Интернатът за деца – инкубатор за кримки, а не Дом

Хора от Драгоданово обвиняват властите, че прикриват убийство
16
Интернатът за деца – инкубатор за кримки, а не Дом
Снимка: Булфото, архив

Жителите на сливенското село Драгоданово излязоха на протест с искане за закриване на интернат за деца с противообществени прояви. Освен това те събират и подписка, с която настояват да се сложи край на съществуването на дома в селото им.

Местните са категорични, че дете от интерната е виновно за смъртта на 63-годишен мъж, чийто обезглавен труп бе намерен на 6 май. Според полицията обаче жертвата е разкъсана от диви животни.

Още по темата

Жителите на Драгоданово настояват, че става дума за престъпление, а властите прикриват случая.

Зам.-директорът на интерната Маринов пък смята, че и дума не може да става за убийство, защото децата излизали на разходка в селото само с възпитател.

В Драгоданово живеят около 600 човека, а в подписката с искане за затваряне на интерната към момента са се включили 110 души.

Един от тях е Владимир Велев, който обвини децата, че хвърлят камъни по възрастните хора, чупят паметниците на гробището, влизат в къщите им, за да крадат.

"Всичко се обърна на публичен дом, положението е извън контрол", оплака се той пред Нова тв. 

Според зам.-директора на интерната обвиненията от местните не са основателни. В дома живеели 35 деца, пет от които момичета, на възраст от 12 до 16 години.

"Техните противообществени прояви са скитничество, просия и кражба на шоколади, нищо по-сериозно", защити ги той и допълни, че стриктно спазват правилника на интерната и са под професионалните грижи на учители и възпитатели.

За местните обаче това не е интернат, а инкубатор за престъпници.

Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, който е бивш разследващ полицай, разказа, че според първоначалната версия намереният мъртъв Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

Починалият е бил кротък човек и не бил имал нищо общо с децата.

Зам.- директорът на дома пък обясни, че детето, което се натъкнало на трупа, е на 12 години и го е направило съвсем случайно.

"При организирана разходка от възпитателя, е отскочило до къщата да си взема торбичка, за да си набере сливи и го е намерило в къщата", каза той.

"Какви плодове по това време на годината ще бере", риторично обаче попита мъж от селото.

"Претупват се нещата, това е убийство и се прикрива, за да не се закрие интерната, ние като сме на село - дайте да ни ядат кучетата, както се казва", разгневи се той. 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Една позната работеше в този интернат и мога да кажа че престъпленията не са само джебчийство и т.н . Има изнасилвачи и др . Разказвала ми е за случай в който са скъсали сутиена на възпитателка за да я опипват . Как директора би коментирал тези случай ?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спънал се човека в къщата, използвана за проституция от чаветата, нанизал се на счупен кинескоп и главата му отхвърчала в съседния двор....айде стига толкова евротолерастия, може да сме прости българите, ама чак толкова глупави не сме
10
1
 
4
 
! Отговори
Peyo преди 4 години
Zabravilo si e plikchetata v kushtata deteto.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този материал освен престъпници друго не става , но сега си ги отглеждаме само да има за няколко души работа около тях . След няколко години постоянният им адрес ще бъде в някой затвор , но за сметка на няколко ограбени и пребити или даже нещо по-ужасно .
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отскочило до къщата да си вземе торбичка? Вече така ли му викате? Дали децата са отговорни за убийството не е ясно, но че е имало намерение да "набере" нещо от къщата си е просто сигурно. Така, че поне за кражба със сигурност си носи отговорност.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя цяла българия е инкубатор на па .р.а.зити.р.ащи индустанци с приминивни качества!По лошо ще става ако продължава толерирането и държенето извън законите на п.ъ.р.в.о.битния ет нос
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са хората, тия малки ****и да ги махат от населените места и да правят отделения към затворите за тях. Няма, какво да се лъжем, че това са нормални, страдащи деца, това са си завършени престъпници и за жалост реабилитация за тях не съществува, като опция.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички обяснения са да паднеш от смях. Кой къде ходил, след като не му е тан мястото и какво е взимал като не е негово - отговор нанайси.
Децата са деца. На родирелите им да счупиш главите. И на "възпитателите" деро явно са талива заради лафа: " Затилкоз пари, толкоз работа". Аааааа ида не забравяме ИНСТИТУЦИИТЕ дети всичко е на самотек.
4
1
 
32
 
! Отговори
Според критериите преди 4 години
на средата, в която са расли тези деца, това което правят не е нещо сериозно - просия, дребни кражби, скитничество, вместо да ходят на училище.
Не интернатът е инкубатор за престъпници, а извършваните в селото деяния са следващия етап от развитието на тези деца,който от гледна точка на родителите им е напълно естествен - вандализъм, с нищо непредизвикана жестокост към други хора, проституция и убийство само защото някой им е направил забележка.Естествено е и това, че ние ги храним, а те вилнеят.
3
3
 
8
 
! Отговори
ТР мама преди 4 години
Тр драмите са като вселената
2
1
 
19
 
! Отговори
помак преди 4 години
"Браво",сега ли го разбраха?
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"отскочило до къщата да си взема торбичка, за да си набере сливи" от къде да си вземе торбичка, от къщи ли ? и как като е паднал върху кинескопа, главата му е намерена в друга къща врабци са я носили ли, що ли ?