Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?

Задържането на цените било предизборно, коментира експерт
Обновена: 9 май 2017 10:00 | 9 май 2017 09:49, Петя Славова
134
Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?
Снимка: Bulgaria ON AIR

АЕЦ "Козлодуй" поиска от КЕВР електроенергията да поскъпне почти двойно от 1 юли. Централата иска цената за мегаватчас да бъде увеличена от 30 на 58 лева.

Бившият член на КЕВР Еленко Божков бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че при това положение няма начин да не се получи увеличение на такса "Пренос".

"КЕВР изпълнява корпоративно-партийни поръчки. Комисията беше излъчена от парламента - двама от ГЕРБ, председател от партията на Радан Кънев... Ярка корпоративна зависимост се вижда в присъствието на Георги Златев", посочи Еленко Божков.

По думите му ясно се е видяла зависимостта и задържането на цените, за да може да има удобство по време на предизборната кампания.

Енергийният експерт проф. Атанас Тасев подчерта, че в енергетиката цъка ценова бомба с часовников механизъм. По думите му в АЕЦ "Козлодуй" има нормативна декапитализация на дружеството.

"Публично се избраха определени хора и става ясно кой зад кого стои. КЕВР съществено се отличава по начин на действие. Председателят Иван Иванов намери перфектна форма за общуване с политиците. Трябва да сме готови за повишаване на цената на тока", коментира той в "България сутрин".

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" посочи в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев, че основната част от разходите на НЕК отиват за ВЕИ и американските централи, а едва 2% за произведената от АЕЦ "Козлодуй" енергия.

"Притеснителна е цялата непрозрачност в сектор енергетика. Докладът на Световната банка, който трябва да ни препоръча мерки и реформи за националния енергиен пазар, е таен", отбеляза тя.

Според Ваня Григорова правителството може и трябва да продължи да се бори за прекратяване на неизгодните дългосрочни договори с ТЕЦ-овете и ВЕИ-тата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
30
 
! Отговори
черногледа преди 6 години
не знам ама ми се струва че и тоз мандат на кабинета няма да е до края ако допуснат и тока да хвъркне толкова
82
8
 
4
 
! Отговори
antikomunist преди 6 години
До Анонимен.As puk mrasja ninova i lujite im.
81
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай,Бойко,още може.Мачкай простия народ,който те избра,продължавай да се гавриш с него.Той,народа,страда от стокхолмския синдром.Колкото повече го тъпчеш,повече те обича.Ех,народе....
80
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стани,стани юнак балкански,от сън дълбок се събуди..."Ех,поете,130 години по-късно "юнака" балкански си е все такъв "юнак",ама на маса или пред компютъра.
79
0
 
28
 
! Отговори
Търпелив преди 6 години
Утре ще излезе Борисов и ще каже,че няма да се увеличава и ГЕРБ ще бъдат герои.Ххахахахаааа Както досега.
78
1
 
25
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Голем Х.й за избирателите от Бай ***.Да ви е сладко.
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простите си избрахте простия и крадливия, но за съжаление всички ще страдаме заради вас.
76
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към всички,които смятат да се насочат към терминал 2:Бягството е спасението на слабия.Силния остава тук и се бори.Така,както го правят във всяка цивилизована страна.За нашата родина от векове предците ни са се борили и са давали кръвта си за нея.Затова е оцеляла.Страната ни е една от най-красивите в света.Но някои мамини синчета и дъщерички не искат да се борят за нея.Те са готови да ги унижават в чуждата страна,но нищо не правят за своята.Умишлено ви насочват към терминал2 с цел обезлюдяване.
75
1
 
17
 
! Отговори
Македонеца преди 6 години
В коментарите пишат все за Буда.Да не става дума за мутрата прочела през живота си само една книга.
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено.ГЕРБ пак грабнаха властта и цените отново тръгнаха нагоре.Ама нали простия народец е свикнал да тегли,едва ли ще се възпротиви на поредния геноцид.
73
1
 
19
 
! Отговори
За съжаление.. преди 6 години
До Анонимен: Гласувалите за буда, не са предатели, те са хора с образование в една сфера и липса на интелигентност във всички останали аспекти на живота.. За съжаление. Познавам такива които се оправдаваха с наказателен вот (защо не гласуваха за персони в други партии), познавам такива които си разбират само от работата и от ..салатката вечер (слепи и готови за стригане 27/7) и т.н. "матриал" :)
72
3
 
28
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
И аз скоро ще се насоча към "Терминал-2", въпрос на време е. Чудя се как досега не са измислили данък "въздух"?! На всичко, за което се сетите, вдигат цените. За всичко са измислили глоби и санкции. Много стана трудно за живеене в България - скъпотия до шия, малки заплати. Глобиха ме 20 лв., защото бил изтекъл срокът на международния ми паспорт с няколко месеца. Не намирам логика в тази глоба, не ми е трябвал паспортът в този период.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То двойно двойно ама народа дали ще го поеме или какво викате щом е от братята националисти всякак може.
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте пасти бе.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами слагайте си слънчеви волтаици (панели).
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ НАЛИ ЩЯХА ДА ВРЪЩАТ ЦЕНАТА НА ГАЗА И ПАРНОТО? ама сигурно ще е друг път.засега - и цената на тока - двойно
67
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от гроб , всичко се вдига ,само доходите на хората не
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЦ-овете хамерикански,ВЕИ-тата собственост предимно на ББ и компания /чрез подставени лица естествено/. Е как няма да са високи цените?
65
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА 2017-ТА СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ ДОКАЗАНИ! taka e
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак ще кажа б.улгаристан тази жалка територия загива и изчезва край