Облачен петък - валежите продължават и днес

Максималните температури ще са между 19° и 24°
5 май 2017 07:50,
0
Облачен петък - валежите продължават и днес
Снимка: Архив, Reuters

Днес валежите в западните райони от страната ще продължат. След обяд и вечерта срещу събота над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични бури.

На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, възможни са и градушки. Ще духа слаб югоизточен вятър, който привечер и през нощта срещу събота постепенно ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°. Такава е прогнозата според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°, а на морската вода – 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И над планините се ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад и ще се усили.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 8°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се понижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари