Роми реват след срутени бараки: Взеха ни прехраната!

Викове и ругатни съпроводи акцията в Столипиново
11 май 2017 09:45, Петя Славова
94
Роми реват след срутени бараки: Взеха ни прехраната!
Снимка: "Монитор"

30 незаконно построени гаража и павилиона на ул. "Сокол" в пловдивския квартал "Столипиново" паднаха под ударите на багера рано сутринта в сряда.

Викове, клетви и ругатни на собствениците им съпровождаха акцията на кметството на район "Източен".

Заповедите за премахването на постройките били издадени още в края на миналата година, но абсолютно никой от хората не пожелал да премахне доброволно обектите си.

Още по темата

Масово всички били магазинчета за продажби на прахове за пране, зеленчуци, вафли, битови стоки, на кафе и бръснарници.

"Никнат като гъби. Вдигнати са без никакви строителни разрешения върху общинска земя. Някои дори са залепени за самите входове и обитателите няма как да извикат линейка, ако се наложи", коментира пред  "Монитор" районният кмет Николай Чунчуков.

По думите му премахването на незаконните постройки е рутинно, а заповедите са издадени от него.

До ексцесии и напрежение при събарянето не се стигна, въпреки недоволството на местните хора.

"Взеха ни прехраната. 10 човека издържам с това павилионче", ревяха местните хора. Анка Димитрова не спираше да плаче при вида на багера, който й събаряше магазинчето за кафе. До нея съседката й Йорданка Митова също недоволстваше, че оттук нататък нямала да има препитание.

"С какво сега ще купя хляб на децата?", питаше жената. С приходите от своя павилион тя плащала сметките, издържала децата и се прехранвала, защото всички от домакинството й били безработни.

"За нас сега няма друга работа. Какво ще правим и как ще живеем? Трябва да започваме сега да крадем ли?", нареждаше и Фанка Николова, чийто магазин също бе съборен. От районното кметство обаче са категорични, че акциите по събарянето на незаконни постройки, ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Искат земя и да строят на нея ( работят в общински предприятия (полагат асфалт, бъркат бетон, носят плочки и много други работи могат да извършват) докато си изработят парите за земята която общините могат да им дават и да си изработят или платят всички нужни разрешителни, такси, данъци. След построяване на жилището ако не плащат ги гонят и точка!Пето -край с търговията с роби (разбиране на пазара за булки и доживотен затвор за родители продали детето си) Ако дете роди родителите да го издържат
63
1
 
12
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
За нас някой харчил ли е пари да ни "интегрира"? Искате да ги направим, част от обществото? Първо разбийте им катуните! (в квартал само по едно семейство) Когато са отделени от останалите започват да дават признаци на човекоподобие!Второ - данъците се обвързват с помощите (искаш помощи - докажи, че си плащал данъци) Трето равенство пред закона (тежки реални присъди, премахване на термина условна присъда, или е виновен и влиза в затвора (и работи за да се издържа докато е там) или не е)Това е
62
1
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До ognyanzНа нас българите има ли някой който да ни хване за ръчичка и да ни преведе през целия лабиринт пълен с ромоподобни (държавни служители) наречен държавна администрация? НЕ! Да са учили, да са чели и да се оправят сами, ако не могат да си платят като всеки друг и ще стане. Ама не, той *** иска на готово някой да свърши всичко и той да се подпира! Проблема е, че се харчат пари за тях, а резултата е никакъв. Точно това е дискриминация, милиони левове се харчат за индивиди невнесли и 1
61
0
 
8
 
! Отговори
ОФФ преди 6 години
ПЪРВО ГИ ОСТАВЯТ ДА ГИ ВДИГНАТ,НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА И СЛЕД 4г , КАТО СПРАТ ДА СЕ ОТЧИТАТ НА КМЕТА ГИ БУТАТ
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45 години труд. стажПрецакал си се, бегай от тая страна докато си още младеж. Тукка няма бъдеще.
59
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "45 години труд. стаж": Питай тези, които подариха трети мандат на Бойко (ако и ти не си от тях). Ако управляваха БСП и ПФ пари за 300 лева минимална пенсия щяха да се намерят.
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял свят реве от ромите, но те не се впечатляват, значи сега можем и ние да вземаме пример от тях.
57
6
 
1
 
! Отговори
Явор до 54 преди 6 години
Няма никакво значение какъв е ромът. И нищо да не е направил ще се каже "все нещо е откраднал и има за кво да го бият"Толкова е мозъка на народа.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е ,,роми,,?
55
10
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Продължение": Е тъкмо в това е проблема. Има хора, които получават пари за интеграцията на ромите. А и в кметствата има служители, които би трябвало да работят за това. Как един неграмотен човек ще извади 22 документа за магазин. Да му ги изготвят. Или е по-добре да го оставят да го оставят да рови по кофите или да краде?Ако държавата и общините не помагат на тези от ромите, които искат да работят, за каква интеграция говорим.
54
0
 
0
 
! Отговори
Da.. преди 6 години
"С приходите от своя павилион тя плащала сметките, издържала децата и се прехранвала"
53
0
 
15
 
! Отговори
Продължение преди 6 години
До ognyanzПрез 90-те години, когато удари и инфлация, и безработица, един съсед реши да направи от своя гараж магазинче за вафли, сухи пасти, шоколади, минерална вода. Направи го заради сина си, току що беше завършил хранително-вкусов техникум, но има истинска инвалидност.Гаражът е в тухлена кооперация, площта е 20 кв.м., височината на помещението е колкото в нормална стая, има парно и чешма с топла и студена вода. И въпреки това бяха нужно да извади 22 документа, за да му разрешат!
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzТогава, на узаконените парцели, ще трябва да плащат наем на общината, а също и да плащат данъци.Те точно това не искат да правят.Защо репортерите не ги питат дали поне един от тях е подал молба, за да получи узаконено място? Дали поне един е искал да му бъде одобрен проект за павилион?Но няма защо да питат, ясно е написано - незаконно построени уж-гаражи, които функционират като места за продажба на храни. Знаеш ли колко разрешения трябва да се вземат?
51
0
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
На никой не се дава даром! Всеки първо си плаща и тогава почва да строй.Първо КУПУВАШ земята на която ще строиш, плащаш си данъците, след това се ходи за РАЗРЕШИТЕЛНО за строеж, от там архитект, проектиране, наемаш фирма да строй и така! А не подарете ми земя, аз сам ще си скова нещо си което не отговаря на никакви изисквания! А ток, а вода дали са платили за прекарването им или директно към жиците са се вързали и крадат без да се отчитат? Така нестава и неможе да се толерира!
50
17
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Интеграция без пари не става. Лесно им на кметаджиите е да събарят. Добре, незаконни са магазинчетата. Дайте им места да си построят законни.
49
0
 
4
 
! Отговори
До Сулейман преди 6 години
пише се Сюлейман, неграмотнико:)))
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отдавна трябва чистка *** и из малките градове
47
0
 
9
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До До ЯворНай простия начин за осветляване на сивия сектор - на всеки 3 месеца връщане на 4% от 20% ДДС на гражданите срещу предоставени касови бонове. Защото сега касови бонове дали ти дават или не не ти дреме, но като ще взимаш пари от това всеки ще изисква бон за всяка покупка. След това проста сметка деклариран оборот на фирма Х 100 000 лева - бонове за 200 000 лева значи някой крие ДДС и готово. Тъкмо ще се съкратят и държавните служители (по малко разходи за нас данъкоплатците) идеално е
46
0
 
15
 
! Отговори
До Явор преди 6 години
Относно коментар 30 -"Утре кмет ще набие ром с камшик на площада и следващите избори са му в кърпа вързани."Ако този ром редовно влиза по къщите и взима пенсиите на бабите, след което ги изнасилва или за развлечение инквизира дядовците И ако целият район знае, че той върши това, но полиция и съдилища не действат ефективно,тогава бъди сигурен, че подобен кмет ще бъде приветстван като национален герой.За съжаление, по този път се стига до фашистка диктатура, а ние логично вървим в тази посока
45
7
 
0
 
! Отговори
Сулейман преди 6 години
Аз мисля че пьрво трябва да интегрират бьлгарите а после ромите! Понеже като чета по на доло коментарите, всичките са писали с краката си!!!