Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?

Задържането на цените било предизборно, коментира експерт
Обновена: 9 май 2017 10:00 | 9 май 2017 09:49, Петя Славова
134
Токов удар - скача ли цената двойно от 1 юли?
Снимка: Bulgaria ON AIR

АЕЦ "Козлодуй" поиска от КЕВР електроенергията да поскъпне почти двойно от 1 юли. Централата иска цената за мегаватчас да бъде увеличена от 30 на 58 лева.

Бившият член на КЕВР Еленко Божков бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че при това положение няма начин да не се получи увеличение на такса "Пренос".

"КЕВР изпълнява корпоративно-партийни поръчки. Комисията беше излъчена от парламента - двама от ГЕРБ, председател от партията на Радан Кънев... Ярка корпоративна зависимост се вижда в присъствието на Георги Златев", посочи Еленко Божков.

По думите му ясно се е видяла зависимостта и задържането на цените, за да може да има удобство по време на предизборната кампания.

Енергийният експерт проф. Атанас Тасев подчерта, че в енергетиката цъка ценова бомба с часовников механизъм. По думите му в АЕЦ "Козлодуй" има нормативна декапитализация на дружеството.

"Публично се избраха определени хора и става ясно кой зад кого стои. КЕВР съществено се отличава по начин на действие. Председателят Иван Иванов намери перфектна форма за общуване с политиците. Трябва да сме готови за повишаване на цената на тока", коментира той в "България сутрин".

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" посочи в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев, че основната част от разходите на НЕК отиват за ВЕИ и американските централи, а едва 2% за произведената от АЕЦ "Козлодуй" енергия.

"Притеснителна е цялата непрозрачност в сектор енергетика. Докладът на Световната банка, който трябва да ни препоръча мерки и реформи за националния енергиен пазар, е таен", отбеляза тя.

Според Ваня Григорова правителството може и трябва да продължи да се бори за прекратяване на неизгодните дългосрочни договори с ТЕЦ-овете и ВЕИ-тата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
6
 
! Отговори
Не народ а мърша преди 6 години
Нашият премъдър вожд,няма да го позволи!Той е истински мъж ,не някакво си ТВ банално мрънкало!!!!!Ще удари по масата и повече от 99.9% няма да позволи !!!!!!Тогава всички трябва да заблеем дружно в негова възхвала!!!!
102
0
 
5
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
СЕГА ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ СКОЧИ ДВОЙНО, А БЛАГОДАРЕНИЕ НА "МЪДРАТА" ГЕРБАДЖИЙСКА ПОЛИТИКА ЗА КОЛЕДА ТРОЙНО!
101
0
 
6
 
! Отговори
Честито преди 6 години
Ай честито сватя. Как не го разбрахте че държавата умира бавна и конвулсна смърт. Как не разбрахте че 240-те си пълнят джобовете докато вие гниете в мизерия.Пример за размисъл: плащам ток $50 (зима около $100) на месец при заплата $2500. Климатик/парно без спиране.До просешка товга ни докараха и продължават да лъжат в НС. Вадете гилотината и пред Парламента
100
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДиспансеризиранКакъв Виденов, какви комунисти ,бе, от осем години сте на власт, бандити лъжливи. Каквото пипнахте, окрадохте и го за.срахте.Немам думи достатъчно да ви п.сув.ам, нема такава наглост, нема ткова безочие, *** мр.ъсни.
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТъпанарЗа какви неудачници ми говориш. Щом не съм от *** крадливи и успели измамници гербисти съм неудачник, така ли. Сигурно трябва да съм бандит, крадец и убиец , като вожда ти, че да съм уважаван Удачник.Как не ви е срам, бе герберчета д.олни , от нас крадете, бе бандити мр.ъсни.
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затворете Козлодуй напълно, за кво ви е?Нали сте горди евро-атланти и резултатите са видими. А и Росалион намекна оня ден, че дори и през задните части да ни излиза, трябва да се съобразяваме с геополитиката.Макшейм може пак да дойде да ви опъва ушичките, ако не слушате. Нали сме колония. Доене и робски труд.
97
0
 
30
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
След водата и парното дойде ред на тока...очаквам и повишение на горивата...много ги забавиха тия избори, но пък до 4 години нали заплатите ще са по 1400 лева ... то трябва да се наваксва .... и кило сирене 240 лева очаквам и очаквам 4ти, 5ти, 6ти и 7ми мандат на ГЕРБ и очаквам никога да не сме нормална държава....който има деца да ги изритва някъде навън
96
0
 
33
 
! Отговори
батко ви Б.Б. преди 6 години
всичко ще ви дигнаа , а от догодина и данъците и акцизите нали тряябва да имам пари да ме изберете и 4-ти път.
95
0
 
38
 
! Отговори
<><> преди 6 години
И винетките и данъците и водата и всичко каквото ви дойде на акъла вдигайте ....поне вие да богатеете народа се е видял че е шилешки !
94
0
 
46
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Така трябва ! 400-500 лв заплата и 300 лв ток да се плаща ! 100-200 лв на месец са предостатъчно да се живее в България ! ........п.с. *** народ - Слаба държава !
93
2
 
24
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Не не ни трябват Белене и Южен поток!
92
14
 
3
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен Той мегавата сега е 200 лв, значи искаш двойно намаление. А цитираните двама са специалисти колкото баба ми. Да запитам, къде отиват парите, които се плащат за горещ резерв, а на практика са чист грабеж от нашия джоб. Реално на Козлодуй се плащат и сега над 75 лв на Мвтч ако се брои и горещия резерв, който те така или иначе не могат да поддържат. А дрънканиците за ТЕЦовете са преливане от пусто в празно, защото е ясно, че нищо не може да се направи до изтичане на договорите.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрижиииииииииии овцете Баце, само така, да се научат да скачат според тоягата!
90
0
 
14
 
! Отговори
старшината преди 6 години
Подготовка-а-а , почни !
89
4
 
9
 
! Отговори
BRAVO ! преди 6 години
EU E GLAVNATA PRI4INA ZA TAKIVA NESAOTVETSVA6TI SAS STANDARTA NA DARJAVATA CENI - TOKA,GAZTA,GORIVATA SA PO EVROPEISKITE CENORAZPISI, A ZAPLA6TENETO -KAKTO V TRETIAT SVIAT, DAJE I PO-LO6O.
88
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Токов удар ще получи Борисов,ако ни пробута това увеличение.Търпението ни не е безкрайно,вожде.Индианците може да нямат много акъл,ама имат чувство за самосъхранение и то им подсказва,че ножа е опрял до кокала и повече не могат да понесат.
87
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой иска да ви изони от страната ви.Умишлено ви насочват към терминал 2,за да станем по-малко и да бъдем лесно превзети от един определен етнос,трайно настанил се по нашите земи.Всеки,който ви дава такива съвети тук или е от този етнос или е абсолютно некадърен и се надява,че другаде ще живее по-добре.Попитайте тези,които живеят в чужбина в адски условия по 15 човека в помещение и към тях се държат като роби.Рядкост са тези,които са успели и обикновено те са с високо образование и пак трудно с
86
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека кажат "демократите", нека кажат тези, които обещаха пенсии, за да седнат задниците им в правителството.Никакво споразумение за 4-годишен мандат не може да ме впечатли.Най - нелепото е, че АЕЦ Козлодуй бе построена от българския народ, а сега се ползва от алчни тарикати във всякакви цветове - нагло и цинично, а някой ми каза, че имало прокурор.
85
3
 
30
 
! Отговори
хм преди 6 години
бягството от страната през Терминал 2е прекалено лесно решение , за мен не е вариант !
84
2
 
23
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Спокойно!Утре Бойко ще ги натисне и не само че няма да има увеличение ами и даже ще го намалят. После на следващите избори 75% за Бойко. Даже и Корнела ще гласува за него.