Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение

Русенската болница е подала сигнал за случая в прокуратурата
91
Заради инжекция: Майка шамароса сестра и буйства в отделение
Снимка: архив, БулФото

Майка, настанена заедно с четиримесечното си болно бебе в педиатричното отделение на болницата в Русе, е нападнала дежурната медицинска сестра.

Университетската болница вече е подала сигнал за случая до прокуратурата, съобщиха от здравното заведение.

Началникът на отделението д-р Ева Цонкова обясни, че инцидентът е станал около 18:00 часа вчера. Дежурната сестра влязла в болничната стая, за да направи инжекция на четиримесечното бебе, което било болно от бронхопневмония.

Тя заварила близки на майката и на детето, които помолила да напуснат, тъй като не било редно да присъстват в помещението. Те отказали и заявили, че ще излязат, когато манипулацията бъде извършена.

"При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи", обясни д-р Цонкова, цитирана от БТА.

Дежурният лекар уведомил веднага охраната, като бил извикан и екип на полицията. Преди пристигането на униформените близките вече били тръгнали от болницата.

Цонкова обясни, че в отделението няма видеонаблюдение, но медицинската сестра е освидетелствана. Тя обаче не желае публичност. Работела в лечебното заведение от две години, преди това била медицинска сестра в друга социална институция.

Цонкова каза още, че 19-годишната майка, която живеела в русенско село, е напуснала снощи самоволно болницата, заедно с бебето си. По тази причина е уведомен и отдел "Закрила на детето", тъй като детето не било окончателно излекувано.

"Ежедневно сме подложени на психически тормоз, но за първи път се случва персоналът в отделението да бъде подложен и на физически тормоз. Трябва да се промени статутът на медицинския работник. Не знам как ще мотивирам тази сестра да остане в отделението и да идва на работа", заяви д-р Цонкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Всички деца са здравно осигурени от държавата, включително ромчетата
51
0
 
0
 
! Отговори
Диана Герова преди 6 години
До АнонименТи в това сигурен ли си? дори името си не смееш да напишеш.
50
0
 
2
 
! Отговори
Диана Герова преди 6 години
Сега тази майка да не се допуска до здравно заведение. да се лекува сама. крайно време е да започнем да уважаваме хората срещу нас. Писна ми да слушам самозабравили се родители, които си мислят, че отрочетата им са единствени и неповторими. Хайде слезте на земята!!! Уважавайте Лекарите, Сестрите и Учителите. Те ще ви научат на нещо - в противен случай ще си останете МИЗЕРНИЦЕТЕ които сте.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
майка ми лежа в Търговищката болница ими разказа за отношението към пациентите от страна на сестри и санитарки...Лекарите са ок,обаче персонала е под всяка критика!Да се обръщаш с "мър-ша" към възрастни беззащитни хора е недопустимо!!!"Ко викаш ***,мър ..шо "?Ей така е в България!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлиДа, видяхме ги по телевизията, в новините.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГОРДРОМДа, вие сте бъдещето - на безкомпромисните ни действия. Ще мърсите земята ни до време, после - дим да ви няма.Ще шамарите собствените си глупави глави, когато си дадете сметка какво бъдеще сте си изпросили.Но ще бъде много късно, умът ще ви дойде, когато вече няма да има накъде да бягате, а страшното и неизбежно бъдеще ще е пред вас.Искаш уважение. Само че то трябва да се заслужи.
46
0
 
17
 
! Отговори
Отврат преди 6 години
Видяхме я по телевизията.С какво сме й длъжни на тази?Като е толкова буйна, да иде да работи и да се осигурява, та хем да изразходва излишната си енергия, хем да заслужи майчинските, детските надбавки, осигуровките и т.н.Само неправилното отношение спрямо тази пасмина е причината за това, че те не приемат подаянията ни с респект и благодарност, а считат, че това им се полага, че е недостатъчно и че някой им е длъжен!Но и това ще е до време. Всеки ще си получи заслуженото.
45
0
 
11
 
! Отговори
до ГОРДРОМ преди 6 години
Прав си, пътници сме и много от нас вече извървяхме пътя, скоро и останалите ще се усетят, кой на запад, кой към отвъдното, обаче какво ще се случи с Вас. Тъй като сте първосигнални не го виждате, но за вас заплахата е от юг. Ние ви отгледахме, но ердоганова Турция няма да ви цепи басма. Хубава територия с ***.Откъдето сте дошли там ще отидете - през Анадола и адиос. А иначе българският ген няма да умре, просто ще се смеси с цивилизованото човечество. Язък за хубавата земя...
44
0
 
19
 
! Отговори
До Цуци преди 6 години
Отиди ти да биеш инжекция, щом мислиш, че е толкова лесно. Вечно недоволни, мрачни и готови да обиждат хората. Ако си мислиш, че е работата им е песен, опитай се ти да я работиш. Няма да издържиш и час!
43
16
 
2
 
! Отговори
Цуци преди 6 години
Ами така е, като даже една инжекция не могат да бият като хората...
42
2
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Тенденциозно медицинските лица биват оплювани, хулени, навиквани и най-вече мразени! Какво ще се случи, ако един ден няма кой да ни лекува, като те масово предпочитат да работят на Запад?! Ще ги търсим, ама няма да ги намерим, защото приемаме всичко за даденост. Някои неща трябва да се ценят, а не вечно да се търсят поводи за скандали.
41
0
 
15
 
! Отговори
До ГОРДРОМ преди 6 години
И как живеете - като бащите убиват децата си, а вие умирате по на 30-40 години. Мдаа, добре е, че не се ваксинирате, ама за нашите деца е лошо. Поне да нямат контакт де!
40
0
 
10
 
! Отговори
До наблюдаващ преди 6 години
Ако не са тpoловете под статиите в този пропаднал сайт ще има най много по 5коментара
39
2
 
28
 
! Отговори
Бойчо преди 6 години
На тази майка е трябвало да и натрошат краката преди да я изгонят от болницата!Или да я стерилизират, или и двете...
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са знаели са били некадърници.
37
24
 
2
 
! Отговори
ГОРДРОМ преди 6 години
Колкото и да се пените това е истината - пътници сте а ние сме бъдещето, приемето го и умрете в канавките по-бързо.
36
0
 
0
 
! Отговори
инж.Андреев преди 6 години
До АнонименХахаха :) Ами знам ли - може да не са разбрали...шегата на страна - знаеха разбира се.
35
0
 
16
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Написах, че... са едни от героите на Толкин (от Властелина...), но ме цензурираха ??! Явно вече ще се наложи да се пише само, че са..., докато решат, че и това не може...
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А лекарите знаеха ли, че е бременна?
33
7
 
13
 
! Отговори
инж. Андреев преди 6 години
Само да кажа, че в едно от най-реномираните здравни заведения в София и България като цяло, при посещение на спешния кабинет, на бременната ми съпруга беше поставено венозно лекарство, което не се препоръчва при бременност, без да я уведомят за това и без да искат съгласието и. А случаят не беше за поставяне на медикамент изобщо...Медицинският персонал в България, за съжаление губи качеството си. Все по-рядко е да попаднеш на добри лекари, сестри и т.н.