За вода без уран в Хасково: Кабинетът "налива" 2 млн.

Ще се финансират 8 нови сондажа в различни зони
Обновена: 10 май 2017 14:05 | 10 май 2017 11:45, Веселина Йорданова
15
За вода без уран в Хасково: Кабинетът "налива" 2 млн.
Снимка: архив, Булфото

Близо 2 млн. лева отпусна правителството "Борисов" 3 на първото си редовно заседание за решаване на проблема с питейната вода на Хасково.

В нея беше открит уран над нормите, а наскоро лично Борисов се ангажира, че ще се намери решение.

С парите ще се финансират 8 нови сондажа в различни зони. Четири от тях са в северната зона, един – в Узунджово и три в близост до село Подкрепа.

"Преди месец призовах служебния кабинет да вземе решението, което взе правителството на Борисов днес, това не беше направено. Колегите от служебния кабинет, подкрепяни от БСП, използваха темата, за да плашат хората, а не да решат проблема", коментира депутатът от Хасково Делян Добрев пред журналисти в МС.

По думите му това е единственото възможно решение, което не само ще подобри качеството на водата в Хасково, но и ще предотврати евентуален режим на водата в района.

Добрев показа карта, на която са отбелязани 14 изключени сондажа в момента заради отклонения от нормите за качество на водата.

Министерството на икономиката е разпоредило проверка на всички сондажи, които са затворени, а МОСВ замерва подпочвените води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Дебелио депутатин преди 6 години
Кражбите започват ! Няма време ! Не се знае кога ОНЯ ще хвърли оставка...
13
1
 
0
 
! Отговори
питам преди 6 години
А ще дадат ли на ПИМК интермодалният терминал покрай Пловдив на смешна цена ... нещо като поущряване да брутално престъпното използване на трошляк от мините за тежки метали?
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно!Държавата (ние) плащаме за сондажи, за да може после фирма да ни я продава водата?!?!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лапачкаааа.
10
1
 
1
 
! Отговори
Сапа преди 6 години
Да вземат да разработят около кладенците, може да изкарат уран за АЕЦ Белене.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя "Астика"-та затова ли вече не е хубава, щото я правят в Пловдив ?
8
1
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
50 години я пиха и не са се увеличили онкологични и др. заболявания, сега шум до небесата. Предполагам някой си търси парички и е намерил начин да ги изкрънка. Като свършат тия 2млн. вижте за какво са похарчени. Предполагам всичките няма да са за сондажи или цената на метър ще е тройна, съотвтно фирмата която пробива ще е на този на който му трябват пари
7
1
 
3
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Т.е. на северозападнал диалект прякора на това хъм... същество е : у....й сплескан искащ само неговото облекчаване:):):)
6
1
 
3
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
добавете към началото сайта на днес.бг и ще видите статията :) т.е.днес.бг/stranata/2017/04/22/vodata-v-haskovo-bila-edna-i-syshta-prez-poslednite-50-godini.338838
5
1
 
3
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
dnes.bg/stranata/2017/04/22/vodata-v-haskovo-bila-edna-i-syshta-prez-poslednite-50-godini.338838Това пак е на Делян Добрев изказване ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?и както се казва в една реклама и КАТ: И к`о пра`и сега??????????
4
1
 
5
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
"Мислителят" на тази снимка каза, че това с урана в хасковската вода било от повече от 50 години /май така беше/. Но бързо забравихме простотията му. Иначе и той трябва да е ураноударен и у главата и да плещи простотии нонстоп. А той е от Хаскью. и Хаскью водата няма уран, работил съм с тяхното ВиК за периода от 2005 до 2011. Е нема такиви проби, Добрев май е уранов екстрасенс.?-?,!
3
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Този на снимката не е ли подсъдим,от такива пазарджии,акъл не щем,тези 2милиона сигурно ще махнат урана,нещастници гербери,колко ще свиете от тези пари.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еха, пак ще падне крадене за герберастките фирми.Интересно защо 8 години дремаха докато хората се тровеха и чак сега се развредниха.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АСТИКАТА СИГУРНО И ТЯ Е РАДИОАКТИВНА