СДВР очаква интензивен трафик между 17.00 и 19.00 часа

Път Е-79 е блокиран, пътуващите от Гърция да ползват ГКПП "Илинден"
8 май 2017 17:08, Анисия Иванова
16
СДВР очаква интензивен трафик между 17.00 и 19.00 часа
Снимка: Булфото

Вече започна да се засилва трафикът по бул. "Цариградско шосе“ на вход към София. В момента движението там е най-интензивно. Основният поток на прибиращи се към София идва по автомагистрала "Тракия“, каза комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция“ към СДВР.

По думите му най-големият пик в натовареността на движението ще бъде между 17.00 и 19.00 часа. "Засега няма инциденти на територията на София, свързани с прибирането към столицата след празниците“, посочи той. Комисар Тенев съобщи, че на всички пътни артерии на влизане в София има разположени пътни полицаи.

"Ако се наложи, ще са на кръстовищата и ще регулират движението, като с предимство ще са влизащите в София“, каза началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР пред "Фокус". По думите му се очаква в столицата днес да влязат между 80 и 100 хиляди автомобила.

"Гранична полиция“ призовава пътуващите от Гърция да използват ГКПП "Илинден“, тъй като движението през Кресненското дефиле е блокирано, съобщи говорителят Лора Любенова. Заради тежката катастрофа там движението е преустановено в двете посоки.

"Извършват се процесуално-следствени действия. До приключването им трафикът няма да бъде възстановен. Препоръчваме на пътуващите от Гърция граждани да използват и маршрута през ГКПП – "Илинден“, каза Любенова.

От МВР съобщиха, че движението през граничните пунктове е интензивно. В следобедните часове се очаква завишаване на трафика по магистралите на страната и главните пътища в посока от малките населени места към големите градове, информира инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция“ при Главна дирекция "Национална полиция".

На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на АМ "Хемус“ в тунелите, в които движението е двупосочно.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени, обобщи Соколов. Той отправи и апел към водачите да проявяват спокойствие, докато са на пътя и да не предприемат неправилни или рискови изпреварвания, особено при мокри пътни настилки. Това предполага шофьорите да се движат със съобразена скорост и да заредят резервоарите на колите си с почистваща течност за чистачки.

Трафикът на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа" е интензивен в двете посоки, но няма опашки от автомобили. На останалите пунктове с Гърция движението е спокойно, информират от "Гранична полиция".

На българо-турската и българо-румънската граници трафикът е интензивен. Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната, на ГКПП "Капитан Андреево" - 5 км, на ГКПП "Лесово" има 3 км, на ГКПП "Дунав мост-Видин" - 4 км.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаква. А нещо друго да може да направи. Като да го контролира например.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
софияСТАН всичките *** идва на софията.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бързат, как няма да бързат да се заплакнат за последно на аванта, че от утре енергото чака приходи!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма пари от НОИ и ще построят още магистрали към Турция и Албания.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият *** е СО и СА
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Каква тракия, тия тирове да не пътуват Пловдив -София. Или на тебе ти е важно само пътя до твойто село.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СДВР - КАТ очакват и банкнотите измежду 20 - 50 лв.
4
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сутринта са се заприбирали. След 2 дни културно ходене по тротоарите днес на обяд не успях, поради "паркиралите" М, Вн и Ен пред входа. 20 години нашествие и не се научиха тия хора, че тротоара не е кър и *** не се хвърля през балкона. Как очаквате да карат културно... еми няма как. Приматът си е ***.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистрала Тракия е тясна и трябва да се разшири двойно и за турците и за тировете или да се направи и Тракия 2.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
селяците идват значи..
1
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАНЕЛЕНИТЕ МИШКИ ПАК БЪРЗАТ ДА СЕ НАВРАТ В ДУПКИТЕ НА ГЕТОТО СИ :-) :-)ОАКАХА БЪЛГАРИЯ И НИ ПИСНА ОТ ШОПСКИЯ ИМ НЕРАЗБИРАЕМ ДИАЛЕКТ!НАЙ ПОСЛЕ :-) :-)