка и там се чувствам много по-сигурен отколкото в Москва. Американците имат едно право за което трябва да се борим, оръжие във всеки дом. Влез и кради ако ти стиска! Полицията им е добре организирана, уважава но и наказва безмилостно. Не можеш да им дадеш 20 USD и да кажеш чао. При населения над 300 милиона има всичко, без значение къде.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен31Точно така! Даскалите КУНЕВСКИ само си зимат заплатите!
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде даскалиците КУНЕВСКИ да слагат минуси-по това ще ги познаете, че не работят, а седят в интернет да слагат минуси!
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако убият вашето дете така ли ще разсъждавате ? Какво ще си кажете ? Аз съм виновен че си пратих детето на училище а ми го връщат в моргата ! Дано на всички безмозъчни и.д.иоти които им промиват двете гънки в мозъка да им се случи че да проумеят болката на родителите от безхаберието на " учителите "
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на националните предатели за децата закъснява линейката!!!!!!!!
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даскалицата и директорката да се обесят веднага! Тая като не може да се справи-да се обеси маа и Куне.ва
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички КУНЕВСКИ учители са тук да плюят по родителите които им плащат заплатите да лешперстват и превръщат училището в гето
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя народ вече се еврогейзира още 5 год и ще е изчезнал.
22
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И на мен ми се е налагало на тази възраст - да се посбийвам.Но това е трагедия - душичката малка си е отишла.Не демонизирайте другото дете - със сигурност не е искало да убива!Трагедия - жал ми е за всички!
21
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рублажиите са пред фалит и са бензиноколанка краварите имат повече хубави бомби от които още никой не е вирнал краката.
20
2
 
19
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Като се замисля като бях малък (завършил съм 2009г.) това беше ежедневие - простотии, побой, ежедневно.Само че като влезеше 'госпожата' наставаше тишина. Като питаше кой е виновен, имаше всеобщо мълчание и следваше един въпрос:"Нямате ли доблестта да си признаете?". Та така, научи ни, че каквото и да правиш или говориш, трябва да понесеш последствията от действията си.Някак си не си гледаше в дневника тази госпожа, а ни изграждаше като личности..
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато родители отиват да се разправят с учители (че и да ги бият) ще е така.Родителите трябва да общуват единствено с директора на училището, ако и в него се съмняват, да отиват в инспектората. Ако и това не помага - тогава остава самолета и терминал 2.
18
3
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Тук има двама, които непрекъснато наводняват dnes.bg с безмислени писания-първият ще го познаете по това, че пише само с главни букви, а вторият-по лексиката-една и съща е в по 20 поста на всяка тема, свързана с образование.
17
6
 
5
 
! Отговори
за 17 преди 6 години
В САЩ загиват поне 120 пъти в почеве отколкото в Русия на ден защо не отиващ в САЩ отивай бе виж как е ама седиш тука да ни промиваш главите зад компа. Оня ден имаше случай полицай застреля тинейджърка защото оная си заравила личната карта и била дрогирана до козирката.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия загиват 11 пъти повече непълнолетни в сравнение със САЩ, а имат 2 пъти и малко по-малко население. За трафика на хора само се предполага, но съотношението е повече от 11 пъти!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес децата нямат страх и респект нито от родители, нито от учители, нито от по-големи от тях хора. Ако имаха, при започнал час нямаше вниманието да им е съсредоточено в странични неща. А какво остава за уважение по между им. Това е безнаказаност, която цари във всички сфери в държавата и ето че има почва и при малките.