Пак на път: Спират камионите, ремонтират в тунелите

Ще има две ленти за излизане от София, на 8-ми - две за влизане
5 май 2017 08:37,
6
Пак на път: Спират камионите, ремонтират в тунелите
Снимка: архив Булфото

Започва нова поредица от почивни дни и се очаква интензивен трафик в цялата страна.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват въведените ограничения, сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

През днешния последен работен ден преди Гергьовден, от 16:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 8 май от 14:00 ч. до 20:00 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12:00 ч. до 20:00 ч., и на 6 май от 08:00 ч. до 14:00 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път Е-79.

На 8 май от 10:00 ч. до 20:00 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" преминаването през съоръженията ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. 
 
Необходимо е шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-бавното предвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение, отбелязват от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до груйо преди 6 години
Той не тръгва никъде, има лафка за цигари на морето и чака клиенти.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-удачно е да спират тировете от 12 ч. Тогава хората напускат хотелите, ако са на почивка, или просто искат да се приберат навреме. В 16 ч. половината пътуващи вече са си вкъщи.
3
0
 
1
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Абе нашите инжинери да се объркаха и да прокопаха тунела под Шипка надлъжно и сега 5 години не им стигат да сменят изгорелите крушки, няма ден да отворя дне3.бг и да не ремонтират тунелите.
2
1
 
1
 
! Отговори
IT 7к възнаграждение преди 6 години
Вън селяните от Град София!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- добре да няма за влизане