Eco-friendly: Да изминеш 60 км за 67 стотинки... без да замърсяваш

Български инженери създадоха първия електрически скутер
12 май 2017 17:00,
63

Инженери от Русе създадоха първия български електрически скутер. Проектът се разработва от две години, по идея на бившия възпитаник на Русенския университет Десислава Николова. Новото превозно средство е минало успешно тестове във Великобритания и първите 50 броя вече са на пазара.

Да изминеш 60 км само срещу 67 стотинки, при това без да замърсяваш околната среда. Точно това прави новият електрически скутер, дело на младия русенски инженер Десислава Николова и нейни приятели, разказва Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами няма лошо в това някой да се развива просто доста умни българи които знаят какво да правят го правят а критиците както обикновенно са повече от умниците но няма значение искам да си купя един
25
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Браво на хората създали този скутер! Нека и ние произвеждаме нещо! Мразещите не могат да погледнат по-малко от дребните си душички.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"без да замърсяваш околната среда." и това само 2 седмици след като този сайт пусна новина в която се говореше за батериите и колко точно замърсяват околната среда в процеса си на производство
23
7
 
9
 
! Отговори
T преди 6 години
Плюят щото са страхливци и предпочитат да си мижитурстват цял живот от заплатка до заплатка дорде дойте пенцията. Това са им житейските постижения и затова много ги е яд, ако някой се осмели да излезе от калъпа и да рискува с нещо. Ако пък рискът му успее, съвсем откачат от злоба и яд. На такива хейтъри им дай две деца да изпльокат на тоя свят и цял живот се бият у гърдите видиш ли какво епично постижение имат. Лузърс...
22
1
 
9
 
! Отговори
info преди 6 години
Скутерът е с двигател от 1500 вата и батерия от 72 волта, може да развива до 45 км в час и издържа 60 км с едно зареждане. Има изцяло ЛЕД осветление и ползва най-новите технологии, които в момента има на пазара. Зарежда се в стандартна електрозахранваща мрежа от 220 волта и към него има придружаващо зарядно. Продуктът имаме сертификат за цяла Европа, като скутерите са тествани и в автомобилна агенция в Англия.Цената на един електрически скутер е 2999 лв. с ДДС, а до момента са произведени 50 бр
21
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Български инженери създадоха първия (български) електрически скутер. Думата "български" са я пропуснали втория път с цел сензация.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се на рззни "умници" тук къде видяха думата "уникален". Това е просто първият БЪЛГАРСКИ ел. скутер, който вече се произвежда СЕРИЙНО. И не разбирам на кого е нужно типичното нашенско оплюване и умаловажаване ?
19
4
 
13
 
! Отговори
коментатор преди 6 години
коментиращите тук са шокиращо прости
18
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хейт, много жалко. Аз съм предприемач, който от време на време чете този сайт и съм потресен от нагласата на хората. Не съм кой знае какъв бизнесмен, но живея добре, и като видя нещо хубаво му се радвам, а не го плюя. Защо тоя хейт? Защо не подкрепите проекта с някоя добра дума? Какво като прилича на Веспа, няма ли други които да приличат?
17
0
 
3
 
! Отговори
Любопитко преди 6 години
Колко струва това?
16
1
 
6
 
! Отговори
Един Русенец преди 6 години
Венелин Молнар, ваш ученик от РУ е участвал в кражбата на дизайн. С цялото си уважение към Вас, мълчанието ви е по скоро съучастие.
15
9
 
1
 
! Отговори
даама преди 6 години
Може и да пести ама жена на мотор/мотопед ще направи 100 катастрофи за 60 км, не виждам келепира.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един електрически скутер, има три важни неща: подходящи акмулатори, по възможност литиево-йонни, електронен контролер и многофазен двигател. Та кое от всичкото това се произвежда в Европейска България?
13
5
 
8
 
! Отговори
Тц преди 6 години
До аманАко от Vespa научат, даже правнуците на тази ще плащат обещетения. Не е хубаво да се краде.
12
4
 
15
 
! Отговори
аман преди 6 години
...създадоха първия БЪЛГАРСКИ електрически скутер... абе четете не плюйте! никъде не пише че е уникален че няма подобно нещо и тн... Дано като е БГ да е наистина БГ и да си го произвеждаме тук. имаме нужда от подобно нещо.
11
4
 
9
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Разбира се, че това е Vespa. Изградена преди 60 години, но в случая с електромотор. Що за жалко плагиатство?!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първият електрически скутер е създаден много преди да се родя ... всъщност каква по-точно е новината тук?Това по-скоро е поредният електрически скутер, но този път разработен от български инжинери.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бизнеса трудно се завземата пазари, но дано успее този проект. С упорита работа и усъвършенстване и изграждане на реноме може да успеят
8
8
 
13
 
! Отговори
Дърт Инж. преди 6 години
К`во ?! Две години и отнело кое? Сметките и чертежите отнемат седмица, ако не прекалявам с бирата. За дизайна изобщо няма да говоря, че ми идва да псувам. Пък ако знаете батериите, които са вложени - вие ще псувате. Момиче, еротични чатове има, занимавай се там, че за друго /на този етап/ не ставаш.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Vespa на Piaggio. И какво му е новото? Същият скутер в електрически вариант се произвежда серийно от 40 години.