След спецакция: Разбиха банда, пребила проф. Станчев

Поръчката била на Стефан Гевгелийски, който излежава присъда
10 май 2017 19:08,
17
След спецакция: Разбиха банда, пребила проф. Станчев
Снимка: архив, Булфото

Спецпрокуратурата и МВР разкриха извършителите на жестокия побой над началника на Клиниката по ортопедия и травматология на столичната болница "Света Ана" професор Стефан Станчев.

Поръчител на престъплението се оказа излежаващият присъда за наркотрафик Стефан Гевгелийски.

Още по темата

От побоя преди година професорът загуби едното си око. Оказа се, че бил поръчан от Гевгелийски, защото негов познат не бил доволен от това как е бил лекуван.

Иначе, основната дейност на групата на Стефан Гевгелийски била същата, за която той е осъден - продажба на наркотици на територията на квартал "Дружба".

Бизнесът си движел от килията си, а нарежданията давал чрез жена си - също член на ОПГ. Пак чрез нея той поръчал и убийството на Янко Янев, главен комендант на Софийския затвор, защото пречел на бизнеса му.

"Просто човекът си е вършил качествено работата, давал е разпореждания, спазвал е правилата в затвора, но това не е било в интерес и не е бил доволен човекът, който е поръчал това нещо. Съжалявам, че държавата не е успяла да го защити. По някакъв начин ще се опитаме да има справедливост и да стигнем да обективната истина и тези хора, които са го извършили, да получат осъдителни присъди и то сериозни", каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев пред БНР.

Той и представителите на МВР се похвалиха, че с неутрализарането на групата на Гевгелийски са били спасени още няколко надзиратели, поръчани пак защото работят по правилата.

По-рано от МВР информираха, че след действия на служителите от ГДБОП и криминалистите на ГДНП и СДВР са били събрани данни за 12-членна престъпна група, занимавала се с широкоспектърна дейност – от разпространение на наркотици, извършване на тежки криминални престъпления, включително и убийства, до грабежи.

На всичките 12 участници в престъпната дейност са повдигнати обвинения, четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол.

Всички те са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, част от групата гравитирала около столична спортна агитка.

При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие – мачете, мечове, ками и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 6 години
Това е безобразие!Допуснати са цели престъпни банди да безчинстват и извършват години наред престъпления! Полицията дреме ,а е с най -голям брой на глава от населението и с най- голям бюджет , а работа нула! Докога само ще регистрират !?
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние в ЕС ли сме или в някоя провинция на третия свят.
11
1
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До помакБългария "държава"на мафията,както казват старите хора: България е създадена от хайдуци и ще бъде съсипана от хайдуци.------------------------------------------------България е създадена от хора, като твойте предци от преди 15-20 поколения и ще бъде съсипана от такива продажници, като теб!
10
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
А като се съсипе кой ще те храни
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая с този от Ямбол в старозагорския затвор бе много отдавна и до колкото си спомням въпросния крушкосменител беше застрелял някаква местна ямаболска мутра
8
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Дуерте, Президент на Филипините! Снощи по "National Geographic" в продължение на два часа представиха решението на въпроса с наркодилърите!
7
0
 
9
 
! Отговори
История преди 6 години
В Старозагорския затвор мъж от Ямбол го удари тока, докато си сменял ел.крушка в килията. И... въпросът бе решен в нечия полза.
6
0
 
2
 
! Отговори
Ще видим.... преди 6 години
Благодара на Б.Борисов,на Цв.Цветанов,на Йовчев,Лазаров,Бъчварова,на изпъдения гл.секретар/забравих му името/ ама го помня че орева орталъка за това,че благадарение на високия си професионализъм изпълниха и май продължават да изпълняват мечтите,на тези които меко казано не ни обичат!
5
2
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ти в ред ли си бе юнак.Разсъждаваш или преписваш от някой ?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментар 3Мерси че ми редактирате съобщението но поне сложете кавички да се знае че не е авторска вече :)И като редактирате - смените думата западна със зандана моля ;)! И между другото макар и пиратски действие от ваша страна е по демократично от изтриване на коментара ;)
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го тикнат тоя убавец в изолатора, да видим какъв бизнес ще движи оттам!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как така човека е в затвора и има .. Ти отряда и комуникацията за да осъществява атентати на хора които работят в системата на МВР?Значи момчето от Бургас си отиде в килията, при доста съмнителни обстоятелства, а хора като въпросният поръчват служители на реда от западна???Ще дойде ден в който всички пумияри ще плащате!
1
6
 
34
 
! Отговори
помак преди 6 години
България "държава"на мафията,както казват старите хора: България е създадена от хайдуци и ще бъде съсипана от хайдуци.