Бившата ледена пързалка в Търново става футболно игрище

Финансирането ще е cъс средства на общината и от спонсори
11 май 2017 15:08, Красимир Ангелов
2
Бившата ледена пързалка в Търново става футболно игрище
Снимка: Булфото

Бившата ледена пързалка във Велико Търново ще стане футболно игрище, съобщиха от общинската администрация. Инициатива е на кмета Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти.

Още по темата

Теренът се намира до западните трибуни на спортен комплекс "Ивайло" и ще бъде превърнат във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за тренировъчна база, който предвижда игрища за футбол, тежка и лека атлетика.

След като теренът бъде обезопасен и изравнен, тренировъчното футболно игрище ще бъде покрито с естествена тревна настилка, отводняване и дренаж. Експерти от дирекция "Строителство и устройство на територията" вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на общината и от спонсори.

С начинанието ще бъде прекратена практиката мястото да се използва за незаконно сметище, се уточнява в съобщението.

През 2009 г. върху парцела на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, конкурсът е спечелен от частен инвеститор, който не е реализирал намерението си в петгодишен срок и общината си връща стопанисването на имота с площ над 10 декара през 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Защо трябваше да се унищожава хокейната площадка ??? Можеше да си стои и да има и футболни терени, както си беше. Инат, това е.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземат да направят голф игрище или игрище за американски футбол.