Когато от скръбта се ражда свято място: Манастирът Свети Никола

Какво кара един австриец да избере бобошевското село Смочево за свой дом?
9 май 2017 19:36, Боряна Павлова
7

3331 гледания   |  Още видео
Днес православната църква почита Свети Никола Летни. Празнуват и в бобошевското село Смочево. От години местните хора развиват манастирски комплекс със собствени средства и усилия.

Австриец е сред хората дали най-много за манастира Свети Никола. Казва се Харолд. В Смочево го наричат Хари. Приятел е с всички в селото. Дошъл в България случайно преди 6 години. Приятели го завели в Смочево, в храма Свети Никола. Останал пленен завинаги.

"Моят живот е тук в България, аз много обичам тук", разказва на развален български Хари.

Ангел Рафаилов е човекът, който започва да строи Смочевският манастир. Преди 22 години той губи дъщеря си при катастрофа. Потънал в тъга, отива при баба Ванга.

"Тя ми каза така: макар че имаш голяма скръб, ти след като започнеш да строиш манастира, и като отидеш на това свято място, ще бъдеш щастлив цял живот. Пресечка Много деца се родиха чрез молитви, имаме много хора и други, които бяха болни от ракови заболявани, чрез молитви, получават изцеление пресечка Аз съм много щастлив човек", разказа пред Bulgaria ON AIR Ангел Рафаилов.

Манастирският комплекс продължава да се строи. Изписаните книги с благодарности от посетители вече са десетки.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е задължително да е на социални, може да е човек на изкуството, може да работи чрез компютъра , дистанционно. Сноудън, откак избяга, да не го хранят от социалните му.
6
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОНАСИ ИМА ЛИ В ТОЗИ МАНАСТИР?
питам, във връзка със забременяването.
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много деца се родиха чрез молитви,.........пък аз мислех,че децата се раждат чрез сношение м/у жена и мъж или след ин-витро,ама щом казват...
4
5
 
2
 
! Отговори
погр ебален агент преди 1 година
И аз бях сляп, и проходих!
3
1
 
6
 
! Отговори
Гюнтер Мачете преди 1 година
Или е извратеняк ,или аутсайдер,или мЪърда дето живее насдоциални помощи!..
Като вкарат еврото в Бг,ще избягат всичките..Японците вече избягаха,не нижаха,да понесат с постоянните гаври с населяващите територията!
2
11
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 1 година
Туй простащината е велика болест. Няма цяр за нея. И тарикатите само това чакат: Лъготят на воля *** вярващи, скубят ги, тъпчат си тумбасите, пър*д*ят доволно, уригват се и се чешат самодоволно по корема.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 1 година
Пуснете си клипчето и чуйте германеца ! забавен е!