Домашни кучета vs. бездомни: Стопани ги насъскват за бой

НПО-та са подали сигналите, а хората са идентифицирани
11 май 2017 10:52,
47

Видеоклип, показващ как собственици на кучета ги насъскват срещу улични любимци, активизира редица неправителствени организации за защита на животните.

Клипът е заснет в Нови Искър, а хората на него са идентифицирани. Страници като "Dog Help" са изпратили информацията към СДВР и са в очакване на санкции към нарушителите.

Борците за правата на животните казаха пред Bulgaria ON AIR, че това не е прецедент. Много пъти са се опитвали да подават жалби към службите на реда, за да бъдат наказани тези, които извършват насилие срещу животните. Засега резултат няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимката от кой пол е?
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си голяма oтрeпkа за да го правиш.
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избора и възпитанието на домашен любимец говори на 100% за умственото и мисловното развитие на стопанина. В нашата селс*ка държава, какво да се очаква от глупави момчета с плоски челца, които могат само да сричат - естествено, че ще си сложи анцуга и ще изкара питбулчето на разходка без каишка и намордник и ще ходи да тормози с него хора и животни. ****ска история, трябва да има евтаназия и за самите стопани!
15
8
 
23
 
! Отговори
auuu преди 6 години
Тази с големите джуки може да ми го прилапа. Първо разкарайте уличните кучета от улиците тогава говорете *** !!!
14
2
 
31
 
! Отговори
Киликанзер преди 6 години
Имам чувството че България води по брой питбули на глава от населението. Комплексарска работа.
13
10
 
18
 
! Отговори
До Котка преди 6 години
Ами тогава да приспим и доберманите, каракачанките, овчарките и всички по-големи кучета, които смятаме за заплаха. Всъщност хора като теб са за приспиване, които си нямат и на идея за това, че всяка порода има нрав и характеристики на нрава, както и това как трябва да се отглежда дадено животно. Уви, по-лесно е да сложиш някого под ножа, отколкото помислиш малко. Никое животно не би се хвърлоло в бой за кеф, забавление и пари. Това е човешка черта, не животинска!
12
10
 
10
 
! Отговори
Ася преди 6 години
Не мога да разбера, защо да страдат животните, заради човешката алчност. За незапознатите - питбула не е агресивна порода, но ако бъде озлобено едно животно това е друго. И пинчер да е - да го озлобиш и той ще се бие. Не обвинявайте породата за глупостта на редица ***. Кучето ли е виновно за това? То иска да се бие?!
11
7
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
До Анонимен: Относно кучетата във Гърция там нещата са малко по-различни. Точно броени дни преди Олимпиадата във Атина всички улични кучета се натровиха съвсем случайно заради туристите и си решиха кардинално проблема..
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале, тази последната от репортажа как е подула силиконовите джуки!
9
6
 
27
 
! Отговори
Котка преди 6 години
Значи излиза, че кучkарите освен че са човекомразци, те са и кучемразци. А от всичко страдат нормалните хора, които искат да няма феkалии по тротоарите, а в парковете -само катерички и патици, може и зайци, както е в Германия. Всички бездомни кучета да се заловят за 1 месец и да се приключи. Всички домашни с чип и на каишка. А питбулите са се забранят- всички питбули да се приспят и точка!!!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уличен
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е "личен любимец"
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванали в Пловдив 40 питбула и вместо да ги приспят ги оставили на издръжка от данъците ни.
5
2
 
16
 
! Отговори
ГАД преди 6 години
Кучетата на такива стопани да се захранят веднага с кайма, примесена с антифриз, поставена в парковете!
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранете агресивните породи и стига сте ни занимавали с кучкари.
3
2
 
29
 
! Отговори
прагматик преди 6 години
Неправителствените организации за защита на животните следва да организират и контролират популацията на уличните кучета, да им осигурят периодично обезпаразитяване и имунизиране, които от тях желаят- да ги приберат и гледат като техни деца. Нали много ги обичат- нека да се погрижат адекватно за тях, не само да реват като вдовици за...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобни и агресивни хора, неработещи институции. Нищо ново.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как в Гърция не видях едно улично куче? Значи щом там може, и тук е възможно! А не разни кучелюбци да вземат милиони, без да правят нищо.